Scream 4 dan toch bespreekbaar

Je zou denken dat filmstudios zelfs de moeite niet meer doen om originele scenario’s te lezen, maar simpelweg alles in het werk zetten om sequel en remakes te produceren. En hier is dan de volgende in het rijtje als we de mensen van Guardian mogen geloven. De gesprekken over Scream 4 (2011) zouden opnieuw op de tafel liggen, nadat het jarenlang op sterk water stond. Of Neve Campbell al dan niet terug zal keren is nog maar de vraag.

Scream 4 could be in the pipeline. The Weinstein Company, the production firm formed by the high-profile producing pair the Weinstein Brothers, announced it would be developing a third sequel to the lucrative franchise that parodied the horror genre. It’s as yet unclear whether writer Kevin Williamson, director Wes Craven and star Neve Campbell will participate in the project. There have been attempts to resurrect the franchise in the past, but so far they have failed.

Iedereen zal het erover eens zijn dat Scream (1996) een bangelijke prent was die het horror-genre compleet had heruitgevonden. De sequel Scream 2 (1997) was ok, maar eigenlijk een herhaling van de formule van de eerste film. Scream 3 (2000) was een ramp op alle vlakken. En nu komt er dus een 4de ronde en ik denk niet dat de makers voor de zoveelste keer zullen terugkeren naar de moorddadige entourage van Sidney Prescott, dit zou trouwens compleet ongeloofwaardig zijn. Maar in hoeverre er sprake zal zijn van een soort reboot valt nog af te wachten. Ik vraag me trouwens af wat ze ons nog allemaal kunnen leren van scary-movies.

Update 19/02/2009: De eersre twee Scream films waren nog de moeite, maar de derde was een gigantische teleurstelling. De eerste films waren ecte cult in de jaren ’90 vooral omdat Wes Craven het horrorgenre op zijn kop had gezet. En er zijn al een tijdje geruchten over een Scream 4, maar alvorens dit plan in werking treed zou in principe twee namen moeten toegezeggen: regisseur Wes Craven en actrice Neva Campbell, waarbij deze laatste al te kennen gaf geen interesse had in een 4de film.

Maar het zijn de mensen van Bloody Disgusting die bekend maken dat Wes in ieder geval interesse heeft in een terugkeer.

“It would take it being really as good a script as the first one was,” explaining that he should also be compensated for his work on the franchise, “and the pay day reflects what I’ve done for that company and what Ive gone through on Cursed (laughs).”

Een goed script en geld, dat zou toch een koud kunstje moeten zijn voor een man van zijn calibre. Toch zou ik nog niet al te hoge verwachtingen uiten want, ze spreken er nu al jaren over en we hebben nog steeds geen vooruitgang gezien.

***Related Posts***
05/05/2010: Met Scream 4 een nieuwe trilogie in zicht?
02/09/2005: Neve Campbell niet in Scream 4

2 Comments

 1. fabian

  Zolang ze kunnen weerhouden van torture porn te maken zie ik een 4de wel zitten, ook al was het derde deel het bekijken niet waard.

  Reply
 2. Mirko di Wallenberg

  Ik heb altijd genoten van de Scream-triologie en verheug mij eigenlijk al op het eventuele vierde deel welke richting het verhaal ook mag uitgaan! Wes Craven is een niet te onderschatten producer die op geregelde tijdstippen steeds met nieuwe dingen op de proppen komt die vernieuwend zijn en aanslaan zoals Scream maar ook met Freddy Krueger uit Nightmare on Elm Street! Hij heeft tijd genoeg gehad om over een verhaallijn te kunnen nadenken dus wie weet! Mijn vertrouwen heeft hij!
  http://www.marisa-mell.blogspot.com

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *