You Don’t Mess with the Zohan met Adam Sandler

Zohan

Er is nog een periode geweest waar ik echt wel hield van de humor van Adam Sandler. Die 80’ties komedie The Wedding Singer van Frank Coraci is zo een voorbeeld van een hilarische prent waar ik me kreupel heb zitten lachen. Maar dan waren er ook die tientallen flauwe afkooksel waarin Adam Sandler op automatische piloot zijn typetje kwam brengen (Airheads, Little Nicky, I Now Pronounce You Chuck & Larry,…). De trailer van de nieuwe Adam Sandler film, You Don’t Mess with the Zohan (2008) van Dennis Dugan, laat hoe dan ook vermoeden dat dit best wel een leuke film zou kunnen worden

Korte inhoud: Zohan (Adam Sandler), een agent van de Israëlische geheime dienst Mossad, besluit zijn eigen dood in scéne te zetten en vervolgens een carrièreswitch in New York te maken als haarstilist. Niet lang daarna raakt hij steeds dieper in de problemen wanneer zijn ware identiteit dreigt bekend gemaakt te worden.

Adam Sandler is een stand-up comedy artist, geen acteur. Hij heeft even geproefd van het acteurs-wezen in de geschifte Punch-Drunk Love (2002) van Paul Thomas Anderson en Reign Over Me (2007), maar er zijn voor zover ik weet geen nieuwe plannen in die richting. Het ging hem ook niet echt goed af dat acteren, zowel op het scherm als in de box-office. Maar dit belet niet dat we af en toe kunnen genieten van zijn fratsen en zijn woede-uitbarstingen in het soort komediefilms die van hem een ster hebben gemaakt.

Zoals ik al zei is de trailer van deze Zohan best wel grappig. Het heeft bijna iets weg van een dans-film. Hoewel, het blijft een Sandler vehikel en we moeten naar goede gewoonte onze verwachtingen een beetje temperen. Hoewel, het is geschreven door de komedie-revelatie van de laatste jaren, Judd Apatow. In de film zijn ook wat rollen weggelegd voor Rob Schneider, Mariah Carey, Henry Winkler, Donna Feldman en Emmanuelle Chriqui. De film komt op 20 augustus 2008 bij ons in de zalen.


*** You Don’t Mess with the Zohan trailer ***

2 Comments

 1. salmon

  Het zou wel eens kunnen dat deze film nog slechter wordt dan Anger Management.
  Judd Apatow heeft trouwens ook veel slechte films geschreven. Denk maar aan: Fun with Dick and Jane !

  Reply
 2. Michiel Das

  Verder dan enkele gerecycleerde moppen uit andere flutfilms die zich ‘komedies’ durven noemen, meer gaten in het verhaal dan in een gemiddelde Emmentaler, moppen over Zohan zijn ding, en seksscènes met vijftigjarige vrouwen had de film niets te bieden, behalve dan natuurlijk een voortdurend racistische ondertoon wat betreft de conflicten tussen vluchtelingen uit Israël, Palestina en Turkije aan de ene kant (met alle clichés uitvergroot tot het belachelijke), en de rijke Amerikanen aan de andere kant.

  “You Don’t Mess With The Zohan” moet zowat één van de slechtste films zijn die ik ooit heb gezien. Indien je klinisch gestoord bent, waarmee ik bedoel, als je soms ’s morgens wakker wordt en denkt dat je een hamster bent, ga dan zeker naar deze film kijken. Indien niet, hou je geld bij en blijf zo ver mogelijk uit de buurt van deze klucht!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *