Angelina Jolie schietend in Wanted

Kijk eens aan, een waanzinnige, explosieve comic voor volwassenen van Mark Millar en J.G. Jones wordt op het eerste gezicht een voorspelbaar formule-actiefilm voor tieners. Nochtans kon het bronmateriaal gemakkelijk verwerkt worden tot een hevige R-rated comic-thriller, maar dit had misschien iets minder de box-office doen rinkelen…of dat dacht de studio toch. Maar dat een trailer ons ferm kan misleiden heb ik hier ook al een aantal keer in de verf gezet…

Wanted poster

Toen ik voor het eerst de trailer van Wanted (2008) zag dacht ik dat het om Lara Croft 3 ging, met een Angelina Jolie in één van de hoofdrollen die het leven van vele omstanders onveilig maakt. Hoe dan ook denk ik dat deze hitman-film net iets beter zal worden dan die andere Hitman (2007) film, maar zou mijn hand hiervoor toch niet in het vuur willen steken.

Korte inhoud: Wesley (James McAvoy), is een jonge man die er achter komt dat zijn vader een succesvolle carrière had als huurdoder. Maar toen de vader vermoord werd, nam Sloan (Morgan Freeman), het hoofd van de organisatie “Fraternity of Assassins”, de beslissing om de zoon te rekruteren en te trainen in de hoop dat de appel niet ver van de boom is gevallen. Maar of de zoon de schoenen kan vullen van zijn vader die de beste huurdoder ter wereld was, blijft nog maar de vraag. Hij krijgt hiervoor de hulp van Fox (Angelina Jolie), een aantrekkelijke maar dodelijke assassin.

Indrukwekkende cast! Angelina Jolie doet wat ze deed in Lara Croft en Mr. & Mrs Smith, maar deze keer zonder accent en Morgan speelt opnieuw de oude wijze mentor. James McAvoy ziet er uit alsof hij nog maar net van het vliegtuig uit Uganda is gekomen en nog steeds beangstigend rond zich heen kijkt alsof Idi Amin nog steeds ergens kan opduiken. Het ziet er allemaal vrij voorspelbaar uit, maar er zitten toch een aantal knappe sequenties in de film zoals de trein-scène waar Angelina in een drive-by actie haar protégé beschermt. Ook de kus-scène tussen de bleekscheet McAvoy en de stoere million-dollar-babe Jolie is gewoon priceless. Deed me meteen denken aan de programma, Beauty and the Nerd. In de film is ook een rol weggelegd voor Terence Stamp en Thomas Kretschmann. Waarom ze uiteindelijk NIET Halle Berry hebben gecast voor de rol van Fox blijft een groot mysterie. Wanneer je naar de strip kijkt zou je zweren dat de auteurs haar in gedachten hadden. Maar bon, Halle of Angelina, het zal zo geen groot verschil maken.

Wanted 001Wanted 002Wanted 003

© Universal Pictures

Wanted is het Engelstalige debuut van de Russische regisseur Timur Bekmambetov die eerder indruk had gemaakt met Night Watch (2004), en ondertussen ook een Day Watch (2006) heeft gemaakt en binnenkort het derde deel Twilight Watch (2007). Zijn vorige films waren misschien niet allemaal meesterwerken, maar hij is toch diegene die met zijn trilogie de Russische film opnieuw in de belangstelling brengt. Benieuwd wat hij van deze film bakt. We zullen het weten op 9 april 2008. Bekijk in tussentijd ook even de officiële Wanted site.

***Related Posts***
31/07/2008: Wanted review
08/05/2008: Wanted 2 in het vooruitzicht

7 Comments

 1. arjen

  Lijkt op een soort Peckinpah/Woo-aftreksel met iets te veel Woo en véél te weinig Peckinpah.
  Maar spectaculair zal het zeker zijn.

  Reply
 2. Malkavian

  De comic is echt zalig, zeker de moeite waard. Had ook liever Halle Barry gezien en Eminem in de hoofdrol.

  Kheb op men blog een review staan voor de geintereseerde 😉
  http://brainfreeze.skynetblogs.be/post/3490470/wanted-review

  Reply
 3. andy

  wat is eigenlijk van de DVD-release van Daywatch?
  ik hoor hier niks meer van terwijl die film toch al een paar jaar oud is.
  iemand enig idee?

  Reply
 4. arjen

  Moet volgens mij nog uitkomen in de bioscoop, alvorens hij officieel op dvd verschijnt…hopelijk nog dit jaar. Maar je kan hem reeds kopen via Amazon.

  Reply
 5. Dave

  kan je deze al krijgen bij de betere videotheken. Knap filmpje maar wederom een goeie 15 minuten te lang.
  Voor zover ik weet is er geen release voorzien voor België in 2007.

  Reply
 6. Ken

  Ja, het is heel merkwaardig, ik denk dat die film niet in de cinema is gekomen in Belgie, eerst stond er op imdb.com “release” ergens in oktober, en nu staat Belgie er niet meer tussen, in de kinepolis stond de releasedate halverwege maar, maar die is er ook uit de lijst verdwenen… en bij videotheken vind ik ook nergens een release dat…

  Reply
 7. pedro

  De trailer vind ik wel geslaagd, de special fx shots zien er bangelijk uit. ben wel benieuwd naar deze film.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *