Wie zal de hoofdrol vertolken in The Witchblade ?

The Witchblade (2009) comic-verfilming heeft enige tijd moeten rijpen maar is nu klaar om de productie aan te vangen. Spijtig genoeg hebben ze niemand beter kunnen vinden als regisseur dan de maker van de Battlestar Galactica reeks Michael Rymer. Voor de mensen die zijn Queen of the Damned (2002) hebben gezien zullen wel weten wat ik bedoel. Dit nieuws stond te lezen op Variety.

Michael Rymer will direct and co-produce The Witchblade, a feature film adaptation of the Top Cow comic. The fantasy, which was recently set up for movie treatment, involves a jewel-encrusted gauntlet that bestows extraordinary powers upon the possessor, one chosen female from each generation. Rymer, who has directed 20 episodes of the revived series and produced 40, is filming the “Battlestar Galactica” series finale.

The Australian filmmaker recently wrapped production on Revolution (2008), a two-hour series pilot for NBC Universal Media Studios and the Sci Fi Channel. The Witchblade is a co-production of Platinum Studios, Top Cow Prods. and Arclight Films. The series from Marc Silvestri and David Wohl, has sold more than 100 million copies worldwide since its 1995 debut, and it hatched a series that ran for two seasons on TNT, as well as an anime TV show in Japan from Gonzo Digimation.

Het enige pluspuntje aan deze keuze is dat Rymer genoeg ervaring heeft met gevechtsklare knappe babes. Battlestar Galactica loopt er immers van over. Of hij de geschikte persoon is om het Sara Pezzini karakter nieuw leven in te blazen is een ander paar mouwen. Rymer is geen visionair zoals Christopher Nolan en het zou me niets verbazen mochten we binnen een aantal maanden vernemen dat hij van plan is een brave PG13 film te maken met een goed aangeklede heldin, in plaats van de schaars geklede stripversie. Het scenario van Everett De Roche komt in ieder geval van iemand die veel voor tv maar bitter weinig voor film heeft geschreven. Waarom heb ik hier weer het gevoel dat ze de comic niet echt ernstig nemen?

De grote vraag die nu overblijft is wie de hoofdrol zal vertolken. En dat zou toch ondertussen al bekend moeten zijn, gezien ze binnenkort mogen draaien. Eerder dook het gerucht op dat het zou gaan over Nikki Cox (zie pics) uit de “Las Vegas” serie, maar dit werd nog niet bevestigd. (volgens mij maakt ze weinig kans na haar ietwat mislukte botoxinspuitingen) Mijn tweede vraag die ik me stel is of er nog meer Top Cow adaptaties zullen volgen…De toekomst zal het uitwijzen.

***Related Post***
16/12/2005: Witchblade verfilmd

2 Comments

  1. Miiki

    zolang de naam van Jessical Alba niet valt, maakt het me niet veel uit. :s

    Reply
  2. caligula

    Die Nikki Botox was anders wel een schitterende cast geweest was het niet dat haar lippen haar gezicht een beetje verbergen. Op naar Megan Fox!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *