01-18-08, The Blair Witch hits Manhattan

1-18-08

Voor een efficiënte promotiestunt hoeft J.J. Abrams (“Lost”, Mission: Impossible III) geen bijscholing te volgen. Ik heb er al een tijdje mee gewacht om hierover iets te berichten, voor de simpele redenen dat slechts een handvol mensen iets afwisten over deze thriller, Cloverfield (2008) (ook nog bekend onder de fake titels Slusho of Clover of 01-18-08). De info komt mondjesmaat binnen, zoals de plot. De film zou draaien rond een “monster” die New York aanvalt en wij zouden dit gebeuren van dichtbij volgen via een aantal jongeren.

Het wordt dus geen Godzilla (1998)-achtige blockbuster, zoveel is duidelijk, maar eerder een handheld fake-docudrama-thriller. Op de site van 1-18-08.com krijg je nog een aantal onscherpe foto’s. De film wordt geregisseerd door Matt Reeves (The Pallbearer) en in de cast treffen we Blake Lively, Mike Vogel en Lizzy Caplan.

Het is een goede zaak dat ze al een trailer hebben laten uitlekken op YouTube, want filmfreaks spelen graag spelletjes, maar VOOR NIET AL TE LANG. Na verloop van tijd verzwakt de hype en de interesse. Een voorbeeld hiervan is het project van Donnie Darko regisseur Richard Kelly, Southland Tales (2006). Er was heel veel om te doen rond deze prent met mysterieuze posters en sites met een voorstelling in Cannes in mei van 2006. Ondertussen heeft de film nog steeds geen release gehad in de States, laat staan bij ons. Mind games willen spelen met foto’s en websites, dat werkt voor een heel korte tijd. Nadien ontstaat er voornamelijk ergernis en desinteresse.

*** Afbeeldingen uit 1-18-08 ***

1-18-08 1-18-08 1-18-08© Paramount Pictures

Wordt dit opnieuw een storm in een glas water? In ieder geval maakt de poster indruk en zelfs de trailer spreekt me aan. Het lijkt wel een soort Blair Witch attacks Manhattan film. De film heeft een productiebudjet van 30 miljoen dollar en toch lijkt het wel of de film is gedraaid op HD of zelfs nog een videodrager van lagere kwaliteit en is er geen enkele Hollywood-ster te bespeuren. Ik denk dus wel dat we verwend zullen worden met heel wat visuele effecten. De film komt bij ons uit op 23 januari 2008.

***Related Posts***
01/02/2008: Cloverfield 2 een slecht idee ?
16/12/2007: Cloverfield-hype gaat verder met clip van 3 minuten

24 Comments

 1. 2funny

  Ik heb op mijn blog ook al een linkg geplaatst naar een forum waar er over wordt gesproken.

  Na gisteren Godzilla te hebben gezien ben ik er bijna van overtuigd dat het een Godzilla 2 is 🙂

  Reply
 2. Dale Cooper

  Neen, dit is geen Godzilla, daar durf ik mijn linkervoet om te verwedden, Cthulu is het (helaas) ook niet. Er wordt gesproken over een Amerikaanse remake van The Host, maar daar geloof ik ook niet in.
  Ik denk (en hoop) dat dit een totaal nieuwe creatuur zal zijn die ons allen aangenaam zal verassen. Het zal dan erg vreemd zijn als dit geen grote boxoffice hit wordt, alleen de releasedatum vind ik een beetje vreemd aangezien dit echt zo’n zomerse blockbuster imago heeft.
  Mijn interesse is in ieder geval gewekt.

  Reply
 3. 2funny

  J a het kan dat ik er serieus naast zit hoor.
  Ik vind het wel spijtig dat het zo lang duurt voor ze tips geven. het circus is begonnen op 9 juli als ik het goed heb. De eerstvolgende dagen werd er wat ontdekt, maar het is al een tijdje muisstil 🙁

  Reply
 4. Miiki

  ben eigenlijk wel nieuwsgierig geworden naar meer. lijkt me ook niet echt een sequel op godzilla.

  Reply
 5. Isabel

  Spreekt me ook wel aan…

  Reply
 6. Leach

  mja, benieuwd, maar een amerikaanse monster film, heb er toch geen goed oog op…

  Reply
 7. Selim

  jongens deze film is geproduced door J.J. Abrams zoals hier boven ook al staat. Ook de producer van de tv reeksen Alias en Lost. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat dit een goeie film word zoniet een heelgoei. En zeker geen remake van wat dan ook.

  Reply
 8. maffioza

  Ik zal maar stoppen met lezen, de trailer heeft me al genoeg gezegd en ik ga deze film zeer zeker kijken! Maar genoeg met het spoilen!

  Ik blijf er lekker vanaf dan blijft deze film tenminste nog een verrassing 😉

  Reply
 9. forman

  ik weet niet of iedereen de clu? heeft ghoord in de trailer over “het monster”..maar er wordt duidelijk gezegd door een van de op de vluchtslaande mensen: i saw it, its a lion it’s huge !.. of hoor ik dit verkeerd :s
  en eiglijk zou ik liever hebbe dat dit de sequel is op godzilla..moest dit het dan tog zijn des te beter 😉

  Reply
 10. Wow jo

  Inderdaad, ik hoorde maar liefst twee keer ‘It’s a lion (it’s huge)!’. Een keer op het dak (lion) en de tweede keer op straat. Weird…

  Reply
 11. erik

  Haha de twee laatste reacties ik moet er enorm om lachen its a lion its huge jha ja hahaha! de film in questie is dus het vervolg op godzilla!!!!! kijk dan eens wat beter rond op het internet en ga niet met onnozele gedachtengangen lopen sukkelen its a lion jha ja een enorme leeuw valt new york aan en een enorme lassie maakt er korte metten mee… als je heel goed luisterd dan hoor je IT IS A LIVE it is huge. En daar bij komt nog eens dat je het gebrul van godzilla uit de eerste film echt wel hoort te kennen duidelijk dus dat het hier gaat om Godzilla 2 en ik weet het zeker IK HEB GELIJK!!!!! tot godzilla 2 mensen!!!

  Reply
 12. David

  In een intervieuw las ik dat JJ Abrams met zijn zoontje op reis was in Japan. Hij raakte bezeten door het feit dat Godzilla daar een icoon was! Hij droomde dat Amerika zijn eigen allesvernietigend monster hadt. Geen King Kong, want die is eigelijk té zachtaardig. Dus eigelijk, GEEN Godzilla! ….maar langs de andere kant, zou Erik wel eens kunnen gelijk hebben…

  Reply
 13. Mich

  Ik dnek niet echt da het een gozilla 2 zal worden want, in paar foto en in het filmpje zelf kan je beetje zien da het niet godzilla is, ten eerste was godzilla niet zo “destructief” zoals in de amerikaanse versie. En hoe kan godzilla feitelijk het hoofd van the statue of liberty eraf rukken en dan vervolgens weggooien. is niet iets wat hij kan denk ik. weljah
  het zal in ieder geval een goede film worden, hoop ik toch

  Reply
 14. Job

  Het is The THING !!

  Reply
 15. Mich

  zou alleen maar zalig zijn :p

  Reply
 16. Hans

  Hij zei niet ‘its a lion its huge’.. hij zei ‘it’s alive its huge’ Wat er dus inderdaad op lijkt op een 2e aanval van godzilla op new york

  Reply
 17. Nicky

  Het is Godzilla 2 mijn neef is in amerika geweest en ze waren toen juist bezig met de opnamen van Godzilla 2 dat werd tijd dat er een vervolg ging op komen.

  Reply
 18. marty

  hmmm… tis marsmellowman van ghostbusters! :p nee maar ik oorde ook meerdere keren “its a lion its huge” in de trailer, sounds interesting…

  Reply
 19. G.V

  luisterd is goe menskes!
  niet “a lion” maar “a light” (duident op de vuurbal)
  bij mij de titel blair witch in manhatten denk ik dat we dit “beest” niet te zien gaan krijgen zoals we de heksin blairwitch niet te zien krijgen 😉
  maar we zulle wel zien zekerst

  Reply
 20. BlackMoon

  Als je goed kijkt naar de statue of liberty en hoe het gekrast is op het plaatje van de officiele site, merk je meteen 3 neerwaartse krassen op.
  Deed me meteen denken aan de vissersboot uit de Godzilla film. Ook komen de type brul en de explosies overeen met Godzilla .
  Nieuwe godzilla komt eraan en logisch want er was er ene die alles overleefd had!!

  Reply
 21. yow

  ja gie ne leeuw da zwemt int water om et hoofd van da beeld eraf te trekken , en ook ik denk wel da ne leeuw meer dan drie klauwen eeft grtzzzzzzzzzzzz

  Reply
 22. ghostrider

  de eerste was goed vond ik ik hoop dus zeker op een tweede

  Reply
 23. Miiki

  It’s alive, it’s hugh…? King Kong is back?

  Reply
 24. Mich

  nieuwe trailer uit op http://www.apple.com/trailers
  hf

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *