I Know Who Killed Me met Lindsay Lohan

Het zou wel eens kunnen dat I Know Who Killed Me (2007) (2007) van Chris Sivertson, de nieuwste Lindsay Lohan film is misschien ook wel haar laatste. Om eerlijk te zijn, als haar carrière zou afhangen van de kwaliteit deze prent, dan mag deze meid inpakken en definitief haar intrek nemen in de afkick-kliniek waar Britney Spears en haar vriendinnen zitten. De producenten willen toch de film van de hand doen als een intrigerende psychologische thriller, maar de prent blijkt geen intrige, noch enige psychologische diepgang te hebben. Wow, big surprise!

I Know Who Killed Me

I Know Who Killed Me moet het vooral hebben van goedkope thriller-effecten met occasionele folter-scènes. De journalisten die de film al gezien hebben, omschrijven de film als mogelijks de domste film van het jaar, nog dommer dan Code Name: The Cleaner (2007) en Are We Done Yet? (2007) die nog de verdienste hadden om af en toe grappig te zijn. Maar helaas en tot spijt van wie het benijdt zit er nog een Lohan film aan te komen, de komedie Poor Things (2008). Indeed, very poor things.

Korte inhoud: Een idyllisch klein stadje wordt doorheen geschud wanneer de jonge Aubrey Fleming (Lindsay Lohan) verleid, ontvoerd en gefolterd wordt door een sadistische serie-moordenaar. Nadat ze gered wordt en het getraumatiseerde meisje weer bij bewustzijn komt in het ziekenhuis beweert zij, dat zij iemand anders is. De vraag rijst dan ook of zij lijdt aan een post-traumatische depressie, of is hier iets van meer sinistere aard aan de hand…?

De trailer op zich ziet al bij al nog zo slecht niet uit, maar zoals het een goede trailer betaamt, kan deze maskeren wat gemaskeerd moet worden. Ze geven trouwens ook de indruk dat de R-rating komt van ‘het seksuele aspect’ (Lohan als stripper) en de sh#t & f@ck-woordjes. Maar verhullen de ‘folteringen’ of het ‘grafische geweld’. En volgens de persberichten gaat het er gortig aan toe met amputaties en andere vadsige vleesbewerkingen à la Hostel of Saw. Ja, torture-porn is opnieuw een mode geworden in recente horrors en thrillers, tot spijt van heel wat ouders. Maar juist de reden waarom ze daarmee niet uitpakken in deze trailer heeft wellicht alles te maken met het “brave-imago” (Mean Girls en Herbie Fully Loaded) van Lindsay Lohan die Tri-Star Pictures niet geschonden wil zien. Familiefilms brengen nog steeds het grote geld binnen. Het is allemaal toch zo doorzichtig, als de kleding en acteertalent van ons Lohan.

Voor de overgeleven fans van “24” meldt ik even dat Gregory Itzin (bekend als voormalig president Charles Lohan in de tv-serie) de rol van de psychiater voor zijn rekening neemt – iets wat op zijn lijf geschreven staat. En als je al niet wakker ligt van de stockings van Lohan, is er ook nog de knappe Haïtiaanse Garcelle Beauvais. De film heeft bij ons nog geen releasedatum, maar bon, hij zal ooit wel op dvd uitkomen.

Update 22/01/2008: I Know Who Killed Me is genomineerd, niet voor de Oscars, maar wel voor de Razzies! I know, het is niet meteen een grote verrassing. Een beetje filmkenner had dit al moeten zien aankomen van mijlenver. De film werd genomineerd voor Worst Picture, Worst Actress, Worst Supporting Actress, Worst Director, Worst Screenplay, Worst Rip-Off, Worst Screen Couple én Worst Excuse for a Horror Movie.

***Related Posts***
13/08/2007: Matt Damon doet het beter dan Lindsay Lohan
25/03/2005: Lindsay Lohan HQ pics

3 Comments

 1. Miiki

  de film zal bekend worden als I KNOW WHO KILLED MY CAREER !
  De foto’s van Lohan trekken verdacht veel op die van Rose McGowan in Planet Terror.

  Reply
 2. Sho

  Ik heb al de titel voor de sequel:
  “I STILL Know Who Killed Me”

  Trailer is wel aardig. Leuk voor een regenachtige zondagavond zoals vandaag.

  Reply
 3. Preacher

  wie maalt er nu nog in godsnaam om die stomme griet..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *