Dragonball verfilmd door James Wong

Dit moet het leukste filmnieuws zijn van de laatste maanden. Naar verluidt zouden er plannen zijn voor een Dragon Ball action feature!! Meer nog dan Akira wordt dit een uiterst moeilijke cgi onderneming om alles in beeld te brengen gezien de helden niet alleen door de lucht kunnen vliegen, maar ook nog eens met vuurbollen en ander kosmisch gevaarte elkaar tekeer gaan en daarbij geregeld eens aan terra-forming doen.

Dragonball is een Japanse over-the-top animatiereeks van Akira Toriyama waar komedie wordt afgewisseld met humor. De animatie wordt beschouwd als een klassiek voorbeeld van de mangavorm Shounen (een actiegerichte Japanse animatievorm, in tegenstelling tot Shoujo – wat ‘meisje’ betekent en is een eerder een stroming met iets meer verhaal en vooral bedoelt voor meisjes). Na Dragon Ball kwam het vervolg Dragon Ball Z en daarna werd ook Dragon Ball GT op antenne gebracht. Het verhaal van Dragon Ball volgt het leven van Goku vanaf zijn avonturen als kind tot en met de tijd dat hij zelfs grootvader is. Goku een erg sterke jongen met een apenstaart, die later in de serie van het buitenaardse ras Saiyan blijkt te zijn. Gedurende zijn leven maakt hij vele gevechten mee en hij groeit uiteindelijk uit tot de sterkste martial artist van het gehele universum.

003 002

De Dragonball (2008) filmversie heeft trouwens al een cast. De hoofdrol zal vertolkt worden door Justin Chatwin (The Invisible, War of the Worlds) die in de huid van Goku zal treden. James Marsters (Smallville, Angel, Buffy the Vampire Slayer) zal de slechterik Piccolo spleen. Op zijn minst een interessante casting. De productie van de film ligt in handen liggen van Stephen Chow en de regie is toevertrouwd aan de ervaren James Wong (Final Destination, Final Destination 3, The One).

Korte inhoud: Goku is een jongen die één van de zeven Dragon Balls in zijn bezit heeft. Dragon Balls vervullen wensen en worden gemaakt door Nameks. Elke set bestaat uit zeven oranje bollen met één tot zeven sterren erop en als ze samen worden gebracht kun je een draak oproepen. Deze draak vervult één of meerdere wensen. Een laatste verzoek van de stervende opa van Goku is om deze zeven Dragon Balls allemaal bij elkaar te krijgen om zo de strijd aan te gaan met de machtige Piccolo.

Hadden ze mij de regie van deze film toevertrouwd zou ik er waarschijnlijk een duistere actie/phantasy prent van maken en minder het accent leggen op de slapstick humor die nogal prominent aanwezig is in al de afleveringen. Die grapjes zijn leuk voor een jong publiek, maar die jonge fans hebben ondertussen de volwassen leeftijd bereikt en ik denk niet dat ze warmlopen van een Kung Pow (2002)-achtige Dragon Ball. Geef mij maar liever iets met de allures en heftigheid van Transformers (2007). Als je van deze adaptatie een succes wil maken moet je op papier én op het witte doek een film willen brengen die de gewone fan-base overtreft. Het moet dus ook iets meer te bieden hebben dat een prent vol met knipoogjes naar de animatiereeks, maar wel degelijk een verhaal vertellen waar een leek van de anime ook iets aan heeft. Een moeilijke taak, maar zeker niet onmogelijk.

Update 05/01/2008: Nog een paar bekende en minder bekende acteurs hebben zich aan de productie van Dragonball vervoegd, waaronder Chow Yun-Fat in de rol van Roshi, Jamie Chung in de huid van Chi Chi, Emmy Rossum speelt Bulma en Joon Park zal het personage van Yamcha vertolken. De film komt bij ons uit op 20 augustus 2008.

***Related Post***
24/08/2008: Fox niet tevreden met Dragonball

16 Comments

 1. arjen

  Ik vraag me heel erg af hoe ze dit visueel gaan aanpakken. De meeste karakters zouden er vrij belachelijk uitzien in live-action denk ik. Maar wie weet, we zullen zien.

  Reply
 2. Petrov

  ik hoop echt dat deze film goed word , als echte DB-fan ( in mijn jeud jaren , nu iets minder ) , kijk ik er echt naar uit .
  het gevaar met een verfilming van dit caliber is dat het risico op een flop echt groot is , de manga zelf is beresterk ( moraal , humor , enz ) , of ze dit kunnen overbrengen in film is nu de vraag.
  wat ik me wel afvraag is , gaan ze een echte film zoals Transformers doen of een animatiefilm zoals TMNT ( vond ik persoonlijk heel mooi gedaan ).
  en word het een verfilming van het verhaal dat we kennen of een heel nieuw verhaal ??

  Reply
 3. Dave

  Live-action, dus met echte acteurs, dus geen animatie zoals TMNT. Die laatste vond ik wel goed maar die laatste 20 minuten heb ik me toch serieus zitten ergeren.

  Het zou gaan over het gevecht tussen Goku en Vegeta, dus zal min of meer wel zijn monsterd halen uit de serie.

  Reply
 4. Miiki

  Ik heb geen flauw idee hoe ze dit zullen verfilmen, maar ben zeker wel benieuwd. Ben al blij dat Jackie Chan niet gecast is als Goku.

  Reply
 5. Vis1980

  Ik vind het zelf heel erg jammer dat ze beginnen met Dragonball en niet zoals eerder op de meeste websites vermeld met Dragonball Z. Het verhaal van Vegeta (die samen met Nappa naar aarde toekomt) lijkt mij bijzonder goed geschikt voor een live-action movie (met de technologie van nu; zie X-Men). Ik heb echt geen zin in een kleine Goku die dan ook nog eens gespeeld gaat worden door een volwassen iemand. Het zit er dik in dat als de eerste film flopt dat ik de Vegeta Saga helaas nooit verfilmd ga zien worden. Zonde…

  Reply
 6. Waldo

  Volgens mij word Dragonball in live-action helemaal niks. Wel jammer dat ze de serie Dragonball pakken en niet Dragonball Z. Als je de tijd hebt zou je ook dan eens op mijn Dragonball Z blog kunnen kijken? Zou tof zijn. Maar het is wel in het engels. Trouwens benieuwd hoe ze die Piccolo gaan maken. Die gaat er grappig uitzien. En oh ja dat haar van Goku. Zoiets kunnen ze gewoon niet. Benieuwd hoe ze het er vanaf zullen brengen..
  PS: Benieuwd naar de toffe effecten.

  Reply
 7. Dave

  Volgens eerdere bronnen alsook imdb, zou het om een Dragon Ball film gaan. Nu zie ik dat imdb haar titel heeft aangepast naar Dragon Ball Z. Het zal dus een communicatiefout zijn geweest… Bij deze dus de rechtzetting.

  Reply
 8. Malkavian

  Yeah aangezien DBZ geen gemakkelijke opgave is wacht ik mooi de trailer af om een oordeel te vellen. Kvraag me gewoon af hoe ze het visueel allemaal gaan waar maken. Daarom eerst den trailer dan zal ik beginnen zagen 😀

  Reply
 9. oli

  ik ben benieuwd maar bereid me voor op een serieuze ontgoocheling, de manga kan je gewoon niet verfilmen. ik had ng zo gehoopt dat de geruchten niet klopten.

  Reply
 10. zakaria

  Waarom maken ze niet een film van dbz net als beowulf die is wel goedgemaakt en het lijkt ook egt.

  Reply
 11. nico

  over welke saga gaat de film eig..??

  Reply
 12. Thomas

  vrije vertaling van het eerste gedeelte zeker. Er staat Goku.

  Reply
 13. kons

  In het begin van Dragon Ball Z werken Goku en picollo samen, daar waar ze in Dragon Ball nog gezworen vijanden zijn.

  Ook het verhaal achter de dragonballs zie ik liever eerst dan het gevecht tussen Vegeta en Goku.

  Reply
 14. Derek Falsh

  Ik ben al jaren lang een die hard anime fan, en Dragonbal , DBZ & DBGT staat bovenaan in m’n lijstje… Mijn stripverhalen zijn er zelfs op gebaseerd… Maar zoals anderen al hebben gezegt, lijkt het me extreem moeilijk om een goede Dragonball film te maken met echte mensen, die een beetje op de DB personages “lijken”… De manieren van actie ( Ki-attacks, vliegen, aura, enz… ) zal wel geen uitdaging meer zijn, toch niet met de technologie die ze tegenwoordig hebben… Toen ik las dat er effectief een film zou uitkomen, was ik door ’t dolle heen, maar nu begin ik al wat dichter ter aard te komen… Dragonball, ja ok… Dragonball Z & GT… ZEKER!! Komaan! Waarom beginnen bij ’t begin? ( om sequels te maken, waarscheinlijk ) Maar wie wil er nu een Kid Goku zien? Het is toch wel véél beter om mensen naar de cinema’s te lokken met een Goku als Super Saiyan 4? En waarom enkel bij die personages blijven? Een battle tusen Goku en Piccolo, ok die was goed… Maar de battle ( in Majin Buu saga , DBZ ) van Goku VS Vegeta in SSJ2! Die was vet!!! Ik hoop dat, indien Akira Toriyama invloed heeft, hij ons niet teleursteld en het goed aanpakt… Greetz van Derek, ’n Die hard DB-fan

  Reply
 15. abel

  ik wil dat super saiyen 5 bij vegeta is want hij is half mens een beetje

  Reply
 16. SAn- Kanu

  het gaat een film worden zoals DOA…….ze gaan zich baseren op het actie en niet op humor, emoties, enzo……
  ik hoop wel dat ze master roshi leuk houden.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *