Edge of Darkness blaast Mel Gibson’s terugkeer

De fel geplaagde Mel Gibson die na zijn slip of the tongue besloot om zich ietwat af te zonderen komt terug. Nadat hij on the edge of darkness stond zullen we heb binnenkort zien acteren in … Edge of Darkness (2009), van Bond-regisseur Martin Campbell en aan de zij van Hollywoodster Robert De Niro. Het zijn de collega’s van MovieWeb die de verrijzenis bekend maken:

edge_of_darkness_2010_poster.jpg

According to Variety, this will be Gibson’s first major role since starring in both Signs and We Were Soldiers back in 2002. The film will revolve around Gibson’s character, a straight arrow homicide detective named Thomas Craven. When his daughter is murdered on the front steps of his home, he believes the hit was meant for him. Craven’s investigation leads a path to his daughter’s secret life, a corporate cover-up, and the government’s own shady dealings. De Niro is set to play an operative sent in to clean up the mess.

Martin Campbell wil hiermee zijn 6delige serie Edge of Darkness (1985) in een filmversie gieten van 2 uur. Een politie-detective die hulpeloos moet toekijken als zijn dochter in zijn bijzijn wordt neergeschoten, en een zoektocht naar de waarheid en wraak in het hart van een machtskartel dat atoomenergie promoot en produceert, er is genoeg materiaal voor een stevige thriller.

Campbell heeft een paar vergissingen gemaakt in zijn carrière (zoals The Mask of Zorro sequel) maar hij heeft twee knappe Bondfilms neergezet waaronder de laatste die de de Bondfranchise nieuw leven heeft ingeblazen. Idem dito voor Gibson en DeNiro; beide heren zijn instaat van het slechtste als van het beste. Het valt dus afwachten hoe deze film zich zal ontplooien. Maar iets zegt me dat Mel er alles zal aan doen om hiervan een ware hit te maken. En met dergelijke namen aan boord zou het productiebudget wel eens kunnen oplopen tot 80 miljoen dollar.

Om de risico’s nog at in te perken is trouwens één van de betere scenaristen aangetrokken in Hollywood, met name William Monahan (The Departed, Kingdom of Heaven). Een belangerijke rol is weggelegd aan de nog onbekende Bojana Novakovic.

Update 05/09/2008: Het had een mooie come-back kunnen zijn voor Mel Gibson, maar de laatste berichten laten uitschijnen dat Robert De Niro de productie heeft verlaten na “creatieve meningsverschillen”, dat staat immers te lezen op Coming Soon. Het is op dit ogenblik nog niet duidelijk wat uiteindelijk het meningsverschil inhield, maar na verloop van tijd zal dit wel uitlekken. Ik vind dit zelf een spijtige zaak, want met een regisseur als Martin Campbell aan boord had dit echt wel een knappe film kunnen zijn. Toch beter dat die Righteous Kill rotzooi. Wie er nu zal inspringen in de plaats van De Niro is niet duidelijk. In ieder geval moet dit een nachtmerrie zijn voor Mel Gibson.

Update 07/09/2008: De Britse acteur Ray Winstone, die ondermeer speelde in de vierde Indiana Jones-film, is de vervanger geworden van Robert De Niro in Mel Gibsons nieuwe thriller Edge of Darkness. De Niro liep eind augustus na een paar dagen van de set van Darkness, vanwege “creatieve verschillen”. Nu maar hopen dus dat Winstone opgewassen is tegen de kuren van tegenspeler Gibson en regisseur Martin Campbell.

Winstone speelt in de film de rol van een cleaner, die alle sporen moet uitwissen na de moord op een jonge vrouw, Gibsons dochter. Gedurende de film probeert Gibson erachter te komen waarom zijn dochter vermoord werd.

 


*** Edge of Darkness trailer ***

3 Comments

 1. Accu

  Ik heb het zelf niet zo voor politiefilms, en de laatste tijd speelt De Niro in de meest mottige prenten. Hopen dat Campbell het niveau hoog houdt.

  Reply
 2. JJ

  robert de niro speelt nog maar alleen in commerciële pulp. mel gibson kan een veel beter acteur vinden dan hem. Het “creatief meningsverschil” is volgens mij gewoon de relatie gibson/de niro. De ene wil niet onderdoen voor de andere …

  Reply
 3. chelsea

  Weglopen op een filmset doe je niet. Als je niet met Gibson wil spelen, zeg dat dan meteen. De rest is de verantwoordelijkheid van de regisseur, NIET van acteurs. “creatieve meningsverschillen” MY ASS! Dit is gewoon lulkoek van een omhooggevallen acteur die in de laatste 15 jaar geen enkele memorabele acteerprestatie meer heeft neergezet en nog enkel maar uit is op geld. Zou hij nog wel weten wat ‘creativiteit’ betekent?

  Wat betreft ‘Edge of Darkness’, dit zou wel eens een geweldige thriller kunnen zijn, nu Robert De Niro zich heeft uitgelaten over de film en we allemaal ondertussen weten in welk soort films De Niro wil spelen. Fuck De Niro! Go Gibson!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *