James Gandolfini in The Taking of Pelham 123

James Gandolfini, beter bekend als ‘Tony Soprano’, zal binnenkort te zien zijn in The Taking of Pelham 123 (2009), de nieuwe actieprent van Tony Scott. Gandolfini en Scott hebben al eerder samengewerkt in de uitstekende romantische thriller True Romance (1993), alsook in Crimson Tide (1995).

taking_of_pelham_one_two_three_2009_poster.jpg

De film is een remake van The Taking of Pelham One Two Three (1974) met Walter Matthau in de hoofdrol. In Variety stond het volgende:

John Travolta en Denzel Washington stappen in de respectieve voetsporen van Robert Shaw en Walter Matthau, als de leider van een groep terroristen die een metrostel kapen en de moegetergde flik die op hen jaagt. James ‘Tony Soprano’ Gandolfini neemt de plaats in van Lee Wallace als de New Yorkse burgermeester.

Net zoals veel andere populaire tv-acteurs zal de aandacht vaak afdwalen bij het zien van Gandolfini in actie. Net zoals Kiefer ‘Jack Bauer’ Sutherland wordt hij vaak getypecast. De acteur speelt meestal de rol van een gangster of lid van één of andere maffia bende. En Tony Scott is zo de regisseur die deze clichés nog eens dik in de verf kan zetten. Maar het blijft hoe dan ook een talentvolle acteur en ik ben in ieder geval wel benieuwd hoe hij de rol zal aanpakken.

Na het 6de seizoen van “The Sopranos” lijkt er een einde te komen aan de smakelijke maffia-serie. Gandolfini heeft er alle baat bij om ook de andere kant van zijn lugubere kant te ontbloten. Als we niet moeten denken aan Tony Soprano bij zijn vertolking zal hij in zijn opzet zijn geslaagd. Op 23 september 2009 weten we of hij hierin zal slagen.

 

*** The Taking of Pelham One Two Three (1974) trailer ***

1 Comment

  1. digby

    Voor zover ik het me nog goed kan herinneren was de rol van de burgemeester maar heel klein. Als ze trouw blijven aan het origineel zou Gandolfini maar voor heel even in beeld komen.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.