Top 10 Minst Overtuigende Filmkoppel

Hayden Christensen en Natalie Portman, de twee tortelduifjes uit de meest recente Star Wars-films, zijn uitverkoren tot de minst geloofwaardige lovers uit de filmgeschiedenis. Dat stond recent te lezen op de website van de BBC. Het Britse bioscoopreclamebedrijf Pearl & Dean stelde de vraag aan meer dan drieduizend filmfans. De meerderheid van de ondervraagden ging niet mee in hun tragische liefdesgeschiedenis, die hoofdpersonage Anakin Skywalker uiteindelijk transformeert tot Darth Vader.

Natalie Portman & Hayden Christensen pic

Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002) © Lucas Film

De 2de plaats is bestemd voor Ben Affleck en Jennifer Lopez, die in de pathetische tragikomedie Gigli (2003) twee verliefde huurmoordenaars spelen. Opmerkelijk is dat het duo ten tijde van de opnames ook in het echte leven een relatie had. Hetzelfde geldt voor Tom Cruise en Nicole Kidman, die met het seksueel gefrustreerde echtpaar in het broeierige Eyes Wide Shut (1999) op de 8e plaats zijn beland. Op de derde plaats pronken Orlando Bloom en Keira Knightley, die in de Pirates of the Caribbean (2003-2007)-trilogie maar achter elkaar aan bleven huppelen zonder gevolg en dat in drie delen.

Ben Affleck is overigens de enige acteur die twee maal in de top 10 te vinden is: hij bekleedt ook de zevende plaats voor zijn krukkige affaire met verpleegster Kate Beckinsale in het bombastische oorlogsdrama Pearl Harbor (2001). Hieronder vinden jullie uiteindelijk de Top 10 lijst:

Top 10 Least Convincing Screen Partnerships

1. Natalie Portman & Hayden Christensen in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)
2. Ben Affleck & Jennifer Lopez in Gigli
3. Keira Knightley & Orlando Bloom in Pirates of the Caribbean trilogy
4. Madonna & Adriano Giannini in Swept Away (2002)
5. Catherine Zeta-Jones & Sean Connery in Entrapment (2002)
6. Hugh Grant & Andie MacDowell in Four Weddings and a Funeral (2002)
7. Ben Affleck & Kate Beckinsale in Pearl Harbor
8. Tom Cruise & Nicole Kidman in Eyes Wide Shut
9. Heath Ledger & Jake Gyllenhaal in Brokeback Mountain (2005)
10. Leonardo DiCaprio & Kate Winslet in Titanic (1997)

3 Comments

 1. karen

  je moet er wel bijvertellen dat de mensen maar uit 10 filmkoppels konden kiezen, anders had de top 10 er wellicht heel wat andere uitgezien

  Reply
 2. BlackMoon

  draak van een film en een lullig koppel die op de 3de plaats had moeten staan ipv Pirates koppel.
  Worst screen couple: Dennis Rodman en Jean-Claude Van Damme in Double Team !!

  Reply
 3. Mike's Webs

  @Karen: Klinkt als een wedstrijd met een valse start.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *