Pink in Catacombs

Hoe promoot je een film waarvan het scenario nauwelijks de moeite is om inkt en papier te verspillen. Wel, je gaat opzoek naar een popidool die het wil maken in de filmwereld. Eens dat achter de rug, heb je meteen genoeg budget om je film niet alleen te draaien met voldoende middelen maar ook nog eens een bioscoop-distributie te garanderen.

Catacombs poster

Spijtig genoeg gaat dit laatste niet geheel volgens plan voor Catacombs (2007), het regiedebuut van comic-book maker Tomm Coker en scenarist David Elliot met Alecia Moore (beter bekend als Pink of P!nk). De film werd niet alleen verschoven van 2006 naar 2007, maar de release in de States blijft uit tot 2008. En dat betekent meestal dat de film zelfs met de popster niet echt de moeite is.

Korte inhoud: Een jonge vrouw gaat samen met haar vrienden voor de eerste keer op reis naar het buitenland. Eenmaal in Parijs gaan ze naar een feestje, dat gehouden wordt in de Parijse ondergrondse catacomben van de 14de eeuw, waar de lichamen van 7 miljoen mensen opgeborgen zijn. Wanneer zij haar vrienden kwijtraakt en verdwaalt in het doolhof, krijgt ze het gevoel dat iets akeligs haar achtervolgt.

De trailer ziet er uit als een typische popcorn horrorfilm met een knappe Shannyn Sossamon (A Knights Tale) in de hoofdrol. Het deed me trouwens een beetje denken aan Creep (2004) met Franka Potente.

Horrorfilms die zich onder de grond afspelen zijn meestal wel leuk om te zien. Of deze film een aanrader zal zijn betwijfel ik. Het zal zeker niet beter worden dan The Descent (2005) van Neil Marshall.

Alecia Moore had reeds een heel klein rolletje in Charlie’s Angels: Full Throttle (2003) en Rollerball (2003), maar niet echt iets van enig belang. We zullen zien wat ze ervan bakt in deze prent.

***Related Post***
04/03/2005: Pink krijgt een rol in Twisted Pictures film

1 Comment

  1. Dreamex

    The Descent is een aardig claustrofobisch film. Zeker stukken beter dan “The Cave” omdat de personages toch een klein beetje worden uitgediept. Mooie locaties, knap camerawerk en een zalige soundtrack.

    Catacombs ziet er vervelend uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *