Met Scream 4 een nieuwe trilogie in zicht?

De mensen van Entertainment Weekly hebben de nieuwe poster uitgebracht van de opkomende Wes Craven film Scream 4 (2011) uitgebracht.

De film gaat volgende maand in productie met een releasedatum voor april 2011. Wat is er zo speciaal aan de poster? Niets, ik had zelfs een leuker idee verwacht. Maar over deze nieuwe sequel is al langer dan vandaag sprake. Bob Weinstein wou kost wat kost nog een 4de deel, en wie weet een nieuwe trilogie met een 5de en 6de deel…

Hoofdactrice Neve Campbell had lange tijd volgehouden dat ze niets meer wou te maken hebben met een nieuwe Scream film. Maar gezien haar acteer-carrière maar niet van de grond ging, heeft ze dan toch besloten om deel te nemen aan de prent, tezamen met Courteney Cox en David Arquette. Wes Craven was in eerste instantie niet van plan de film te regisseren, maar zou zich wel laten overhalen indien het script sterk genoeg was. En blijkbaar heeft het scenario van Kevin Williamson dan toch een zekere indruk op de horror-regisseur gemaakt.

Craven zei dat hij met zijn 4de film een analyse wou maken van het genre van de afgelopen 10 jaar. De eerste films namen de oorspronkelijke slashers (Halloween, Friday the 13th,…) als inspiratiebron, maar met deze prent wil de regisseur het publiek aanspreken die is opgegroeid met films als Saw en de talrijke visueel uitgekiende horror-remakes. Craven weet hoe hij een publiek moet boeien met beelden, en is één van de betere verhalen-vertellers in het genre. Ik ben dus wel benieuwd wat hij voor ons in petto heeft. Eén ding is zeker, hij zal het genre nog maar eens opblinken.

Daarnaast mogen we binnenkort ook zijn horrorprent My Soul to Take (2010) verwachten in de bioscoop. Een film over de legende van een seriemoordenaar die terug zou keren naar een stadje om 7 kinderen te vermoorden die geboren zijn op de nacht dat hij zou gestorven zijn. De film heeft nog geen releasedatum bij ons, maar hij zou toch ergens dit jaar moeten landen in ons land.

Update 27/05/2010: Er was heel veel rond de hoofdacteurs te doen. Zo kwamen de namen van Ashley Greene, Lake Bell, Hayden Panettiere en Rory Culkin geregeld naar voor. Nu blijkt dat twee hiervan, Panettiere en Culkin, officieel bevestigd zijn. Ook komt het nieuws binnen dat Emma Roberts, het nichtje van Julia, is gecast voor een hoofdrol. Het gaat hier om het personage dat Ashley Greene in eerste instantie zou gaan spelen. Roberts zou de rol van Jill spelen, één van de voornaamste heldinnen in de film. Ze is het nichtje van Sidney (Neve Campbell). Panettiere speelt Jills sullige beste vriendin. Culkin zal dienen als Jills love interest. Mocht Lake Bell alsnog een rol krijgen, dan zal zij een politieagente spelen die Sidney nog kent van de middelbare school.

De sequel zal verwijzen naar manga’s, Aziatische spookfilms, PG-13 horrorfilms, torture porn en het werk van M. Night Shyamalan. Regisseur Craven start in juni met de opnames van de film, en mikt op een bioscooprelease op 15 april 2011.

***Related Posts***
27/07/2008: Scream 4 dan toch bespreekbaar voor Neve Campbell
02/09/2005: Geen Scream 4 voor Neve Campbell

1 Comment

  1. Christophe

    De eerste film was al een parodie op die 80ties tienerslashers, de twee bracht daarop ee variatie en het derde deel wist zelfs zichzelf te paroderen, het is dus eigenlijk een parodie op een parodie, wat op zich toch wel een leuk idee is. Ik vond het een uitstekende Scream-trilogie en dus zou ik er niets op tegen hebben dat we op weg zijn naar een nieuwe trilogie, zolang deze ook door de meester wordt gemaakt.
    Leuke combinatie tussen spanning en humor en een goeie cast. De derde film was misschien de minste van de drie, maar heb er toch van genoten. Het blijft mijn quilty pleaure…

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *