Top 10 Worst Movie Posters

The Movie Blog Talk

Het is onbegonnen werk om een lijstje te maken van dé beste filmposters aller tijden. Er zijn oneindig veel films en dus ook oneindig veel filmposters, en elke film heeft tegenwoordig ook 7 verschillende versies met soms radicaal andere grafische benaderingen. Ik heb me dus voor het lijstje Top 10 Worst Movie Posters beperkt tot de filmposters die niet ouder zijn dan 3 of 4 jaar. Mocht het all time zijn dan had mijn lijst vol gestaan met 70’ties exemplaren (en dit voor zowel de beste als de slechtste filmposters), ik denk dan aan films als Semi-Tough (1977), The Black Gestapo (1975) of Moonraker (1979). De pret kon gewoon niet op en de creativiteit vierde tevens hoogdagen.

Ik heb me ook niet laten meeslepen door het B-circuit zoals Kinky Kong (2006) en dergelijke troep. Deze films zijn meestal gemaakt met een miezerig klein budget dat die affiches vaak home-made zijn. De posters worden ook niet meteen ‘au serieus’ genomen. En dat is trouwens ook het geval met bepaalde recente films die er alles aan doen om net een kitscherige toon te zetten of gewoon willen opvallen door een compleet gebrek aan smaak zoals bij Big Momma’s House 2 (2006).

Voor deze 12e BlogTalk hebben ook At The Movies en Popcorn hun top 10 samengesteld. Volgende week vinden jullie hier trouwens de Top 10 van de Beste Filmposters. Mochten jullie nog een aantal filmposters weten die ik over het hoofd zou gezien hebben, laat het dan weten in de reacties.

Top 10 Worst Movie Posters

The Interview10. The Interview (2007)

Als ik het niet beter wist dan zou ik denken dat het hier om een Vlaamse filmposter gaat. Maar neen, Interview is de nieuwe film van acteur/regisseur Steve Buscemi, en geen verkeerde film als je de filmreviews mag geloven. Het gaat hier trouwens over een remake van Interview (2003) van de vermoorde Hollandse cineast Theo van Gogh. Het probleem is dat deze affiche mij zeker niet warm maakt om de film te zien. Het lijkt een amateurs-collage van twee nietszeggende, met surface-blur-bewerkte, portretten waar de ogen door een prutser zijn geretoucheerd in photoshop. Ik zwijg ook nog over de foute zwarte shading om alles aan elkaar te kleven en de zwarte blur die achter de namen van de twee hoofdacteurs werd gezet. Deze film verdient beter, véél beter.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

009 Over Her Dead Body09. Over Her Dead Body (2008)

Over Her Dead (cgi) Body is niet alleen een slechte komedie maar diegene die de poster in elkaar heeft gestoken moet dringend een les anatomie volgen. Bekijk de heupen van Eva Longoria. Die lijken wel zo uitgeroken als haar nieuwe achternaam op de poster. Het heeft er trouwens alle schijn van dat Eva zelfs niet kwam opdagen voor de fotoshoot en dat ze gewoon haar gezicht hebben geplakt op dat van een model of zelfs een cgi-lichaam. Het doet me trouwens een beetje denken aan de Basic Instinct 2 poster waar Sharon Stone naar goede gewoonte met haar benen open staat. Het enige foutje is dat we duidelijk kunnen zien dat het om knip-en-plakwerk ging, want in de reflectie van de spiegel zagen we dat dit een ander hoofd was met natte haren in plaats van gedroogde blonde haren.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

008 Date Movie08. Date Movie (2006)

Date Movie is verondersteld om zo’n wacko spoof komedie te zijn, in navolging van de Scary Movies, Epic Movie en wat nog allemaal. Heel leuk, maar welke nitwit heeft het cleenex-concept bedacht en de tag “Everyone wants a happy ending”?! Waar zit de grap? Of moet je de film zien om te weten waarover het gaat? Sorry maar dat heb ik er niet voor over. Het enige wat de film en de poster misschien gemeen hebben is hun nonsense-gehalte.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

007 Street Kings07. Street Kings (2008)

Filmposters van amateurs kan je er zo uithalen. Ze ondertekenen hun werk met slechte cut-outs (vaak met wit randje of witte blur). Meestal staan de ogen compleet onjuist of zijn de handen te groot of te klein,… Bekijk trouwens ook de design-verkrachting van The Accidental Husband (2008). Maar bij deze Street Kings (2008) hebben ze zelfs de trigger-vinger van Keanu Reeves vergeten.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

005 Spider-Man 206. Spider-Man 2 (2004)

Sommige filmposters kunnen zich geen fouten veroorloven. Een film als Spider-Man 2 verdient het beste van wat de markt te bieden heeft op vlak van grafische vormgeving. Kan iemand mij dan uitleggen wat de hand van Kirsten Dunst doet op de schouder van Spiderman? Ofwel maakt zij deel uit van de Fantastic Four groep en kan ze haar armen uitlengen, ofwel heeft ze twee ellebogen. Hoe dan ook, deze poster klopt niet.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

006 The Wicker Man05. The Wicker Man (2006)

Er zijn vaak heel wat verbanden tussen slechte films en slechte filmposters. Een mooie film met sfeerscheppende, poëtische fotografie zorgt er meteen voor dat de graphic designers hun inspiratie kunnen halen uit het beeldmateriaal. Bij slechte films daarentegen moeten de designers liegen. En dit heeft niet altijd een gewenst effect. Neem nu The Wicker Man remake. De film is een samenraapsel van idiote scenes en belachelijke dialogen (“Killing me won’t bring back your honey back!” – “Step away from the bike!” – “How’d it get burned? How’d it get burned? How’d it get burned? I-DON’T-K-NOW”) Maar ook de poster trekt op geen fluit. De compositie van het meisje en de onscherpe close-up van het bijen-gezicht met de ogen die wegkijken ronduit wansmakelijk te noemen. Maar dit is trouwens niet de enige Nicolas Cage poster om van te huilen. Remember National Treasure 2.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

004 Charlie Wilsons War04. Charlie Wilson’s War (2008)

Sommige filmposters doen zelfs de moeite niet meer om ons te behagen, zoals deze Charlie Wilson’s War. Wat is het idee achter dit concept? Lijkt wel of het een setfoto is waar de incognito Philip Seymour Hoffman met snor en zonnebril Tom Hanks en Julia Roberts kwam bespieden. “Who said they couldn’t bring down the Soviet empire” luidt de tag. WTF!?

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

003 Mad Money03. Mad Money (2008)

De poster van Mad Money is grappiger dan de film. Bekijk het lichaam van Diane Keaton. Hier klopt iets niet. Lijkt wel of haar lichaam uit 6 verschillende stukken bestaat die ze achteraf aan elkaar hebben geplakt. Ze hebben Diane trouwens groeihormonen gegeven want ze lijkt zowaar even groot als Katie Holmes die feitelijk 6 cm groter is. Dat dit niet de eerste Diane Keaton-poster is die zwaar toegetakeld werd door photoshop-prutsers bewijst ook deze Because I Said So poster.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

002 Snakes on a Plane02. Snakes on a Plane (2006)

Zoek de fout in deze Snakes on a Plane poster! Dat de film niet serieus te nemen is mag wel zijn, maar ik heb de film gezien en ik ben van mening dat ze maar een heel klein beetje de kaart van de parodie hadden getrokken. Deze poster is eigenlijk een mooie samenvatting van het slangen-project. Het ziet er allemaal ‘cool’ uit en Snakes on a Plane wil ook daadwerkelijk als ‘cool’ aanzien worden, maar de makers zijn te dom om iets deftig in elkaar te steken.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

001 Good Luck Chuck01. Good Luck Chuck (2007)

Maar alle eer gaat naar de nitwits van deze Good Luck Chuck poster. De makers kwamen op het achterlijke idee om de ongelukkige Rolling Stone cover van Yoko Ono en John Lennon te stelen voor hun debiele 12-in-een-dozijn komedie. Heeft de film iets van doen met de relatie die Lennon en Ono hadden. Nope, maar het was waarschijnlijk een leuk idee na een paar glazen vodka. De foto lijkt opnieuw op plak-en-knip werk van de gezichten van Jessica Alba en Dane Cook (let op de ogen en de schaduwen) en de poster ziet er allesbehalve uitnodigend uit. Integendeel. De poster is de reden waarom ik deze film zelfs niet op dvd wil zien.

&nbsp

&nbsp

&nbsp

&nbsp

***The Movie BlogTalk***
BlogTalk #1: Top 10 Beste Horror
BlogTalk #2: Top 10 Irritaties bij een Bioscoopbezoek
BlogTalk #3: De Meest Overgewaardeerde Films
BlogTalk #4: Het Beste & Slechtste uit 2005
BlogTalk #5: Top 10 Beste TV-Series
BlogTalk #6: Top 10 Favourite 80ties Movies
BlogTalk #7: Top 10 Favoriete FilmScores
BlogTalk #8: Top 10 Best Movie Kiss
BlogTalk #9: Top 10 Best & Worst Movies of 2006
BlogTalk #10: Top 10 Killer Babes
BlogTalk #11: Het Beste & Slechtste uit 2007
BlogTalk #13: Top 10 Best Movie Posters
BlogTalk #14: Top 10 Best Monster
BlogTalk #15: Top 10 Best & Worst Movies of 2008

5 Comments

 1. Kons

  Vreselijk slechte poster. Nu ja, de film was ook geen meesterwerk.
  Daarnaast denk ik ook nog aan de poster van No Country for old men.

  Reply
 2. karen

  Ik heb dezelfde nummer één, dat komt er natuurlijk van met dat googelen 🙂 Diane Keaton en haar vreemde pose heb ik ook en The Black Gestapo was te erg om te laten voorbijgaan 🙂
  Die slangen op de poster van Snakes on a Plane kloppen trouwens ook niet, je moet er maar eens goed op letten.

  Reply
 3. johan

  de term happy ending en de cleenex-doos duiden op een masturbatiegrap. deze flauwe grap vat meteen de humor van de gemiddelde spoof komedie weer, te slecht..

  maar niet de nieuwe batman poster op nr1? met de onmogelijke spiegeling op de vloer en en bats die van het uitzicht staat te genieten met een frame recht voor zijn snuit?

  Reply
 4. Dave

  @Kons: Doom is camp en gezien de cover van de Doom-games zou je het hen nog enigszins kunnen vergeven.
  @Karen: The Black Gestapo was idd een leuke, maar zo zijn er hopen uit de exploitation markt. Wat betreft snakes, het foutje was de reden waarom deze zo hoog stond. Had anders nog wel een leuk embleem geweest. Maar ja, het klopt nie, of die ene slang zou al bizarre kronkels moeten maken. :))
  @Johan: Batman was een beetje van een teaser poster niet? Kijkt idd op het frame, beetje lullig. Maar goed, men moest keuzes maken.

  Reply
 5. Preacher

  een bepaalde poster van ‘hitman’ trok ook op de ballen. Verder was de poster van National Treasure 2 & 10.000 BC ook maar erg mager.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *