Michael Bay praat zijn mond voorbij

Met de reputatie van blockbuster-regisseur die Michael Bay ondertussen heeft opgebouwd in Hollywood, schrikt hij er niet voor terug om te zeggen wat hem niet bevalt. Maar een grote mond opzetten en daarna zijn woorden inslikken getuigt van weinig persoonlijkheid. En daarmee zal hij zeker geen punten scoren bij een deel van het publiek die Michael Bay gewoon ziet als een inhoudsloze-mooie-beeldjes-maker. Het volgende stond in het lang en breed te lezen op zijn forum.

Toen hij het nieuws te horen kreeg dat Paramount en DreamWorks voortaan alleen nog films op HD DVD uit zullen brengen, schoot hij pissig en schreef op zijn website dat Paramount een stommiteit had begaan om voor HD DVD te kiezen. Het HD DVD systeem is volgens Bay minderwaardig aan Blu-ray DVD. Bay wou dat mensen zijn films op het best mogelijke systeem konden zien. Tevens meldde Bay dat als Paramount de beslissing niet terug zou draaien, dat hij dan weigerde om Transformers 2 te maken.

“I want people to see my movies in the best formats possible. For them to deny people who have Blu-ray sucks! They were progressive by having two formats. No Transformers 2 for me!”

Transformers pic

Transformers © Paramount Pictures & DreamWorks

Later op de dag slikte Bay zijn woorden terug in, waarschijnlijk nadat zijn geldschieters hem een telefoontje hadden gedaan. Volgens bepaalde anonieme bronnen binnen de studio zou er veel geld gemoeid zijn bij de deal van Paramount om te kiezen voor het goedkopere HD DVD formaat. Paramount zou $50 miljoen krijgen en DreamWorks $100 miljoen als beide studio’s exclusief voor HD DVD kiezen. Bay zei dus later op de dag: “Ik heb te hoog van de toren geblazen. Ik weet nu waarom Paramount deze keuze maakt en de toekomst van HD DVD….dat ziet er goed uit.”

Volgens NY Times is ook Steven Spielberg van mening dat Blu-ray het betere systeem van de twee is. Bij de deal die Paramount en DreamWorks hebben gemaakt zijn Spielbergs films dan ook niet meegenomen. Maar hij is overigens geen tegenstander van HD DVD en daarom zouden alle Spielberg titels zowel op HD DVD als Blu-ray verschijnen. Hoewel, een aantal films heeft Spielberg geregisseerd voor Universal (ET, Jaws, Schindler’s List) en deze studio heeft een tijdje geleden een exclusiviteits-contract gesloten met HD-DVD.

***Related Posts***
01/02/2009: Transformers 2: Revenge of the Fallen teaser trailer
05/06/2008: Transformers 2 in productie
10/01/2008: Blu-ray wint van HD-DVD!
12/10/2007: HD DVD springt over Blu-Ray in verkoopcijfers
26/01/2007: Kiest de porno-industrie voor Blu-ray of HD DVD?
25/10/2006: De verschillen tussen PS3 en Wii

5 Comments

 1. arjen

  Dit is de reden waarom ik nog geen formaat wil kiezen!

  Reply
 2. BlackMoon

  smoelentrekkerij van de eerste klasse! Waar moet deel 2 trouwens overgaan?? Mensen die de film hebben gezien zullen het zich ook afvragen.

  Reply
 3. joris

  “Transformers Resurrection” natuurlijk!

  Reply
 4. Helliwood

  Weet er iemand of de standaard DVD nu zal verdwijnen? Of blijft die bestaan?

  Reply
 5. C-man

  maar zal nog wel een paar jaartjes duren. Kijk naar het VHS-formaat. De VHS werd uitgebracht in 1976 en niet vroeger dan in 2006 niet meer gedistribueerd. De DVD-video kwam maar pas op de markt vanaf 1995, reken daar nog eens 30 jaar bij en je zit in 2025.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.