3:10 to Yuma met Russell Crowe en Christian Bale

Three Ten to Yuma poster

Ligt het aan mij of worden de affiches beter met de dag? Neem nu deze kick-ass poster van de western 3:10 to Yuma (2007), de nieuwe prent van James Mangold (Walk the Line, Identity, Cop Land) met niemand minder dan Christian Bale en Russell Crowe. En het mooie aan deze poster is dat ze niet speciaal uitpakken met Bale of Crowe’s gezicht, maar eerder kiezen voor een typisch Sergio Leone-shot. Ik koop weinig filmposters, maar deze stoere vintage poster wil ik wel zien pronken in mijn inkomhal…en zo ook mijn vreselijke behang verdoezelen.

Korte inhoud: Dan Evans (Christian Bale) is een boer die gekweld wordt door droogte op zijn land. Zijn gezin verkeert in geldnood. Hij kan een flinke premie verdienen wanneer hij Ben Wade (Russel Crowe), een beruchte outlaw, kan overbrengen naar de Yuma gevangenis met de trein 3:10. Maar Evans is niet de enige die wat geld willen winnen en andere bounty hunters zullen niet aarzelen om de competitie uit te schakelen. En Wade, die heeft ook plannen…

Deze prent is een remake van 3:10 to Yuma (1957) van Delmer Daves. Normaal had het een Eric Bana/Tom Cruise film moeten worden, maar deze cast vind ik misschien nog wel beter. De trailer ziet er trouwens niet verkeerd uit. Er zijn ook nog wat rollen weggelegd voor Ben Foster, Vinessa Shaw, Gretchen Mol en Peter Fonda. Vreemd genoeg zal deze film in de States nog vroeger uitkomen dan die andere western met Brad Pitt, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007). Bij ons zijn er nog geen release-datums bekend. Afwachten dus, maar één ding is zeker, Western is Back!

***Related Post***
28/12/2008: 3:10 to Yuma review

6 Comments

 1. BlackMoon

  ik ken de oorspronkelijke film niet. Had die ook nooit gezien zou deze remake er niet komen. Zo zie je maar, het nut van remakes.
  Western back… hopelijk beter dan “Open Range”, “The Proposition”, “The Missing” en wat vergeet ik nog allemaal. De laatste geslaagde western was “Unforgiven” met Clint Eastwood. Is toch ook al een tijdje geleden.

  Reply
 2. Dave

  Ik heb de originele versie niet gezien en denk ook niet dat het een film was zoals de spaghetti-westerns die we allemaal kennen.
  Open Range vond ik eigenlijk nog zo slecht niet. Best wel entertaining. Introvert en ook wel guns blazing actie. Een klassieke western en toch ook hedendaags.

  Reply
 3. Preacher

  zal moeilijk zijn origineel te overklassen, maar met crowe & Bale kan men goede hoop koesteren. Open Range, The Proposition en The Missing waren ook goed. Zolang het niet op Blueberry trekt is het al degelijk (wie ooit een glimp heeft gezien van ‘brothers in arms’ heeft het slechtse al gezien).

  Reply
 4. Russell gek

  Met Russell Crowe kan het natuurlijk nooit een slechte film zijn.Maar komt deze film ook in Nederland in de bioscoop??

  Reply
 5. Kennin

  Ah… 3:10 to Yuma…
  Het origineel met Glenn Ford staat al lang op mijn kijklijst. Helaas kwam het er nog niet van. De titeltrack heeft ooit heel wat prijzen in de wacht gesleept en is inderdaad best wel een (vergeten?) klassieker.

  De remake meepikken lijkt me dan ook geen slecht idee.
  De combo Bayle (als goodie)/Crowe (als misdadiger) lijkt me op het eerste gezicht wat vreemd, maar toch denk ik wel dat het kan werken.
  Ik ben alleszins benieuwd!
  En ik hoop dat de western inderdaad terug is van nooit weggeweest.
  The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford was al een ERG goed begin, al was dat wel een veel te zware film voor de brede massa.

  3:10 to Yuma heeft anderszijds wel alle ingrediënten om ook een breed publiek te kunnen fascineren.
  Ik hoop dat het een wereldwijd succes wordt…
  Misschien beslissen ze dan toch om de Gettysburg/Gods and Generals-trilogie te vervolledigen met “the last full measure”.

  Ik wacht alleszins met spanning op alles wat naar western ruikt!
  (En nee… Brokeback Mountain was vanalles, maar bijlange geen western.)
  Enneuh… Blackmoon… er waren nog wel erg goede westerns na “Unforgiven”, hoor 🙂

  Reply
 6. Accu

  fijn western, zo worden ze niet meer gemaakt dezer dagen. Echte aanrader!! goede beelden, actie en de muziek past ook goed. Enkel het schietwerk mocht wel wat realistischer gedaan worden, vooral naar het einde toe.
  ***/****

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *