Sam Raimi over Spider-Man 4

Dat Spider-Man 3 (2007) (productiebudget 258 miljoen dollar) tegen alle verwachtingen van de vox populi zomaar eventjes 330 miljoen dollar opbracht aan de Amerikaanse box-office, zal Sam Raimi niet ontgaan zijn. Ook het feit dat hij Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) overtrof, die met zijn productiebudget van 300 miljoen bleef steken op 275 miljoen dollar, was zeker wel een opsteker om toch de gesprekken te hervatten over een mogelijke Spider-Man 4 (2009), ook al zullen er heel wat zijn die willen afhaken – zoals hoofdacteur Tobey Maguire. Maar, money talks in Hollywood, dus deze kip met gouden eieren zal nog niet zo snel aan ’t spit geroosterd worden. Sam Raimi zei in een interview over het mogelijke vertrek van Maguire en Kirsten Dunst het volgende:

Spider-Man Amazing Fantasy #15 © Marvel Comics
Spider-Man 4

“It would be really hard for me to make a movie without Tobey and Kirsten playing the two leads,” waarmee hij eigenlijk niet uitsloot een film te maken zonder hen.

Hoe dan ook, als Raimi terug is voor een vierde ronde zullen de acteurs wel volgen, zeker met het succes de films hebben in States. Niets belet hen om tussendoor in andere films te spelen.

Voor Raimi is dat heel wat moeilijker, want een Spiderman-film maken, daarin kruipt maandenlang voorbereidend werk. Raimi blijft echter wel heel actief als producent op diverse andere films. In een interview op MTV zei Raimi over de 4e Spider-Man film het volgende:

Sony Pictures is going to be making many more ‘Spider-Man’ pictures. I just don’t know what my future holds yet…But if it’s a great story and Sony will bring me back to the screen, I would love to. I would love to see Electro, Vulture, maybe the Sinister Six as a team.

I love Dylan Baker as a person, and I really like the character he is developing. The Lizard is probably one of my favorite characters, but Spider-Man 4 will probably have to start with the central journey of the main character to arrive at the proper villain.

Dat er in de Spiderman-comics voldoende villains in voorraad zijn, zal niemand kunnen ontkennen, maar de zwakte aan Spider-Man 3 vond ik net dat er iets teveel villains op elkaar werden gegooid en deze quote van Raimi baart me enigszins een beetje zorgen. Meer nog, ik denk dat de tijd is aangebroken om misschien eens een andere bekwame cineast aan bod te laten komen, en ja, waarom niet met een volledige nieuwe cast. Ik weet niet waarom, maar Kirsten Dunst kan me echt gestolen worden en Tobey Maguire was goed, maar daarom niet volledig onvervangbaar. Ik wil eigenlijk ook wel Raimi eens aan het werk zien als regisseur in andere films. There, I said it!

Update 28/11/2007: Hoewel hij Spider-Man 1 t/m 3 regisseerde staat Sam Raimi er op dat hij geen flauw idee heeft welke schurken er in Spider-Man 4 zullen zitten en waar het verhaal precies over gaat. In een interview met Comic Book Resources zei de regisseur dat hij wel zou weten welke schurken hij in het vierde deel zou stoppen. Raimi: “Zelf zou ik het wel weten, maar we huren nu juist een scriptschrijver in om met zijn eigen Spider-Man 4 verhaal te komen.” Raimi is aan Spider-Man 4 verbonden als producent, maar het regisseren laat hij na zijn Spidey trilogie over aan een ander. Volgens Raimi is het niet noodzakelijk dat Spider-Man 4 de verhaallijn volgt zoals die in de eerste drie films is opgezet. Wel zei hij in het interview dat hij Tobey Maguire graag terug ziet keren als Spider-Man. “Persoonlijk zou ik dat heel graag willen, maar alles is nog mogelijk,” aldus Raimi. Tobey Maguire zei eerder dat hij niet zoveel zin meer heeft in Spiderman als Sam Raimi niet regisseert. Of de acteur van gedachten verandert nu Raimi nog wel aan Spidey 4 is verbonden als producent is niet duidelijk.

***Related Posts***

15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen

14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit

06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?

09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?

28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?

08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi

01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?

24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?

28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

23 Comments

 1. arjen

  Een beetje laat om daar nu weer over te beginnen maar van mij hadden ze in deel 3 sandman weg mogen laten en meer nadruk op Venom mogen leggen. Lizzard is een knap personage, maar ik hoop dat ze met Venom nog wat veder gaan.

  Reply
 2. Ruben

  gewoon verder met Carnage en lizard. Morbius is ook wel vet altijd, lekker duister personage.

  Reply
 3. Eeckie

  Wow! Mooie blog!

  Reply
 4. philip

  Voor mij moeten ze geen 4de spiderman meer te maken, ik heb het wel een beetje gehad. De nieuwigheid is er toch wel een beetje af. Ik kan me ook niet herinneren dat ik na afloop van de derde film er nog veel over heb nagepraat. De scènes met Sandman waren er gewoon teveel aan.

  Reply
 5. Peter

  Mijn belangstelling gaat meer naar de volgende Batman.
  De 3e Pirates viel wat tegen. Goede ideeën, maar ook zwakke momenten.

  Reply
 6. Dimi

  Ik kijk toch ook veel meer uit naar de nieuwe Batman film. Spiderman 3 kon volgens mij niet meer het niveau halen van de eerste twee films.

  Reply
 7. Miiki

  Sam Raimi kan gerust andere projecten aan tussendoor als regisseur. Even was lessen nemen van Spielberg of andere grote regisseurs die de ene blockbuster opvolgen na de andere.
  Lizard is een knap personage, maar Carnage lijkt me precies leuker.

  Reply
 8. gilles

  Tja,Carnage of Hobgoblin zeker.
  Maar voor Carnage heb je toch weer Venom nodig.
  Eigelijk kan Venom best terugkomen.
  Tenslotte is er geen skelet gevonden.

  Reply
 9. v

  ik zou liever toby hebben dan iemand anders het zou niet meer passen om een andere acteur te gebruiken.

  Reply
 10. Matthijs

  Als je een beetje verstand hebt van de spiderman strips + TAS dan weet je dat the Lizard niet mag ontbreken. Ook leuk om docter Conners van een andere kant te zien dan leraar van Peter. Carnage mag ook zeker aan bod komen maar dan niet gelijk in het deel na Venom. In de TAS gaat er ook een heel seizoen overheen voordat die verhaallijn weer opgepakt wordt. Ik zou graag Morbius en the Black Cat in deel vier zien. Ook is er natuurlijk plaats voor The Scorpion. Die vond ik in de serie ook altijd top. Vooral omdat ze daar meer in gaan op de gemuteerde cellen van Spiderman.

  Ik blijf gewoon rustig wachten op deel vier maar het wordt een absolute topper. Mensen die het nu al zat zijn hebben gewoon niets met Spiderman. Is niet erg maar dan moet je ook niet klagen. Wachten jullie lekker op Batman terwijl ik lekker met mijn Spidermancollectie voor de tv zit.

  Reply
 11. Jasha

  Er komt dus een 4de Spiderman, maar met wie en door wie? Hopelijk komt Maguire en Raimi toch nog terug.

  Reply
 12. michiel

  de 3de was goed maar de vechtscenes war kort
  de 4de moet langer zijn

  Reply
 13. Hans

  Ik vond Spider-Man 3 Quaspecial effects weergaloos alleen ik vond het in principe wel kut dat Venom erin voorkwam, ze waren eerst van plan Vulture in 3 te laten verschijnen.
  Venom is niet de juiste persoon om in een Spidey film te verschijnen.

  ik hoorde in specualties dat Carnage & ELectro in 4 zullen komen.
  Ik hoop zeker dat Maguire & Dunst meedoen.
  ik hoop dan dat Jude Law vor Carnage speelt & Jim Carrey voor Electro

  Reply
 14. Rien

  De vriendschap met johnny van The Fantastic Four zou ook wel aan bod mogen komen … Ik vond de het twee-tegen-twee gevecht uit het derde deel wel vet, dus kunnen ze eventueel ook iets gelijkaardigs doen. Bijvoorbeeld The Sinister Six en Spiderman-Johnny :d Misschien wel iets te veel van het goede … ofwel een heel lange film vanwege de vele vijanden ofwel een veel te korte om alle personages aan bod te laten komen. Tjah … we zien wel als het eenmaal zover is :p

  Reply
 15. Rcar

  op de engelse wikipedia pagina van Jim Carrey staat dat hij de rol van Carnage/ Cletus Kasady gaat doen in Spiderman 4 ? of het waar is weet ik niet, maar wel goede keuze, vind ik zelf…

  Reply
 16. robin

  ik hoop echt dat in de volgende spiderman carnage komt. en lizard. miss een combinatie van die twee? dat de psychopaat carnage beu wordt en dat dan carnage de lizard overneemt?…vet! duimen naar omhoog!

  Reply
 17. Shaz

  Ik hoop dat Spider-man 4 komt ik kan niet wachten en mensen die batman (Totallosse,saaie film) leuk vinden: Zelfs The pink panther is beter dan die dode batman

  Reply
 18. joshua

  kan leuk worden maar het word niks als tobey niet meespeelt anders ga ik hem echt niet kijken

  Reply
 19. geronimo

  spiderman 4 wordt zekrer flop ik vond 3 al stom
  sandman waar slaat dat op
  en die andere gasten zijn nog steeds niet getrouwd

  Reply
 20. Mike

  Jim Carrey is zeker een goede keus. Vooral als je ziet dat hij ook serieuze rollen heel goed wegzet.

  Reply
 21. Benjamin
 22. Mysterio

  De enige villain die ik nu nog zou willen zien als hoofdschurk, zou Mysterio zijn. Dit personage heeft zoveel potentie om uit te groeien tot een gruwelijk vet, griezelig en kwaadaardige schurk, en met een beetje creativiteit kan Mysterio heel goed persoonlijk gebonden aan Peter worden, zoals Raimi graag doet met zijn schurken (vader van zijn beste vriend word schurk, zijn idool word schurk, moordenaar van zijn oom word schurk, rivaal op zijn werk word schurk). Mysterio, de special effects meester, zou een vriend van Mary Jane kunnen zijn, want Mary jane ging in de strips ook de film wereld in

  Vulture zou ik erg chique vinden als secondary villain. Een oud mannetje in een vogelpak, da’s gewoon ziek!

  Reply
 23. pascal

  laten ze de oude spidey achter hun laten en in iets nieuws beginnen nieuwe peter parker.. laten ze dan ook maar een nieuwe spidey maken. ik dacht ga door met the new spiderman (kijk de tekenfilms) nieuwe demensie nieuwe verhalen nieuwe caracters ..

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *