Viggo Mortensen in Dances with Wolves 2

Ik heb 6 maanden geleden een post gewijd aan een mogelijke sequel op de award-winnende film Dances With Wolves (1990) van Kevin Costner. Ondertussen heet Costner zich voornamelijk bezig gehouden met het uitbrengen van buitengewone stinkers zoals Waterworld of The Postman. Misschien had een terugkeer naar de wereld van de indianen hem opnieuw kunnen bezielen? Maar de verrassing was groot toen Costner weigerde om de rol van Lt. John J. Dunbar opnieuw te vertolken.


Dances 01Dances 02

© Majestic Films International

Dus wie zal zich voor de wolven werpen als Kevin Costner de dans is ontsprongen? Naar verluidt zou de sequel The Holy Road (2009) zijn pijlen hebben gericht op acteur Viggo Mortensen. Het zijn de mensen van MovieHole die met het nieuws komen:

Director Simon Wincer (The Man From Snowy River, Free Willy) is on the search for a new Dances with Wolves and the name we’ve heard that’s the favourite to play the role right now is Viggo Mortensen. If Mortensen can stand pulling himself away from David Cronenberg for a couple of months, the role might do him so good. I think he’d be rather super in it, too.


Dances 03Dances 04

© Majestic Films International

Ik blijf bij mijn mening dat ik het vrij onzinnig vind om te praten over een sequel zonder de steun van Kevin Costner, als regisseur en/of acteur. Zonder hem hoef je wat mij betreft niet te praten van een sequel. Noem de film The Holy Road maar spreek niet van een sequel! Dit komt slechts neer op een gratuite hoop om geld te slaan uit het succes van een vorige film en het verleden heeft aangetoond dat een sequel zonder de oorspronkelijke cast meestal teleurstellende gevolgen heeft (cf. Road House 2). Komt daar nog bij dat de film in handen is van een tv-regisseur. Met alle respect voor die mensen, maar het blijven vakmensen, geen artiesten, en zelden komt daar iets goeds van.

Toch blijft het vreemd dat Costner niet op het voorstel is in gegaan. Was de roman, waarop de film gebaseerd zal zijn, te mager? Waren de gesprekken met de tv-regisseur gespannen? Was zijn gage te bescheiden? Wie zal het zeggen? Maar één ding moet men toch stellen, ook al maakt Costner heel veel drek, hij blijft films maken en af en toe wel bijzonder knappe prenten (Open Range, Mr. Brooks, Thirteen Days). Dus zou je kunnen concluderen dat hij niet echt staat te wachten om sequels te maken. Vergeet dus ook maar Bodyguard 2.


Dances 05Dances 06

© Majestic Films International

Volgens de eerste berichten zou de film het verhaal vertellen van Dunbar 7 jaar na de gebeurtenissen in Dances With Wolves. Dat Kevin Costner ondertussen 18 jaar ouder is zou in principe geen probleem moeten stellen, gezien Hollywood graag goochelt met leeftijden zonder dat het echt opvalt. Nu, bij mannen valt dat misschien minder op dan bij vrouwen. En de geruchten doen ook de ronde dat ook Mary McDonnell (Stands with a Fist ) gecontacteerd werd en zij is ondertussen 56. Ik zie haar niet meteen de rol vertolken van een vrouw van 35.

De Highlander-sequels hebben bewezen dat ze het origineel serieus kunnen toetakelen. Ik hoop dat deze tv-regisseur niet hetzelfde zal doen met dit meesterwerkje. “There should only be one.” Wat denken jullie over een mogelijke sequel.

***Related Posts***
11/11/2007: Dances with Wolves zonder Kevin Costner?
11/02/2007: Kevin Costner is Mr. Brooks
02/08/2006: The Guardian is Windkracht 10²
08/08/2005: Bodyguard 2 met Jessica Simpson?
09/02/2005: Keert Costner terug als Prince of Thieves?

5 Comments

 1. matthys

  Zal er volgens mij nooit van komen. Viggo heeft aanbiedingen genoeg om zomaar in te stemmen om een sequel te maken die nu al door iedereen sceptisch wordt bekeken omdat KC niets met de de film te maken wil hebben.

  Dances with wolves heeft geen sequel nodig. Dan misschien nog eerder Open Range 2.

  Reply
 2. Brosnangirl

  dat zou niet slecht zijn ,Vigo als opvolger!!
  greetz
  fijne week!

  Reply
 3. Blackmoon

  Viggo zou dom zijn om op het voorstel in te gaan om een sequel te maken van een klassieker. Viggo staat boven deze pulp.

  Reply
 4. govert

  en toch was waterworld zijn beste film

  Reply
 5. canadawolves

  Belachelijk dat er inderdaad uit zo’n prachtige film weer geld gehaald moet worden. De orginele film met zijn cast hebben de prachtige beelden en dialogen op mijn netvlies gebrand. Voor mij geen slap aftreksel van wat voor mij ooit de mooiste film was die ik in mijn leven gezien heb!!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *