Prince of Persia uitgesteld tot 2010

Het is een waarheid als een koe dat game-adaptaties in het algemeen zuigen als geen ander. Voorbeelden van geflopte adaptaties zijn er anders genoeg. Maar als er nu één adaptatie was waar de verwachtingen hoog waren gespannen, dat zou het toch de Prince of Persia: The Sands of Time (2010) moeten zijn van Mike Newell (Harry Potter and the Goblet of Fire, Donnie Brasco) in een productie van Jerry Bruckheimer.

prince_of_persia_the_sands_of_time_2010_poster.jpg

Oorspronkelijk had de film in 2009 moeten uitkomen, maar om één of andere redenen is de productie van de film verschoven naar 2010, weg van de nieuwe Transformer sequel, maar in het vaarwater van Thor (2010) en Shrek Goes Fourth (2010).

De opnames zouden van start moeten gaan op dit ogenblik in Marokko. De korte inhoud van Prince of Persia stond op Slashfilm.

Prince of Persia is an action adventure video game which follows an adventurous prince who teams up with a rival princess to stop an angry ruler from unleashing a sandstorm that could destroy the world. Dastan (Jake Gyllenhaal) must join forces with Tamina (Gemma Arterton), a feisty and exotic princess, to prevent a villainous nobleman from possessing the Sands of Time, a gift from the gods that can reverse time. Alfred Molina and Ben Kingsley co-star.

Dat ze meer tijd willen nemen om een betere film te maken kan ik enkel maar toejuichen. Dit zou achteraf wel eens kunnen inslaan als een bom. Voor de mensen die het game kennen zullen wel weten hoe prachtig de Perzische locaties waren. Ik kan haast wachten op die eerste trailer.

***Related Posts***
24/04/2010: Gemme Arterton niet sexy genoeg voor Prince of Persia
22/05/2008: Jake Gyllenhaal is Prince of Persia
14/03/2006: Prince of Persia verfilmd

5 Comments

 1. konstantine

  Ik heb zonet gelezen dat Harry Gregson-Williams de muziek zal schrijven. Ik ken het spel zelf niet maar hopelijk wordt de score al even sterk als die van Kingdom of Heaven, en blijft hij ver was van al die new-age crap.

  Reply
 2. Baron Von Marlon

  Het gaat braaf spektakel worden zoals Pirates… en National Treasure.
  The Prince of Persia games zijn toch vrij bloederig dacht ik.

  Reply
 3. The Fresh Prince

  Ik ben zelf een grote fan van POP games en ik ging dus echt uit m`n dak toen ik van de verwachte film hoorde. Ik ga dus ook zeker wel naar de film, maar als de film niet minstens zoveel bloed bevat als de POP games normaal ook hebben mogen ze van mij wel ophouden

  Reply
 4. ronald

  ik heb alle 3 de games gespeelt van de “sands” serie.
  en moet zeggen dat ze kwa games best vermakkelijk zijn.
  hellaas voldoen geen van de gamefilms aan de games waar ze van afgeleid zijn.
  waarom vraag je je dan af een game heb je zelf in de hand en de film niet.
  dus denk dat ik als ik ga kijken de film apart van de game moet gaan zien.
  denk wel dat als er een studio is die een goede avonturenfilm kan gaan maken dat het disney is.
  al dan niet te braaf maar het gaat om de verhaallijn en de sfeer.

  Reply
 5. johan

  er is inmiddels een trailer uit.. zeer teleurstellend.
  het lijkt wel een kruising tussen de matrix en de mummy waarbij slomo’s in elke actiescene verplicht zijn. de trailer vat heel handig ook gelijk even de complete film samen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *