Het Lily Tomlin en David O. Russell incident

De geruchten doen de ronde dat George Clooney een spraakmakende clip met een hevige ruzie tussen actrice Lily Tomlin en regisseur David O. Russell (Three Kings), zou hebben gelekt. Clooney, die niet opgezet was met de geruchtenmolen, verklaarde volgens Imdb dat iedereen die kan bewijzen dat hij een achter-de-schermen clip van de opnames van I Love Huckabees (2004) naar Internet heeft gelekt een miljoen dollar krijgt.

Volgens diezelfde geruchten zou Clooney de clips (rel tijdens auto-scène en de woede-uitbarsting op de set) hebben gelekt omdat hij tijdens het maken van Three Kings (1999) ook ruzie met David O. Russell kreeg. Daar zou de regisseur een figurant veel te hard hebben aangepakt en dat was een stap te ver voor Clooney die de regisseur met een ferme dreun op zijn plaats zette. De figurant moest acteur Ice Cube met een greep op de grond zwieren, maar was daarin niet overtuigend genoeg volgens Russell, die zelf naar de extra toe stapte en hem met een greep op de grond kwakte. Clooney vond de aanpak nogal gortig en er ontstond een felle ruzie en gevecht tussen de twee mannen. Het lekken van de clip zou een zogenaamde wraakactie van Clooney zijn.In een officiële verklaring schreef Clooney het volgende: “In tegenstelling tot wat er gezegd wordt, hebben noch de geluidsman Ed Tise, of ondergetekende de David O. Russell tape ingestuurd. Ik heb het materiaal al gezien toen wij Ocean’s Twelve aan het maken waren en er circuleren heel wat kopieën van die bandjes al heel wat jaren door de stad. Elk gerucht dat één van ons het materiaal op Internet gezet zou hebben is een leugen. Ik loof een miljoen dollar uit aan degene die het tegendeel kan bewijzen.”

Dat de vurige drama’s zich op een filmset soms wel eens afspelen ‘achter’ in plaats van voor de camera is iets alledaags geworden voor filmmakers, maar zelden worden die conflicten openbaar gemaakt. Daarom vind ik het geweldig dat die clipjes nu ook eens het daglicht zien, al dan niet met de hulp van een ster-acteur. Meestal krijgen we voorgekauwde making-off scènes voorgeschoteld waar iedereen vol liefde praat over de verschillende scènes. Hier is eens een echte rel, die vaker gebeurt dan men wel zou kunnen denken – vooral met regisseurs en acteurs met torenhoge ego’s en een enorme emotionele gevoeligheid. Kijk ook eens naar de reacties van Dustin Hoffman en Isabelle Huppert, priceless!


Een oordeel vormen over de beelden die we te zien krijgen is moeilijk. Ik ken de situatie niet en heb zelfs de film nog niet gezien. Uiteraard is de reactie van David O. Russell ietwat buitensporig, maar als iemand drie jaar van zijn leven spendeert aan het maken van een film, is de frustratie groot wanneer de scènes zich niet realiseren zoals je had verwacht. Ook voor een acteur is het vaak moeilijk om hun gevoelens (en ervaring) in overeenstemming te brengen met de regie-aanwijzingen. Regisseurs en acteurs zijn ook maar mensen.

***Related Posts***
04/02/2009: Christian Bale werpt F-bommen op Terminator Salvation set
24/04/2008: James Caan verlaat set omwille van koekje

2 Comments

 1. Arne

  Nu heb ik al wel wat dingen op sets meegemaakt, maar dit spant toch de kroon… Zulke dingen zijn ook echt niet goed voor de moraal.
  Problemen in de crew laat je best niet lekken naar de acteurs en zéker niet naar buiten toe :-s
  Maar zulke reacties zouden toch niet mogen voorkomen, dat ondermijnt gewoon heel de onderneming. Op zo’n moment kan je misschien best even stoppen, want zo’n dag komt toch niet meer goed.

  Nu ben ik wel akkoord dat dit het échte leven op een set beter laat zien dan voorgekauwde making-of’s. Langs de andere kant kan één moment van woede wel een carrière kapotmaken als dit rond begint te gaan…

  Reply
 2. MM

  eigenlijk wel grappig hoe Dustin Hoffman de meubelen probeert te redden en kortweg wordt afgesnauwd. Moet niet eenvoudig zijn om in die omstandigheden de kalmte te bewaren.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *