Solitary Man en Survival of the Dead

Michael Douglas is binnenkort te zien in Solitary Man (2009) van het duo Brian Koppelman en David Levien. En de film heeft al heel wat positieve kritieken opgeleverd nadat het in première ging op het Toronto International Film Festival. Het is in ieder geval een film met heel wat bekende koppen en tevens ook een nieuwe samenwerking tussen Michael Douglas en Danny DeVito. In de film zien we ook nog Susan Sarandon, Jenna Fischer, Jesse Eisenberg en Mary-Louise Parker.

Korte inhoud: De automagnaat Ben (Michael Douglas) krijgt slecht nieuws te horen over zijn gezondheid en verlaat hierdoor zijn vrouw. Hij besluit met alles en iedereen het bed in te duiken en krijgt het zelfs zover om zijn autobedrijf naar de knoppen te helpen. Deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat Ben uiteindelijk een road-trip maakt, waar hij al snel een oude bekende tegen komt; zijn oude universiteitsmaatje. Samen proberen ze Ben’s leven weer op de rails te krijgen.

Een andere film die reeds te zien was op het Filmfestival van de Fantastische Film (Bifff) is de nieuwe zombieprent van George A. Romero, Survival of the Dead (2009). Zo zijn we ondertussen al aan zijn 6de zombiefilm aangekomen. Spijtig genoeg zal de regisseur nooit zijn succes kunnen herhalen van Night…, Dawn… en Day of the Dead. En ook deze nieuwe zombieprent lost de verwachtingen niet in en is al niet veel beter dan het teleurstellende Diary of the Dead (2007). Romero lijkt trouwens geen interesse meer te hebben in zijn zombies, die hij enkel nog in een rijtje plaatst om afgeknald te worden. (trailer)

Korte inhoud: Op een eiland, bij de kust van Noord Amerika vecht de lokale bevolking tegen een zombie-plaag. Ondertussen hopen ze een middel te vinden waarmee ze de zombies kunnen laten terugkeren naar hun oorspronkelijke staat.

3 Comments

 1. Stefano

  vind het wel grappig dat Romero een paar jaar geleden zoveel kritiek had tegen cgi zombies, zeker wanneer hij met deze film de meest foute cgi maakt. Sorry horror-master Romero, maar uw zombiefilm trekt op de ballen.

  Reply
 2. arjen

  geen gemakkelijke klus om als legende de camera op te bergen en het filmmaken over te laten aan een jongere generatie. En het wordt alsmaar harder na elke shitty zombiefilm. Gelukkig heeft hij de boodschap begrepen en brengt hij niet zijn gehele palmares om zeep.

  Reply
 3. Jerre

  Survival of the Dead is inderdaad zwak. En naar verluidt is Romero nog van plan 2 nieuwe zombiefilms maken. Doet me een beetje denken aan Robert Altman en Francis Ford Coppola, die als grote heren van de cinema de laatste jaren middelmatige films maakten. Het moet moeilijk zijn om te stoppen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *