Kroniek van een aangekondigde flop voor Punisher War Zone

Je zou verwachten dat Thomas Jane nu ergens op een zonnig terrasje een fris biertje aan het drinken is met een brede “I told you so” –smile, terwijl hij het nieuws leest over Punisher: War Zone (2008). Na het lezen van het scenario had Thomas Jane bedankt voor de rol, en wou er verder niets meer van horen. En zoals een paar onder ons al hadden zien aankomen wordt dit wellicht een twee flop à la Hitman (2007). Zopas werd namelijk Lexi Alexander ontslagen als regisseuse nadat de studio helemaal niet tevreden was met het resultaat. Ik hoef er niet bij te zeggen dat dit meestal een heel slecht teken is.


Punisher War Zone

© Sony Pictures Home Entertainment

Thomas Jane had altijd al interesse in een sequel op The Punisher (2004), maar het project kwam om de lange baan gezien de eerste film een slechte beurt deed aan de box-office. Het was dan ook heel bizar dat hij er geen zin meer in had toen hem de rol uiteindelijk werd aangeboden. Thomas Jane zei toen het volgende:

“I can’t tell you how completely broken up I am about it. After busting my ass at the gym four days a week for almost two years, watching every character driven action pic that any fan would ask me to watch while I was standing in line buying egg whites and Tuna fish after countless Saturday nights making notes and drinking soda water and munching on seaweed sticks while my daughter slept on my lap to the sound of automatic gunfire, (now she can’t sleep without it. I had to make a tape of automatic gunfire to play in her room at night) after hauling myself to any ‘Guns! Knifes! Ammo!’ show in any small town that I found myself in shooting Killshot or The Mist or Mutant Chronicles, after torn ligaments, screwed up rotator cuffs, thousands of $$$ on ridiculously huge vitamins, overly long conversations with frighteningly tall men about The Fastest Way To Kill Someone With Your Bare Hands, and after a dude refused to sell me a Fatburger at 2am on Santa Monica Blvd, I am, sadly – no, make that heartbrokenly – fuck it – just rip out the heart and stomp it into the pavement a couple of times – pulling out. Punisher fans are already fighting an uphill battle as it is. And I’ve always felt a responsibility to fight that fight for them and with them so that Frank Castle gets the treatment he deserves.”

Of Thomas Jane nu in de sequel zou verschijnen of niet maakt mij niet zo veel uit. Maar als de grootste voorvechter van de film vindt dat het scenario op de ballen trekt en daarom de rol weigert, zegt toch al veel over de kwaliteit van het script. Maar toch vond de sequel zijn weg met een nieuwe Frank Castle (Ray Stevenson) en een vrouwelijke regisseur uit Duitsland. Maar dan kwamen de eerste negatieve script-reviews, de corny en amateuristische teaser-trailers, en nu dus het ontslag van de regisseuse.Whoow, that stinks!

***Related Posts***
09/12/2008: The Punisher War Zone flopt … zoals verwacht
26/07/2007: Ray Stevenson wordt Frank Castle in Punisher: War Zone
02/10/2005: The Punisher 2 ‘R’ rated ?
20/07/2005: The Punisher 2 op komst

3 Comments

 1. majestiek

  Lijkt wel op een 80ties video clip. Veel extreem geweld, vast de bedoeling om indruk te maken. Ik vond de Thomas Jane Punisher eigenlijk nog zo slecht niet. Bepaalde scènes waren wel lachwekkend maar de acties waren gaaf.

  Reply
 2. kevin

  zowaar pure kitsch , Lijkt wel een vervolg op Aeon Flux!!

  Reply
 3. Egnal Ramd

  Toch,
  de trailer oogt UBER vet ik wil hem zekers op dvd hebben…
  Ok ok Dolph Lundgren blijft ongeëvenaard maja daar kan niemand wat aan doen…denken we nu.
  Wellicht staat er over een aantal jaar wel weer iemand op die het gaat proberen

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *