De eerste beelden van Hitman ontgoochelen

De eerste trailer van Hitman (2007) is on-line, en om het in alles omvattende termen te omschrijven: “the trailer Sucks !” Het lijkt een film te zijn voor softies! Wat is dat toch met die vloek over game-adaptaties? Wanneer zullen studio’s snappen dat je bekwame regisseurs aan boord moet hebben wil je een geslaagde Hollywood actie-prent afleveren?

Hitman poster

Ok, het spel was nu niet meteen het beste wat er op de markt was. Maar in tegenstelling tot veel andere games had Hitman een duidelijke stijl en een doorgedreven cinematografische feel. De regisseur van deze verfilming, de Fransman Xavier Gens, had blijkbaar geen flauw benul waar hij mee bezig was – ofwel moet hij zijn monteur (die onder zijn toezicht de trailer heeft gemonteerd) de nek omwringen, want dit trekt nergens op.

Op de Ave Maria van Schubert zie je een aantal explosies en wat mugshots van ons hoofdpersonage en voor je het weet zijn de 110 sec voorbij en blijf je over met het gevoel van: “WTF?!” Deze Hitman verfilming stond nochtans op mijn verlanglijstje. Ik twijfel nu zelf of ik die film wel ga zien in de bioscoop.

Korte inhoud: Een huurmoordenaar die werkt voor ‘The Agency’ en wiens naam alleen bekend staat als Agent 47 (Timothy Olyphant) komt terecht in een politiek complot. Hij wordt achtervolgd door zowel Interpol als het Russische leger terwijl hij door Oost Europa heen trekt.

Je hoeft geen ingewikkeld verhaal te hebben om een goede film af te leveren, maar wel goed uitgetekende personages en een kick-ass en originele regie met overtuigende acteurs en een scenarist met wat relevante ervaring en die vooraf niet jarenlang werkloos is geweest. Deze trailer probeert uit te pakken met de mooiste beeldjes om de fans van de strip te plezieren, maar het ziet er allemaal zo versleten uit als de met Duvel-bezopen paus na een heftig fuifweekend. Dit lijkt wel straight-to-video B-film materiaal, in plaats van een stijlvolle en adembenemende thriller van een geslepen huurdoder. Misschien hebben die vervelende titels die de trailer in stukken hakken er ook wel iets mee te maken, of misschien is het de babyface van Timothy Olyphant die er voor iets tussen zit, of het feit dat de regisseur de plaatjes in de strip wou nadoen in plaats van zich te bekommeren een stevige actie-thriller af te leveren, of heeft producer Luc Besson opnieuw het project te commercieel willen maken?


De kwaliteit van de trailer is niet van bijzondere kwaliteit, maar bij de tweede explosie
in de gang heb ik zo de indruk dat de rechter decormuur aan het bewegen is (op -27 sec)

Ben ik de enige, trouwens? Had ik er iets teveel van verwacht? Laat me toch duidelijk zijn, de eerste beelden zien er ontgoochelend uit, maar nog altijd véle malen beter dan eenderwelk Uwe Boll vehikel…wat niet noodzakelijk een compliment hoeft te zijn. Op 21 november 2007 zullen we ons definitief oordeel mogen vellen, maar mijn verwachtingen zijn met dit filmpje al tot in mijn schoenen gezakt.

Update 05/08/2007: Hier is de HQ trailer.

***Related Posts***
04/12/2007: Hitman review
11/10/2007: Hitman-regisseur Xavier Gens ontslagen
07/12/2006: Vin Diesel dan toch geen Hitman
22/10/2005: Vin Diesel misschien Hitman

13 Comments

 1. karen

  beter een slechte trailer en een goede film dan een supertrailer waarvan achteraf blijkt dat alle leuke scènes van de hele film in zaten, niet? Ik zou toch nog even afwachten, hoewel ik snap dat je ontgoocheld bent als ze zo iets lappen met een film waar je naar uitkijkt.
  trouwens wat zie ik daar knipperen aan de linkerkant, film bloq quiz? nog kandidaten nodig? 🙂

  Reply
 2. maffiozia

  Vind hem niet de juiste Hitman… Op 1 of andere manier gaat dit niet werken denk ik. Ook Vin Diesel had een slechte keuze geweest. Als game werkt alles perfect qua concept, maar voor een verfilming heb ik toch mijn twijfels. De poses en muziek komen uit de game, maar het voelt allemaal wat houterig aan.

  Hopelijk komt deze uit op dvd, zodat ik een bioscoopticket kan besparen.

  Reply
 3. silverspike

  Of de film goed wordt, dat is inderdaad nog te vroeg om te zeggen. Maar ik heb er zelf erg weinig vertrouwen in. Vooral vanwege de enorm foute tags tijdens de trailer:

  “A man will walk this earth with the power to strike down evil wherever it hides. To bring us peace, he will kill.” : o

  Daar gaan mijn tenen van krullen. De uitstraling van de acteur vind ik ook niet passen bij het karakter, maar dat kan nog meevallen. Toch had ik een iets ruwer personage verwacht in de stijl van Daniel Craig.

  Reply
 4. Michael

  PFF Hitman … een topper … goede film … tenminste het spel.

  De film is ziet er al minder uit door de hoofdpersoon zelf hij is het niet met z`n “baby face” ze hadden die man moeten nemen van The Transporter niet deze jongen…

  Echt jammer ….

  Reply
 5. Stefaan

  Wat een ontgoocheling! Deze trailer sucks big time, en ik heb zo iets van: de trailer is altijd beter dan de film. Als de trailer dus al tegenvalt…

  En wat is dat met de muziek? Ave Maria van Franz Schubert op die beelden? Komaan seg!

  De grootste fout ligt, zoals boven mij reeds verschillende keren werd aangehaald, in de gruwelijke miscasting van de protagonist. De man mist elke geloofwaardigheid als Agent 47. De jongen zijn puistjes zijn waarschijnlijk mooi weg geschminkt…

  Ik mis ook een leuke, stoere, knappe opmerking in het begin of op het einde van deze teaser-trailer, een bewijs dat deze film het niet alleen moet hebben van wat spetterend vuurwerk en dure CGI, maar ook zal uitpakken met sterke dialogen. Geen spoor daarvan in deze trailer. Jammer!

  Reply
 6. Whitey

  Lijkt me een matige B verfilming van een jonge regisseur. Andere casting had misschien al beter geweest.

  Reply
 7. SpeedBoy

  Ik verwacht een voorspelbare over-the-top plot vol gaten en vertolkt door een foute acteur met lullige dialogen.Deze beelden maken het vermoeden alleen maar sterker dat deze film niet erg goed wordt.

  Reply
 8. David

  Mischien hadden ze toch echt beter Vin Diesel voor de rol moeten vragen.

  Reply
 9. Cpt_Yanni

  Hitman is toch niet zo slecht, de trailers waren inderdaad wat minder maar ik vind dat deze film wel geslaagt is ! Er zitten bepaalde stukken in die te herkennen zijn uit de spellen maar het verhaal is redelijk uniek , en Hitman Style. Ik vind het een geslaagde film die van mij nog een vervolg mag hebben !

  Reply
 10. blackmoon

  De film is zo goed dat hij op Rotten Tomatoes maar 13% krijgt en dus als de SLECHTSTE FILM VAN HET JAAR wordt aanzien! Was voor mij ook geen verrassing na het zien van de trailer.

  Reply
 11. ghostrider

  ik heb hem gisteren gezien en hij viel mee een beetje zoals bourne identety veel actie en sniper geweld er mag zeker een vervolg komen het verhaal is nog niet helemaal vertelt over de organisatie

  Reply
 12. Mulder

  Heb jij wel The Bourne Identity gezien??? De actie is allesbehalve indrukwekkend te noemen, buiten misschien de vier huurmoordenaars die het tegen elkaar opnemen in en rond een trein. De andere actiescenes zijn helemaal niet gedraaid met dezelfde adrenaline. Al wat je ziet is een man die met zijn pistool schiet. Dat is geen actie. Dan zie ik nog liever pluimschieten op de kermis. Nu is het gewoon een ondermaatse actiefilm met één behoorlijke scène, vervelende en oersaaie personages en een grotendeels ongeloofwaardig verhaal dat nooit echt tot de verbeelding spreekt.

  Reply
 13. Henk

  Ik denk dat ze in plaats van timothy olphan jason statham hadden moeten gebruiken.
  De acties in de transporter hadden soms ook wel veel hitmanflair en hij heeft er ook de kop voor

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *