Mark Wahlberg wordt Max Payne

Twee jaar geleden had ik al eens een ballonnetje opgelaten over de verfilming van Max Payne (2008), naar de populaire third person shooter waarin we een voorvluchtige undercover agent volgen die de moord op zijn dochtertje en vrouw wil wreken. Hij wordt op de hielen gezeten door zowel politieagenten die hem willen ondervragen als criminelen die hem willen opruimen.

Max Payne

Inderdaad, we zitten weer volledig in de Death Wish vendetta sfeer. Er werden een aantal kandidaten vernoemd voor de rol van Max, maar een paar dagen geleden viel uiteindelijk het verdict: Max Payne wordt vertolkt door Marky Mark, Mark Wahlberg (The Departed, Boogie Nights).

Niet meteen een originele keuze, en tevens ook niet geheel naar mijn smaak. Mijn probleem met deze cast is dat ik zo de indruk had dat Max Payne alles behalve een kleine spierbundel was met een veel te hoog stemmetje, maar eerder een grote slanke en doorleefde man (een beetje in de stijl van de jonge versie van Mickey Rourke). In het spel had Max geen cartoon-gezichtje, maar was effectief het evenbeeld van de programmeur Sam Lake en later van het model Timothy Gibbs (wiki).

Voor de regie van de film werd gedacht aan de Ier John Moore, die eerder verantwoordelijk is voor het langdradige Behind Enemy Lines (2001), de zinloze remake The Omen (2006) en de box-office flop Flight of the Phoenix (2004). Dat belooft voor de adaptatie.

May Payne was één van de eerste games die de fameuze bullet time in praktijk zette, waarbij het spel zo vertraagd werd dat vliegende kogels zichtbaar en ontwijkbaar waren. Toch hoop ik dat de makers er niet al teveel mee uitpakken, want ik ben op de techniek al een beetje uitgekeken. Wat mij meer interesseert is te weten ‘wie’ het scenario zal schrijven. Het spel had geweldige Sin City-monologen en ik hoop dat in dezelfde narratieve stijl de gehele film kan verteld worden. Max Payne zou uitkomen begin 2010.

Waarom zo laat? Dat heeft wellicht alles te maken met de grote Hollywoodstaking in 2008, en misschien ook wel een beetje de drukke agenda van Wahlberg die binnenkort te zien is in We Own the Night (2007) van James Gray, The Happening (2008) van M. Night Shyamalan, The Lovely Bones (2008) van Peter Jackson, The Fighter (2009) van Darren Aronofsky en de sequel The Brazilian Job (2009) van F. Gary Gray…stuk voor stuk films waar heel wat filmfans naar uitkijken.

***Related Posts***
13/07/2008: Max Payne trailer veelbelovend
02/07/2005: Kandidaten voor Max Payne
28/06/2005: Max Payne verfilmd

5 Comments

 1. Miiki

  Ik vind Walhberg helemaal nog zo slecht niet, heeft een beetje een gelikte kop, ik denk wel dat hij de klus kan klaren. Ben al blij dat het Mel Gibson of Christian Slater niet is geworden.

  Reply
 2. arjen

  wahlberg heeft al een indentieke rol gespeeld met Shooter. hopelijk wordt deze even hard als de game.

  Reply
 3. Tagoean

  bron: http://www.tagoean.be

  Het zat eraan te komen, Max Payne verfilmd, alle populaire games zullen wellicht ooit het “slachtoffer” zijn van een verfilming. Denk maar aan: Tomb Raider, Hitman, Beowulf, Doom, Mortal Combat, Resident Evil, Final Fantasy en komen er binnenkort aan: Far Cry, Prince of persia, deus ex, quake en return to castle wolfenstein. Deze laatsten zijn sommigen al bevestigd en sommige nog geruchten.

  Maar of ik Mark Wahlberg zie als Max Payne is nog een geheel andere vraag. Want voor mij is Max Payne (naast een geweldig computerspel) een doorwinterde man met veel levenservaring en interne kwellingen. Dat zie ik in Mark Wahlberg helemaal niet. We zien wel wat ervan komt? Zolang ze Pong the movie nog niet gaan maken, zullen we er wel mee kunnen leven zeker?

  P.s. voor het spel was Sam Lake het model voor Max Payne.

  we delen dus die doorwinterde mening maar niet wie nu juist model stond. Ik denk voor de eerste max payne dat ik juist ben en jij voor de tweede. 😉

  P.p.s. Dave je mening van die bullettime… volledige mee eens

  Reply
 4. dave

  Sam was van het eerste game, Tim stond model voor het tweede.
  😉

  Reply
 5. Lodewijk

  Ik vind het helemaal geen verkeerde keuze hoor! Volgens de site van IMDB gaat de film in Amrika al in Oktober 2008 in premiere! Zou toch mooi zijn, wat ik zit in ieder geval al een tijdje uit te kijken naar deze verfilming!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *