Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?

Dit zou evengoed een gerucht kunnen zijn maar als we de mensen van MovieHole mogen geloven zou Sylvester Stallone zijn Rambo 5 (2009) (Rambo V) project overplaatsen naar Mexico. We zouden dus in de nabije toekomst onze ex-veteraan in Desperado-achtige stijl tekeer gaan op slecht zingende mariachi’s en straalbezopen gringo’s. Dit zou dus in tegenstelling zijn tot de eerdere berichten dat Rambo naar Afrika zou trekken om zijn dochter te zoeken die is ontvoerd door één of andere sekte. Een dochter?? Whatever.

According to a tipster for StalloneZone.com, Sylvester Stallone mentioned whilst promoting “Rambo” in Japan that “Rambo 5”, set to film sometime next year, could be a modern-day western. In it, Rambo would go after those that are abducting women in Mexico.

Rambo pic

Sylvester Stallone in Rambo © Lionsgate

Ik liep echt niet stapel van de vorig Rambo (2008), maar los van de hoge leeftijd van de oorlogsmachine had deze vorige prent toch alle ingrediënten van een geslaagde Rambo-film. Veel mensen dachten dat het een lachwekkende schouwspel zou worden, maar niet dus. Ik sta zelf niet echt te wachten op nieuwe sequels, maar mochten de verhalen iets beter zijn uitgewerkt, genoeg actie vertonen en de film langer duren dan 80 minuten, dan kijk ik er naar uit.

Op het einde van Rambo 4 zien we dat John Rambo is teruggekeerd naar de States. Mexico ligt daar in de buurt, dus zou dit wel aannemelijk zijn dat hij wordt opgeroepen om de boel op stelten te zetten juist over de grens. Toch wel vreemd dat het wederom om ‘vrouwen in nood’ gaat. Het doet me een beetje denken aan die Death Wish films waar Charles Bronson het vaak moet opnemen tegen verkrachters en vrouwenhandelaars. Ik heb zo de indruk dat Stallone zijn Death Wish remake al aan het verwerken is in een nieuwe Rambo-saga, want ja, zo kan hij wel een tijdje doorgaan.

Ik ben niet zeker of het zou gaan om een flauwe grap of een vergissing, maar blijkbaar zou er Belgisch geld zitten in deze 5de Rambo-film. Go Figure. Op imdb staat onderaan dat het een Belgisch/Amerikaanse co-productie wordt. lol! Zou ik de overheid vertellen dat de vorige film eigenlijk een financiële ramp was, om nog niet te spreken van een flop?

***Related Posts***
11/05/2008: Rambo (4) review
30/01/2008: Rambo 4 geklopt door Spartanen
07/11/2007: Sylvester Stallone heeft een Death Wish
17/05/2007: Rambo foto’s en trailer
10/05/2007: Julie Benz in de armen van John Rambo
10/10/2006: Rambo plot
11/04/2006: Rambo, op zoek naar een verhaal
27/10/2004: Rambo IV, Al-Quida Strikes Back…
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

9 Comments

 1. ghostrider

  ik vond de vierde heel goed zoals ik had verwacht veel actie en een goede opbouw tot een climax de moeite waard dus ik hoop dat er zeker een vijfde komt want met de vierde hebben ze te lang gewacht

  Reply
 2. Michal

  Ja het kan goed dat hij een dochter heeft want In een van de delen 1 2 of 3 had hij toch iets met een vrouw dus kan heel goed kloppen.

  Reply
 3. Steve

  Rambo een flop of een financiële ramp? Waar haal je dat uit? Op Variety en dergelijke boxoffice-sites is te vinden dat het aandeel door Rambo, The Eye en Forbidden Kingdom met meer dan de helft is omhoog geschoten. Bovendien bracht de film wereldwijd bijna 115 miljoen dollar op, tegen een budget van ongeveer 50 miljoen dollar. 55% is voor de studio, wat van 115 ongeveer 63,5 miljoen dollar maakt. 13 miljoen dollar winst is inderdaad geen blockbustersucces, maar is ook verre van een financiële ramp. Mits wat zoekwerk ontdek je ook dat de film in Amerika alleen op huur en koop al meer dan 80 miljoen dollar heeft opgebracht en daarbij franchises als SAW en succesfilms als Sweeney Todd, Jumper, AVP2 en 10000BC ver achter zich laat. Ik kan u ook even de mail van DFW sturen dat Rambo één van hun best verkopende titels van de laatste jaren is of de nieuwberichten va wederom Variety die staven dat Rambo in de eerste weken alle records heeft gebroken qua Blu-Ray verkoop (2 miljoen units in de eerste week! Een nieuw record!) en Nu Image heeft Stallone aan hen gelinkt in een deal voor twee bioscoopfilms, nét omdat Rambo de meest succesvolle film uit hun stal was. Dus zo een “flop” zullen veel mensen willen maken me dunkt…

  Reply
 4. Steve

  Het aandeel van distributeur Lionsgate dus…

  Reply
 5. kons

  @Steve: Je vergeet de distributie en promotiekosten die niet zijn verrekend in het productiebudget en die in veel gevallen het pb verdubbelen of verdievoudigen.

  Dat 55% voor de studio zou zijn is een fabeltje. Dat is afhankelijk van productie tot productie. Meestal houdt de studio minstens 75% van elke dollar winst.

  Of een film al dan niet een flop is wordt er meestal gekeken naar de productiekost en de totale Amerikaanse box-office. Rambo haalde slechts 42 miljoen en dat ligt onder zijn productiekost.

  Dat de film uiteindelijk wel op termijn uit de kosten zal komen is altijd mogelijk, maar dat maakt van Rambo niet meteen een financieel succesverhaal. Sylvester zelf was geen producer en zijn gage is zowiezo al verrekend in de productiekost, dus uiteraard wil hij nog vele vervolgfilms.

  Trouwens, uw 80 miljoen in dvd verkoop en rentals is ook een beetje uit uwen dikke duim gezogen. De rentals lopen maximum op tot 8 miljoen dollar.

  Maar laat mij u niet hinderen om aandelen te kopen in Rambo V …
  😉

  Reply
 6. Gilles

  In verdediging van Rambo, hij moest wel opboksen tegen het meesterwerk ‘Meet The Spartans’ !

  Reply
 7. Steve

  Oooh wat is het toch fijn om dergelijke discussie te voeren als je elk puntje kan staven met feiten en/of bewijzen 🙂

  Het exacte productiebudget van Rambo is 47,5 miljoen $, (bron: The-Numbers.com) en inderdaad de promotiekosten zitten hier nog niet bij in. Maar indien u deze van élke film moest weten, dan zou u ontdekken dat zelfs de meest succesvolle films amper uit de kosten geraken. De meeste winst wordt tegenwoordig vergaard in de verkoop en verhuur van DVD’s en Blu-Rays, en uiteraard package deals verkopen aan televisiezenders. Een succesfilm als Die Hard 4.0 geraakte in thuisland amerika ook niet uit de kosten, hetzelfde geld voor The Incredible Hulk en ga zo maar door.

  En dat studio’s 75% houden is en daar mag u mij letterlijk in quoten nadien BULLSHIT mijn beste vriend.
  * Production Budget in millions. On average, studios earn approximately 55 percent of the final gross. (bron: BoxofficoMojo.com, ofte samen met The-Numbers dé meest vooraanstaande boxofficesite ter wereld).

  Maar uiteraard uw kennis zal hier stukken beter in zijn neem ik aan, aangezien u ongetwijfeld in de filmindustrie werkt niet waar?

  U zal mij niet horen verkondigen dat de Amerikaanse boxoffice take out of this world blockbuster materiaal was, maar een film die bijna zijn volledige budget terugverdient in de bios is volgens de wetten van de logica en de filmwereld geen – en nu quote ik u belachelijke boventekst – financiële ramp.

  Als u trouwens de volgende droomlinkjes van mij er even op naslaat, zal u ontdekken dat Rambo op het moment van schrijven op de 31ste plaats staat van de bést verkopende DVD’s in Amerika:

  http://www.the-numbers.com/dvd/charts/annual/2008.php

  [b]31 Rambo 1,882,070 $40,879,560 [/b]

  De verkoopcijfers van de Blu-Ray zijn hier nog niet bijgeteld, maar daar heb ik het volgende linkje speciaal voor jou uitgezocht: http://www.upi.com/Entertainment_News/2008/06/09/2M_Rambo_DVD_units_sold_its_1st_week_out/UPI-28181213023023/

  Waarin je kan lezen dat de Rambo Blu-Ray één van de beste verkoopsopeningen van het medium had. Ook bullshit hé?

  Op de webstek van Home Media Retailing en mits wat rekenwerk op http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=homevideo&id=rambo08.htm zal u ook ontdekken dat de film knap over de veertig miljoen is gegaan qua verhuur. En 40 + 41 maakt 81 miljoen, zonder de blu-ray inkomsten en de verhuur/verkoop inkomsten van de rest van de wereld.

  47,5 + een gemiddelde promotiebudget van 30 miljoen $ is 75,5 miljoen tegen een opbrengst van 113 miljoen dollar bios en 81 miljoen verhuur/verkoop US. Kortom, zo een RAMP wil ik in het bedrijfsleven elke dag maken.

  En nu moet ik u eerst even bedanken omdat ik nooit eerder zo hard heb moeten lachen als met uw bewering dat een fim maximum 8 miljoen dollar kunnen opbrengen in de verkoop/verhuur:

  Dan kijk je er deze lijst maar eens op na: http://www.boxofficemojo.com/dvdrentals/?yr=2007&sort=date&order=DESC&p=.htm

  of deze: http://www.the-numbers.com/dvd/charts/annual/2008.php, waar je ondermeer zal merken dat een Iron Man bijna 158 miljoen $ opbracht in de verkoop.

  En tenslotte op deze imdb.com link (die overigens boxofficemojo cijfers gebruiken): http://www.imdb.com/title/tt0081573/business kan u lezen dat zelfs in de jaren tachtig (toen alles nog goedkoper was) een film als Superman II méér dan 65 miljoen dollar opbracht aan verhuur alleen.

  Van welke planeet kom jij vraag ik me nu af en dat je dit dan zelfs nog durft te posten. In het geval je nog niet genoeg feiten en links hebt als staving: zou ik ook eens een kijkje gaan nemen op comingsoon.net, eveneens een site met erg betrouwbare boxoffice statistieken, en op de webstek van variety, hét vakblad van de filmindustrie, daar vind u overigens het stuk in van het stijgende marktaandeel uit mijn eerdere reactie.

  En over het vervolg: het waren zowel de producenten van Nu Image / Millenium Films, als Harvey Weinstein die om een vervolg smeekten. Stallone werd zoals ik al eerder zei vastgelegd met een contract net omdat de film het – gezien hun normen zeker – zo geweldig gedaan had. Als de producenten het zeggen, mijn vaste perscontact van DFW /welke de distributeur zijn van Rambo in de Benelux zegt het en diverse websites claimen het dan zal het inderdaad wel uit ‘de duim gezogen zijn’.

  Ik hoop voor your sake dat je mensen beroepsmatig géén financieel advies moet geven, want die zullen pas in een ‘crisis’ komen.

  Reply
 8. Berten

  @Steve: Van jou zou ik toch ook geen financieel advies willen beste Steve, want je weet blijkbaar ook niet hoe je nummers moet lezen. Er bestaat namelijk een verschil tussen bruto en netto winst. Er komen ook veel meer kosten bij de verkoop en verhuur van dvd’s dan van een vertoning in de bios. Het zou misschien wel eens kunnen dat net om die reden de box-office recette als graadmeter wordt gebruikt 😉

  Wat Kons zegt klopt, als een film minder doet dan zijn productiekost aan de Amerikaanse box-office wordt dit aanzien als een flop, maar je moet dit uiteraard allemaal wel met een korrel zout nemen, want cijfers kunnen nog wel eens veranderen van site tot site. (ook het percentage die de studio neemt op een recette is afhankelijk van productie tot productie) Nu is het wel zo dat Rambo redelijk goed ontvangen werd in het buitenland (ik lees 70 miljoen) en dat zou wel eens reden genoeg kunnen zijn voor een nieuwe Rambo – mits het budget onder controle blijft.

  Het is wel leuk dat je in een pennentrek Rambo wil gaan vergelijken met Die Hard 4.0, maar die laatste heeft wél degelijk zijn productiebudget terugverdiend aan de Amerikaanse box-office en is heel wat meer succesvol dan Rambo. 🙂

  Reply
 9. Marc Peelen

  Sylvester Stallone is een van de beste acteurs allertijden zoveel kassakrakers ongekend uniek. Rocky 1-2-3-4-5-6 Rambo 1-2-3-4 en meschien 5 de twee alter ego’s van Stallone het maakt helemaal niet uit hoeveel Je verdiend met de films ..oke je wilt zeker een paar dollars overhouden maar het gaat vooral erom dat Stallone terug keert als Rambo elke Stallone fan zou dat geweldig vinden kijk naar Expendables inmiddels komt het 3e deel augustus 2014 uit ook in deze films speelt hij de hoofdrol en krijgt hij het voor elkaar sterren als Arnold Schwarzenegger,Bruce Willis,Jean Claude Van damme,Chuck Norris, Jet Li,Micky Rouke,Dolf Lundgren,Antonio Banderas,Mel Gibson,Wesley Snipes,Harrison Ford mee te laten spelen echt hoe unziek is dat dan … naar mijn mening kan hij ook nog een 4e en een 5e deel maken van de Expendables reeks zijn nog genoeg top legendes die in die reeks mee kunnen doen … Sly vooral door gaan je hebt een top getraint lichaam en kunt nog wel een paar jaar goeie actie films maken .. go for it

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.