Diary of the Dead van George A. Romero

diary of the dead 300

Een poster die mijn aandacht trok was die van Diary of the Dead (2007) van George A. Romero. Inderdaad Romero junkies, er ligt een nieuwe zombie-film op stapel. En na het zien van de trailer denk ik dat de oude man (67) niks van zijn pluimen heeft verloren. Opgelet, dit is geen vervolgfilm op de Dead-films (Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, Day of the Dead, Land of the Dead) maar echter een stand-alone film die de zombie-apocalypse nog maar een keertje heruitvindt. Noem het misschien een soort reboot, if you will, met een back-to-basics ideologie.

Korte inhoud: Een aantal studenten is bezig met het maken van een amateur-horrorfilm in de bossen. Tijdens het filmen krijgen zij echter te maken met een echte zombie-opstanding. Wanneer het bloedvergieten begint, besluiten ze als echte filmmakers deze verschrikkelijke nachtmerrie vast te leggen.

Het lijkt wel een soort The Blair Witch Project (1999), maar dan met Romero’s gore-elementen, aangevuld van sociale satire. En een zombiefilm zonder eye-candy is ook maar triest, dus steelt Michelle Morgan hier in dit departement de show. Maar ook Megan Park mag gezien worden. Voor de rest duiken er een pak cineasten en horrorsterren op als nieuwslezers (Quentin Tarantino, Guillermo Del Toro, Stephen King, Wes Craven, Simon Pegg).

Van wat ik kan zien lijkt het er tevens op dat we niet meer die typische zombie-massa-scènes tezien zullen krijgen, maar eerder alleenstaande zombies die ons de stuipen op het lijf zullen jagen. Het is misschien kleiner in opzet, maar daarentegen veel persoonlijker dan zijn vorige zombie-bloedbad. Bekijk hieronder de trailer. De film zou op 4 juni 2008 bij ons in de zalen moeten lopen.

5 Comments

 1. matthys

  trailer ziet er vet uit. Benieuwd of de film ook zo is. Back to Basics hadden ze ook gezegd van Land of the Dead, maar ik vond die toch maar zwakjes.

  Reply
 2. scalle

  Dave,
  ‘t is altijd handig als je je ff inschrijft bij de persgebruikers van de Belgische distributeur van die film, bij Paradiso.

  ‘t is maar een tip 😉

  Reply
 3. Tomatski

  In mei? volgens imdb.com maar in juni.
  Als hij maar hier in Belgîë uitkomt, hij ziet er goed uit.

  Reply
 4. mark

  komt deze film niet uit op blu ray in nederland??
  weet iemand dat

  Reply
 5. Fabian

  die is toch al lang uit op Blu-ray, en als die in belgie uit is dan moet ie ook in Nederland uitkomen. Doe misschien eens de moeite om het te vragen in de dvdshop.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *