Brad Pitt als Thor the Thunder God

Wat is er gaande met regisseur Matthew Vaughn, die de niet onaardige film Stardust (2007) maakte en de knappe independent actieprent Layer Cake (2004) met James Bond acteur Daniel Craig. Dit zal de tweede keer zijn dat de cineast een Marvel-project aan zijn neus ziet voorbij gaan. Vaughn werd onlangs nog vervangen op X-Men: The Last Stand door Brett Ratner, en daarover doen tal van verhalen de ronde. Nu heeft het er alle schijn van dat hij ook gedumpt zou worden op de Thor (2010) productie. Het zijn de mensen van IGN die met het nieuws komen:

“Matthew Vaughn no longer is attached to direct the project because his holding deal expired December.” Marvel Studios is currently waiting for I Am Legend screenwriter Mark Protosevich to turn in a script polish. “It’s very much a Marvel superhero story but against the backdrop of nothing you’ve seen before,” Marvel Studios president Kevin Feige said of Thor.”

Dit is volgens mij een zuivere studio-beslissing. Stardust mocht dan wel bijval kennen bij heel wat fans (op imdb haalt de film 8/10 met maar liefst 50’000 stemmen), maar de 70 miljoen dollar film bracht slechts 38 miljoen op in de States en dat is véél te weinig voor een film met Robert De Niro en Michelle Pfeiffer. Toch vind ik het spijtig want de man heeft talent. Ik ben nu wel benieuwd welke cineast ze zullen vinden om deze comic over de Thunder God Thor te verfilmen. Het belooft in ieder geval een indrukwekkend schouwspel te worden.

Thor wie? Wel, Thor is een fictieve superheld uit de Marvel Comics en gebaseerd op de God van de Donder die de zoon was van Odin en de aardgodin Fjorgyn. Het karakter werd bedacht door Stan Lee, Larry Lieber en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in de strip Journey into Mystery #83 in augustus van 1962. Op een missie van zijn vader Odin deed Thor zich vaak voor als een superheld. Hij werkte verder onder de geheime identiteit van Dr. Donald Blake, een Amerikaanse arts met een gedeeltelijk verlamd been. Thor is ook lange tijd lid geweest van de superheldengroep The Avengers. Thor’s aartsvijand is zijn geadopteerde broer Loki – een Marvel karakter eveneens gebaseerd op een Noordse god.

Net als alle Asgardianen is hij niet onsterfelijk, maar heeft wel een uitzonderlijk lang leven van enkele millennia. Thor is de sterkste van de Asgardianen en één van de weinigen die zich met de Hulk kan meten. Daarnaast bezit Thor een zekere mate van onkwetsbaarheid, bovenmenselijke snelheid en reflexen. Afgezien van zijn superkrachten is Thor ook nog eens een meester in de krijgskunst met vele eeuwen aan ervaring. Hij heeft verschillende wapens leren hanteren waaronder uiteraard de hamer, maar ook het zwaard en de knuppel.

Volgens de mensen van MovieHole zou acteur Brad Pitt in aanmerking komen voor de rol van Thor. De posterboy had al eerder een spierenbundel gespeeld in Troy (2004) en ligt volledig in de lijn van Marvel die na Robert Downey Jr. voor Iron Man (2008) ook een grote naam willen voor hun nieuwe comic-adaptatie. Pitt zou uiteraard wel een fysieke transformatie kunnen ondergaan om geloofwaardig te zijn in de rol, maar is hij de beste voor de rol? Wat denken jullie?

***Related Posts***
14/07/2009: Natalie Portman wordt het meisje van Thor
18/05/2009: Chris Hemsworth voor Thor, the Thunder God
02/10/2008: Kenneth Branagh regisseert Thor?

3 Comments

 1. Bert

  Voor X-Men heeft hij afgehaakt omdat zijn vrouw, Claudia Schiffer, het niet zag zitten dat hij lange tijd weg van huis was. Zijn versie was dat de studio’s hem te straf in zijn nek zaten en dat hij de onmenselijke druk en verwachtingen niet aankon. Misschien is dit voor Thor ook zo?

  Reply
 2. Accu

  misschien een goeie acteur maar zijn accent en zijn droopy huilend gezichtje in Troy waren er echt wel over.

  Vladimir Kulich had anders wel een leuke aanwinst geweest voor de rol.

  Reply
 3. Rik

  Brad Pitt heeft zich wel bewezen dacht ik zo! Snatch, Meet joe black,Seven, 12 monky’s, Interview whit the vampire, Troy en noem maar op.
  Ik vond Pitt goed als Agilles in Troy geen commenthaar droopy huilende gezichtje? te veel droopy gekeken zeker laat me niet lachen. Pitt is naar mijn mening goed als zijnde Thor en zal dan ook volle zalen trekken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *