The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor

De voorbije maanden niets anders dan slecht nieuws voor The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor (2008). Eerst verliet regisseur Stephen Sommers het project en daarna werd duidelijk dat Rachel Weisz ook geen zin had in een 3de Mummy.

The Mummy 3 poster

Officieel klonk het omdat ze tijd wou vrijmaken om “mommy” te zijn van haar baby, maar het had er alle schijn van dat Rachel het script van Alfred Gough en Miles Millar veel te magertjes vond. Trouwens verscheen Rachel in twee films in 2007 en zal ze verschijnen in twee films in 2008. En dat het script niet al te koosjer was mocht nog eens blijken uit de script review op IESB. Tot overmaat van ramp zou Rob Cohen de film regisseren, en iedereen weet wat hij heeft uitgespookt met Stealth (2005).

Maar de film is uiteindelijk in productie gegaan, en dit vooral te danken aan de toezegging van acteurs als Brendan Fraser (pic), Maria Bello (pic), Michelle Yeoh (pic), Isabella Leong (pic), John Hannah en dan in het bijzonder Jet Li (pic). Hopelijk zullen deze acteurs geen mal figuur slaan want de verwachtingen zijn bijzonder laag gespannen voor deze tweede sequel.

Maar met Jet Li in de ring kunnen we ons zeker wel verwachten aan martial arts, en dat is op zich wel een opsteker. Stel je voor hoe leuk de sequel zou zijn met Jet Li die Fraser alle hoeken van de kamer laat zien. Want laten we eerlijk zijn, Brendan George of the Jungle Fraser zou nog geen minuut overleven van Jet Li, ook al is Fraser het hoofdpersonage van de saga. En als jullie echt verzot zijn op oosterse vechtkunsten, dan moeten jullie maar de stunt-video bekijken op The Mummy blog. Hier is trouwens ook de officiële site.

Ik ben zelf geen grote fan van de teaser-poster. Het lijkt enorm veel op de posters van de eerste mummy-film, en dat is misschien een aanwijzing dat we niet echt ‘iets anders’ moeten verwachten. Er is vrijwel geen enkele andere reden tot bestaan van deze derde film, dan nog voor een laatste keer te teren op het succes van een matige avonturenfilm, die hopeloos achter de Indiana Jones-saga wil aanlopen. Ik verwacht binnen de kortste keren de trailer. Nog even geduld.

***Related Posts***
22/06/2008: The Mummy 3 trailer
23/03/2007: Jet Li in The Mummy 3
29/04/2005: Derde keer goede keer voor The Mummy

3 Comments

 1. maffioza

  Ik hoop dat ze ondertussen weten dat Mummy 2 een verderfelijke film was en zeker niet voor herhaling vatbaar. Maar natuurlijk zijn de technologieen er ondertussen op verbeterd. Laten we hopen dat ze nu wel weten hoe ze met speciale effecten moeten omspringen

  Maar goed ik vind het sowizo al een spijtige zaak dat Rachel niet meer Evelyn speelt! Rachel was gewoon geweldig.

  Reply
 2. michel

  ik kijk er wel naar uit wat dit is een genre van films wat mij ligt het heeft een groot indiana jones gehalte.

  zal zelfs al moest hij slechte kritiek krijgen er zeker naar gaan kijken

  Reply
 3. ghostrider

  film was ggoed en grappig wel minder akelig dan de eerste en zeker niet beter dan indiana 4 maar hij kon er mee door ik hoop dat er een vervolg komt ze geven zelfs al een hint

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *