Wanted 2 in het vooruitzicht

Een manier om een film in een positief daglicht te zetten aan de vooravond van de première, is om met veel overtuiging te spreken over een sequel, alsof de prent een winstgevende toekomst te wachten staat en dat een vervolgfilm een logisch gevolg is. Niets is uiteraard minder waar. Vlak voor Eragon (2006) in de zalen kwam werd e rook gepraat over een sequel (The Eldest), maar 20th Century Fox heeft zich bedacht nadat ze de teleurstellende box-office cijfers te zien kregen en heel wat negatieve commentaren te horen kregen.

Wanted poster

Vandaag horen we dat Wanted (2008) van Timur Bekmambetov opgevold zal worden met een vervolgfilm. Het zijn de mensen van MovieHole die met het nieuws komen:

“We’re just finishing up a book adaptation for Universal of the James Siegel novel ‘Deceit’. We’ve been hired to write the sequel to ‘Wanted’ by the same studio,” Haas tells Pajiba . “And we’ve got a few more things in the hopper that it’s a little premature to talk about.”

Wanted has been terrific. We first started working on it when only the first issue of the comic came out, and as the book became crazier and crazier, we tried to keep the script grounded. Timur Bekmambetov is directing and has been interesting and gratifying to work with. The movie is going to be a gigantic, hard-R action movie that we hope will satisfy the comic fans.”

Of de comic-adaptatie zoveel bijval zal kennen als Iron Man (2008), die met zijn openingsweek zomaar eventjes 100 miljoen dollar opbracht, valt nog af te wachten. De film zou daadwerkelijk kunnen inslaan als een bom, zeker met een bloedmooie Angelina Jolie op de cover een een trailer die The Matrix lijkt heruit te vinden. Het zou me niet verbazen dat de film meer dan 40 miljoen dollar in zijn openingsweekend binnen haalt. De toekomst zal het uitwijzen.

Ik ben in ieder geval benieuwd wat het zal geven om een comic-held te zien met een vuurwapen. Meestal zijn we gewend aan super-natuurlijke krachten of speciaal ontworpen wapens. We zullen afwachten wat het zal worden en of er al dan niet een vervolgfilm zal komen, en of Angelina Jolie nog steeds bankable is. Vanaf 16 juli 2008 is de film in onze zalen.

Update 04/09/2008: Ik had gemengde gevoelens over Wanted (2008). Was de film 15 jaar eerder gemaakt konden we nog spreken van een revolutionaire actieprent, maar de Matrix bullet-time is ondertussen al zo oud als de straat en het verhaal van de snul die ontdekt dat hij over speciale gaven bezit tergend déjà-vu. Maar er zaten hoe dan ook momenten in de film die op z’n minst opmerkelijk waren. Wel, als we de mensen van Coming Soon mogen geloven komt er daadwerkelijk een vervolg.

“What I will be doing is providing them with a very small amount of stuff for a story, and that will be used as a basic story that they can build from. It will be a small outline that can possibly be picked apart and not used – but it will be something exclusively for the second film, and no one will ever really see it.” Given that the film version of the story differs from the comic book version in a number of ways (some quite substantial) Millar’s outline will be set in the film’s continuity, but will reach back to the comics. “It will be some of the stuff that we didn’t utilize from the first book for the movie – like chapters three and four – there will be some stuff from that, so in the loosest sense it will be based on the book, but only very little,” Millar said.

Het is een goede zaak dat Mark Millar opnieuw van de partij zal zijn. Nu maar hopen dat ze misschien een andere regisseur kunnen aanspreken voor de verfilming. Timur Bekmambetov heeft het voor mij voor een groot stuk verknoeit dus; ‘ander en beter’.

***Related Posts***
31/07/2008: Wanted review
03/11/2007: Angelina Jolie schietend in Wanted trailer

2 Comments

 1. caligula

  Ik denk dat deze film wel geld in het laatje zal brengen. De trailer ziet er anders goed uit. Altijd leuk om een actiefilm te zien met wat humor.

  Reply
 2. JJ

  Ik vergeugde me zo op angelina jolie, maar zij is niet meer dan een side-kick. alleen maar een beetje mooi zijn en wat non-verbale actie scènes.
  zeer over de top allemaal, te veel bloed en overdreven geleuter.
  de speciale effecten in de actie scènes zijn wel heel goed gedaan en vermakelijk om te zien.. maar je begint je snel te ergeren.
  en sequel? neen, dank u.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *