The Incredible Hulk reboot

Ik ben nooit een geen grote fan geweest van het Marvel-personage Hulk, noch van de comic, noch van de tv-serie en al evenmin van de Ang Lee film Hulk (2003). Ondanks de mooie casting van Eric Bana en Jennifer Connelly kwam de film maar niet van de grond, met banale dialogen, houterig acteursspel, ronduit belachelijke scènes (met op de eerste plaats de scène met de gemuteerde poedels) en irritante split-screens. De 3D Hulk zag er bij momenten uit als een groene Gollum, en dat kon toch de bedoeling niet zijn. Maar bon, het personage op zich is niet zo interessant dat een Wolverine, Batman, Spiderman, … Maar van wat ik zie en lees over de nieuwe Hulk-reboot The Incredible Hulk (2008), … I like.

Hulk

Het zou wel eens kunnen dat deze film de verrassing zal worden van 2008 – en dan vooral omdat heel wat mensen denken zoals mij en er eigenlijk niet zo heel veel van verwachten. Het positieve nieuws kwam er toen de studio duidelijk maakte dat ze niets met de eerste film te maken hadden. “No waiting around for the Hulk this time, you get the Hulk doing what the Hulk does in the first 5 minutes of the film.” En dat is uiteindelijk wat we allemaal willen zien. De Hulk die tekeer gaat tegen rijkeluis-zoontjes, bullenbakken, vrachtwagens en commercial airliners. Maar ik kijk ook wel uit naar die echte Hulk-villain, The Abomination.

Korte inhoud: Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter-ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten, en hij een normale relatie wil opbouwen met Betty Ross (Liv Tyler). Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf gedwongen zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.

Er warden eerder geruchten de wereld ingestuurd dat het zou gaan om een vage sequel op de eerste film, maar daar is dus niks van aan, ook al staat er Hulk 2 bij de alternatieve titels op Imdb. Maar Edward Norton heeft nog maar eens bevestigd dat deze Hulk-film niets van doen heeft met de eerste film. De mensen van Coming Soon schreven het volgende:

“First off it’s utterly unrelated to that film. This is in no way a response to it or picking up from it. I think like Chris Nolan and those guys did with Batman, we just said: ‘We’re going to start completely with our own version of this myth or saga.'”

While he said “no” to the role a couple of times until he was able to rewrite the screenplay, Norton now says the story will likely span more than one film. To me the whole thing was to envision it in multiple parts. We left a lot out on purpose. It’s definitely intended as chapter one.”

0102

© Universal Pictures International

Voilà, nu kunnen we op onze beide oren slapen en het nieuws dat het gemaakt is om er nog sequels van te maken klinkt veelbelovend. Nu moeten ze het personage nog geloofwaardig maken. Mijn enige vrees blijft echter dat de film in regie is van de Franse cineast Louis Leterrier (Transporter 2, Danny the Dog). De film zou bij ons moeten uitkomen op 16 juli 2008.

*** The Incredible Hulk trailer ***

***Related Posts***
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton
08/06/2008: Edward Norton krijgt geen writers-credit
17/04/2008: Geen ruzie op de set tussen Norton en Marvel?
15/03/2008: The Incredible Hulk … not so incredible.
06/05/2007: Liv Tyler in The Incredible Hulk
16/04/2007: Edward Norton is The Incredible Hulk
20/08/2006: Dominic Purcell in de running voor Hulk 2
06/07/2006: Hulk 2 zonder Eric Bana én zonder Universal
04/01/2006: Eric Bana en Hulk 2?

6 Comments

 1. Mike's Webs

  Hey Dave,
  Net als jij ben ik benieuwd naar deze revamp van de groene reus. Toch vind ik Ang Lee’s Hulk wel een interessante film juist omdat hij een andere benadering van het genre heeft geprobeerd. En ja, de film had zijn fouten zoals de casting van Nick Nolte, die stomme poedels inderdaad… Maar vooral interessant omdat een groot deel alleen bestaat uit de Hulk die het opneemt tegen het leger en dingen sloopt. Zoals hij vooral in de strips bekend stond in de jaren zestig, zeventig en begin tachtig. Verhaaltechnisch gaat de film tegen enkele Hollywoodconventies in en dat maakt de film voor mij bijzonder.

  Reply
 2. philip

  Deze rol is Norton op het lijf geschreven. Als er iemand is die de gespleten persoonlijkheid van de Hulk kan vertolken, is hij het wel. Dat heeft hij al vele malen bewezen. Tim Roth is ook een bijzondere knappe cast. Hopelijk wordt zijn rol beter dan Planet of the Apes. Benieuwd.

  Reply
 3. ghostrider

  het was een aparte stijl, eric bana was goed gecast (spijtig dat hij er nu niet meer bij is), ik hoop dat ze eigenlijk verder gaan waar de eerste is gestopt in het oerwoud en dat de hulk zich inzet voor de goeie dingen en niet alleen het leger bevecht. norton is ook een goed acteur ik zie er al naar uit hoe het verhaal zich afspeelt.

  Reply
 4. gh

  is dit nu een tweede hulk. Of is dit gewoon nog eens de film maar dan met andere acteurs. Gave posters althans.

  Reply
 5. Nick

  smaak valt niet te twisten, dat weet iedereen. Ik vond de Hulk-adaptatie van Ang Lee meer dan voldoen aan mijn verwachtingen. Nooit was de film saai voor mij. En dat het bijna een uur duurt vooraleer men de hulk te zien krijgt, was zeker niet slecht, integendeel. Die hondenscene was ook niet zo erg, enkel het einde -de laatste actiescene- van de film was wat ‘onbegrijpelijk’. Voor de rest enkel positieve punten. “Films” zoals beide Spider Man-creaties -de derde wil ik echt niet zien-, Fantastic Four, Daredevil… die kan men gerust dumpen en uit ons geheugen bannen. Maar zoals gezegd, over smaak… Enfin, ik vond de eerste hulk super, hopelijk wordt deze tweede ook zo goed, en dat wordt moeilijk net omdat de eerste zo interessant was.

  Reply
 6. Miiki

  eerste beelden zien er beter uit dan zijn voorganger. Nu nog wachten op de officiële release. Benieuwd …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *