Wie zit er te wachten op een Venom spin-off?

En nu dat Tobey Maguire liever geen Spider-Man 4 (2011) wil doen, lijkt het me logisch dat Sony wel interesse heeft in een Venom spin-off., zeker nu ze nog altijd de rechten hebben op het Marvel personage van Spiderman, en dus ook op alle villains. Het zijn de mensen van Yahoo die het nieuws breken:

Sony is moving forward with “Venom”, a potential “Spider-Man” spinoff based on a bad guy.

The studio is developing the project, based on the gooey nemesis who appeared in Spider-Man (2007) from Sam Raimi, and is hoping the character could serve as an antidote to the aging “Spider-Man” franchise just as Fox has used Wolverine to add longevity to its “X-Men” franchise.


Venom pic

© Sony Pictures Home Entertainment

Spider-Man 3 was een grote teleurstelling, zeker na het tweede deel, en ook de vertolking van Venom door Topher Grace was allesbehalve memorabel te noemen. Om dan een spin-off te willen maken van dit personage vind ik bijzonder merkwaardig. Wie zou hier naar uitkijken? Ik denk echter niet dat de makers dezelfde acteur zullen gebruiken, anders zal je noodgedwongen ook andere acteurs uit de Spider-Man films moeten casten en ik ben niet zeker hoe je zoiets voor elkaar kan spelen. Topher Grace is trouwens geen leading-actor en zou in geen geval de film op zijn eentje kunnen dragen. In plaats van Venom hadden ze beter een andere villain genomen (bv. Carnage) als ze de Spider-Man films willen laten rusten, maar misschien is Marvel niet zo happig in het geven van rechten…

Na het zien van de vertolking van The Joker door Heath Ledger in The Dark Knight (2008), denk ik dat een spin-off gebaseerd op een villain best wel de moeite kan zijn. Maar The Joker is Venom niet, en Topher Grace komt nog niet aan de enkels van Ledger. Het lijkt me een enorm delicate zaak die meer kansen heeft op floppen (vooral met het zware prijskaartje voor de cgi) dan op succes. Wat zullen we trouwens tezien krijgen, 90 minuten van een monster die kleine kindjes opslokt? Waar zit het plot? De beste hero-villains zijn nooit enkel maar slecht. Het is net die dualiteit in het karakter dat hem interessant maakt.

Regisseur David S. Goyer had eerder een scenario klaar met Venom als anti-held en Carnage als aartsrivaal, maar toen verloor New Line de rechten van Venom. Sony heeft deze rechten verworven, maar het idee van een Venom-film naast zich laten liggen. Nu willen ze er toch iets mee aanvangen. Dat Goyer misschien een rol zal spelen in het productie-project is niet geheel uitgesloten, maar ik denk toch niet dat ze hem als regisseur zullen aanduiden. Zeker niet na zijn Ghost Rider (2007) flop. Toch vind ik een spin-off minder interessant dan een nieuwe Spider-Man film.

13 Comments

 1. johan

  Spiderman 3 was inderdaad een teleurstelling. Sandman was tot mijn verbazing perfect gecast alleen dit werd teniet gedaan door een flauw verhaallijntje. Brock was belachelijk fout gecast. Bovendien kreeg venom maar een klein rolletje. En spiderman in black zijn venijnigste daad: een foute discolook en gemene opmerkingen maken tegen MJ! Oei wat een tereur.

  Trouwens met een goed script kun je die dualiteit wel terugvinden in de vorm van Venom – Brock. Maar denk niet echt dat het zich voor een hoofdrol zal lenen..

  Reply
 2. Michael

  Zoiets lijkt me alleen echt interessant met de toevoeging van Spidey.
  ofwel steken ze spidey erbij, of kunnen ze hem en al zijn vijanden beter wat laten rusten en binnen een paar jaar net zoals batman begins(helemaal opnieuw) of superman returns (met nieuwe cast/crew en tijdsverloop verdergaan).. zou best interessant zijn om het ontstaan van spidey en andere baddies in een andere stijl te zien. (want sinds batman zijn de waarden wat verhoogt en vind ik spidey niet meer zo boeiend, wat niet wegneemt dat 2 toch echt wel een goeie film was)
  maar wrs zal het dik tegen mijn kas zijn en kan venom binnekort nog eens verneukt worden. maar ze hebben het voordeel van de twijfel. voorlopig.

  Reply
 3. kons

  tenminste als het niets te maken heeft met de vorige Spideyfilms en al even duister is als de Batman franchise. Ik zou ook een verhaal naar m’n handen zetten en dus geen all-evil character maken. De Spawn-film heeft bewezen dat dit meestal niet lukt.

  Reply
 4. Dei hard commic fan

  Ik moet zeggen dat ik niet zo zeer zit te wachten op een film die alleen draait op Venom zo zou ik ook bijgod niet weten waar zo een film over moet gaan en wat de verhaal lijn zou moeten zijn.

  Ik hoop ook dat we een remake reeks krijgen van de spider man films en de x man films want geloof het of niet als je met commic’s zoals spiderman fantastic four de Hulk He-man de Turtels, Transformers, Batman en de hele mik mak bent opgegroeid zoals ik is het een doorn in het oog. Mijn vader die jammer genoeg plotseling overleed toen ik 18 was kon heel goed tekenen en de commic was volgens hem goed educatief materiaal om te leren wat goed en kwaad was. Zelf kan ik ook aardig tekenen het is dan ook niet voor niets dat ik heel graag tekenaar wilde worden maar jammer genoeg gooide de vakken scheikunde en wiskunde roet in het eten en kon ik niet zoals mijn broer naar de kunstacademie.

  Ik teken nog steeds en krijg nog steeds te horen dat ik het verdomd goed kan naast mijn recente werk als pedagogisch medewerker wat ik overigens heel leuk vind heb ik van tekenen mijn hobby gemaakt.
  Ik ben iemand die zich over sommige commic verfilmingen best kwaad kan maken omdat ik heel wat weet wat andere niet weten over bijvoorbeeld spiderman zo bestaat er ook nog een Scarlet spider een kloon van Peter Parker die een rood pak draagt en een blauwe trui met capuchon met een spider teken er op.
  Na deze verschijning kwamen er nog meer met de naam Scarlet spider op de proppen.

  Al moet Stan Lee de vader van velen zoals Spiderman er anders over denken omdat hij bij de meeste marvel films een kleine figuranten rol heeft maar goed het is geld dat telt denk ik dan en niet alle comic verfilmingen zijn slecht.
  Zo heb ik al laten weten hoe ik dacht over Juggernaut en moest ik bijna huilen toen ik hem in de film zag niet dat ik Vinny Jones zo slecht vind acteren maar omdat ze dit karakter niet goed hebben uitgediept net zoals bij Venom het geval was. Venom was een psychopaat en geen wannabe Peter Parker.
  Eddy Brock was zelf al een monster voor dat hij Venom werd en ook de Sandman een van de eerste schurken waar Spiderman in de commic mee te maken kreeg was niet goed uitgediept.
  En dan te beseffen dat de film ontzettend veel geld gekost heeft en dat ook heeft opgebracht. Mensen die naar mijn mening niet erg geïnteresseerd zijn in waar een film op gebaseerd is als je het mij vraagt maar goed smaken verschillen. Maar geloof mij dat er echte missers zijn gemaakt zowel bij spiderman als bij de X men.

  Erik

  Reply
 5. Accu

  dé grootste misvatting over comic-books is dat ze zouden gaan over goed en kwaad.

  Zelf vind k dat een adaptatie zich moet inspireren op de comic maar uiteindelijk ook afstand moet nemen van het bron-materiaal, om zo een betere film te maken.

  Reply
 6. Dei hard commic fan

  Pure lulkoel van accu!

  Maar goed even komen vertellen dat het goed is om commic adapties te verneuken en dat ik er naast zit wat de vertolking van goed en kwaad betreft in commic wereld als de commic niet gaat over goed en kwaad hoe komt het dan dat er in een commic bijna altijd bad guys zijn en good guys?

  Hoe komt het dan dat het goede altijd zegenviert?
  En hoe komt het dan dat er altijd een verhaal valt op te pikken uit een commic dat draait om het goede en het kwade?

  Dat het in de echte wereld soms niet zo gaat owkay dat komt omdat het in commics om fictieve helden gaat die uit komen voor het goede om het kwade te bestrijden!
  Heb jij de serie geheime oorlogen gelezen van Marvel?
  De serie commics waar in bijna het hele Marvel universum ten strijde trekt zowel goed als kwaad? Echt bijna elke grote Marvel icoon van het goede zoals Spiderman, the Hulk, Fantastic four, The X men, Dare devvil, Ghost rider, Captian Amerika strijden tegen tal van Marvel kwaad zoals Venom, the Rhino, Mystirio, Doc oc en consorten? Ik wel! Ging jij toen je klein was met je pa naar commic beurzen? Ik wel! Ga jij al jaren steeds de commic speciaal zaken af die jammer genoeg zeldzaam zijn hier in Nederland om maar weer eens een Amerikaanse commic uitgave van Spawn of Spiderman te kopen of om action figures te verzamelen?

  Een van de overtuigendste commics die draait op goed en kwaad is Spawn gecreerd door het kwade om de aarde te overspoelen met een helse oorlog en gedreven door het goede om zo zichzelf te wreken en omwat hem aangedaan is mede omdat hij nu niet meer bij zijn geliefde Wanda kan zijn!
  Goed overwint kwaad altijd in commic land!

  Wil je zeggen dat mijn pa ongelijk had wat commics betreft?
  Ik weet er heel wat meer vanaf dan jij denkt!
  Ik ben er verdomme mee opgegroeit!
  En afwijken van een commic doet de commic adaptie echt niet altijd ten goede in de meeste gevallen zelfs helemaal niet!
  Wist je bijvoorbeeld dat er ontzettend veel dei hard transformer fans er over vielen dat de karakters zoals Optimus prime en Bumble bee compleet anders waren uitgevoerd dan in de commic het geval was?
  Zo was Optimus prime in de film niet rood en was Bumble bee geen kever zoals in de commic maar goed dat is dan wel een film waar van ik peresoonlijk van vind dat de afwijking de film deels ten goed kwam omdat ik de twee karakters wel goed vond uitgewerkt.

  Geloof mij maar dat er zich veel meer dei hard commic fans hebben zitten op te vreten tijdens Spiderman of x man!

  Helaas zijn het aantal dei hard commic book fans die er het zelfe over denken als ik zeldzaam maar nog lang niet uitgestorven!

  Ga mij niet zitten vertellen hoe het zit met comics! En houd het zelf maar bij Suske en Wiske die overigens ook vaak te maken hebben met het kwaad in de vorm van Crimson!
  Misschien vinden jullie deze reactie wat overdreven en verklaren jullie mij voor gek maar dat kan me niets bommen en als je denkt mij te overstemmen zit je er vet naast!
  Duizend bommen en Granaten

  Doe een battery sheck accu!

  Reply
 7. Accu

  omdat jij op een oppervlakkige manier naar comics kijkt en je door het meest evidente laat leiden. In 99,9999 % van de films zegeviert het goede, dus zeggen dat comics daarover gaan is een beetje dwaas. Spiderman bijvoorbeeld – om het het toch een beetje relevant te houden met de inhoud van het bericht – gaat over ‘opgroeien’, en dit in de ruimste zin van het woord. Iets wat jij waarschijnlijk nog moet doen na het lezen van je puberale pathetiek en je tientallen schrijffouten.

  Er zijn nog wel mensen op deze aardbol die comics lezen en die er in alle waarschijnlijkheid veel meer van kennen dan eenderwelk zoontje van een striptekenaar.

  En ‘dei hard commic fan’ ??? Bedoel je soms ‘die hard comic fan’.

  Reply
 8. johan

  enige wat ik me qua comic-verhaallijn kan bedenken is dat brock terminale kanker krijgt en venom op zoek moet naar een nieuwe host.
  Er is ook een venom strip die zich afspeelt op de noord- of zuidpool die heel erg doet denken aan the thing.

  Reply
 9. Die hard comic fan

  Okay ik moet je in een ding gelijk geven,

  Ik bedoelde inderdaad die hard comic fan inderdaad een heel domme fout van mij een punt voor de accu en misschien liet ik mij een beetje gaan kan gebeuren.

  En wie ben jij dan wel meneer die alles beter weet?
  Heb het mij niet over opgroeien en dergelijke ik heb heel wat levenservaring hoor.
  Ik moest het al op mijn 18e bijna allemaal zelf doen dus ik weet heus wel wat opgroeien inhoudt.

  Taalfouten? Kijk eens rond op deze blog dan vind je er gegarandeerd meer! Puberaal? Oppervlakkig? Zit jij er midden in dan? Heb je ook een latex pakje in je kast?
  Is dat je superhelden naam accu?
  Smijt jij met accu’s of zo? Of zeik je soms accu zuur? Zal wel pijnlijk zijn dat laatste….

  Ik lach om mensen zoals jij maar je mag rustig denken dat je gelijk hebt hoor want misschien is er dan ook echt wel een comic die gaat over opgroeien…. Grow up man? Of zo…
  Het is niet alleen opgroeien waar het om draait hoor het gaat ook over het gevecht tussen het goede en het kwade daar kom je niet onderuit.
  Dat de superhelden in de comic hun krachten leren gebruiken en er mee leren leven kan je zien als opgroeien ik zeg dan ook niet dat je helemaal ongelijk hebt.
  Maar een comic gaat niet over opgroeien in de breedste zin van het woord.

  Zou best wat zijn Peter Parker in de luiers, de eerste woordjes van Peter Parker, Peter Parker gaat naar de basis school, Peter Parker gaat naar de middelbare school, Peter Parker word gebeten door een merkwaardige spin en word Spiderman en ga zo maar door want dan hebben we het over opgroeien in de breedste zin van het woord toch?

  Er zijn ook films waar in het goede niet overwint denk maar eens aan de Final Destenation reeks en heel wat andere horror films.
  Dat er meerdere films zijn die er over gaan dat het goede wint van het kwade nou dat zit nu eenmaal in de aard van de mens omdat het niet goed is om het kwade te laten winnen in de breedste zin van het woord.

  Maar goed dit zal mijn laatste reactie zijn op deze blog omdat ik niet meer in discussie wil gaan over dit onderwerp.
  Ik heb naar MIJN MENING gelijk in de breedste zin van het woord. Maar goed als jij van mening bent dat je gelijk hebt dan moet jij dat weten. Ik me nu bezig houden met bvelngrijkere dingen dan mijn standpunt verdedigen. Ik ga lekker op de bank zitten bij mijn vriendin nadenken over wat ik morgen na mijn werk voor films ga kijken en kopen want dat is ook een bijna dagelijkse bezigheid van mij of wat ik ga tekenen misaschien word het wel accu man.
  Deze blog is trouwens top.
  Ik ben trots op mijn vader die verdomd realistisch en goed kon tekenen wie ik beschouw als een echte held omdat hij vrijwillig brandweerman was en menig mens heeft gered van een wisse dood.
  Ik ben trots op mijn broer die straks stage gaat lopen in Hilversum bij de televisie en die zich bezig gaat houden met animatie en die net zo veel verstand van de comic heeft als ik en ook net zo goed kan tekenen als ik.

  Ps.

  Er staan geen taalfouten in deze blog talk dus je hoeft ze niet te tellen Accu man

  Reply
 10. Die hard comic fan

  Ik moet me verbeteren er zijn wel taal fouten te vinden in mijn vorige blog talk accu dom, dom, dom!!! Lachen, lachen, lachen

  Reply
 11. Miiki

  wat een zever moet je hier niet allemaal lezen …

  Reply
 12. Accu

  “Maar goed dit zal mijn laatste reactie zijn op deze blog omdat ik niet meer in discussie wil gaan over dit onderwerp. Ik heb naar MIJN MENING gelijk in de breedste zin van het woord. Maar goed als jij van mening bent dat je gelijk hebt dan moet jij dat weten. Ik me nu bezig houden met bvelngrijkere dingen dan mijn standpunt verdedigen. Ik ga lekker op de bank zitten bij mijn vriendin nadenken over wat ik morgen na mijn werk voor films ga kijken en kopen …”

  Ja, dat zou ook het beste zijn, want veel zinnigs komt er niet uit uw achterlijk bakkes.

  Reply
 13. Vargassian

  Venom is zeker een goeie kandidaat voor een spin-off film. Marvel heeft genoeg intressante mini reeksen over venom die goeie films zouden kunnen worden. Ik moet wel akkoord gaan dat de ‘ Maximum Carnage’ verhaallijn een véél betere film zou opleveren… In ider geval : er zijn genoeg goeie verhalen in het Marvel Universum om schitterende films te maken… spijtig dat ze er meestal niet veel van bakken….

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *