Op stap met Niko Bellic in Grand Theft Auto IV

Voor de game-liefhebbers zijn het binnenkort opnieuw hoogdagen, want Rockstar Games brengt in oktober 2007 zijn Grand Theft Auto IV uit, een geslaagde samensmelting tussen computerspel en popcultuur. Voor de mensen die Grand Theft Auto: Vice City en/of Grand Theft Auto: San Andreas kennen, zullen hier waarschijnlijk ongeduldig zitten op te wachten.

grand theft auto iv,grand theft auto,san andreas,vice city

Ik blijf zelf met mijn pollen van World of Warcraft (kan een dure verslaving worden), maar er zijn nu eenmaal games waar je niet omheen kan.

Grand Theft Auto draait rond een kleine gangster die zich opwerkt tot crime lord. Vice City draaide rond het personage van Tommy Vercetti in de straten van Miami in de jaren ’80 – wordt misschien binnenkort verfilmd – en San Andreas zocht het dan weer bij de bendes uit L.A. met Carl Johnson. De games zijn niet alleen fascinerend door hun visuele rijkdom en door hun spel-mogelijkheden maar tevens ook door de slimme humor en oog voor detail. Uiteraard zijn de games ultra-gewelddadig, maar de context maakt dat het spel vooral leuk en grappig is. In deel 4 volgen we het nieuwe personage Niko Bellic in New York. Jullie kunnen hier al meegenieten van de geslaagde game-trailer.

Update 03/04/2007: Michael Bloomberg, de burgemeester van New York, heeft laten weten dat hij niet opgezet is met de nieuwste GTA-game, dat plaatsvindt in onder meer New York. In de trailer voor het nieuwe spel zijn de bekende stadsdelen zoals het Vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge te zien. Bloomberg keurt de game, dat door het seks en geweld al eerder controverse veroorzaakte in de conservatieve VS, totaal af.

De burgemeester wil niet dat het imago van New York, waar de afgelopen jaren hard aan gewerkt werd, besmeurd wordt. Hij wil niet dat buitenstaanders gaan denken dat de gewelddadigheden in het spel de werkelijkheid weergeven. Hij benadrukt ook dat sinds hij burgemeester van de stad is, het aantal moorden met 28 procent daalde. Iets wat inderdaad te verifiëren is. Meer nog, in één van de grootste steden van de wereld lijkt het aantal moorden er flik op achteruit te gaan in tegenstelling tot vele andere grootsteden. Maar ja, het is en blijft een spel, geen documentaire.


*** Grand Theft Auto trailer #1 ***

***Related Posts***
12/12/2012: GTA V het grootste en meest ambitieuze spel van Rockstar Games
29/03/2011: Rockstar Games L.A. Noire geselecteerd voor Tribeca Film Festival
24/07/2006: Grand Theft Auto: San Andreas is hot coffee
13/04/2005: Ray Liotta leent zijn stem voor Grand Theft Auto: Vice City

8 Comments

 1. tim

  De dialogen in GTA zijn te gek. Mijn favoriete game blijft Vice City. Dat is gewoon een soort Miami Vice revival. Kijk wel uit naar de verfilming.

  GTA IV trailer ziet er veelbelovend uit en zal wel weer beijzen dat playstation niet moet onderdoen qua graphics voor andere game-consolen.

  Reply
 2. Arjen

  Welcome to New York City! Ik kijk uit naar de game, zeker voor de vette graphics en de uitgebreide spelmogelijkheden. Ik zag in de trailer ook opnieuw reclame van Burger Shot en Cluckin Bell, LOL! Een nieuw hoofdpersonage? mensensmokkelaar? Het klinkt heel hedendaags.

  Reply
 3. Alx

  Technisch gezien is het geen New York maar Liberty City

  Reply
 4. Mike

  Idd, op de cop cars staat LCPD, en op een schip staat te lezen Libert City(maar in Antwerpen liggen ook wel schepen met China erop dus dat betekent niet meteen zoveel) dus een zeer waarschijnlijk een revamp van van Liberty City, omdat men nu meer mogelijkheden heeft om het LC te maken wat R* wou dan in 2001. Is wel cool, maar dan gaat het mss over LC in een ‘ander universum’, en dan is het mogelijk dat we geen of zeer weinig oude characters terugzien(I want to see Claude and Tommy back!)
  En het hoofdpersonage is blijkbaar een rus.
  Lekker.. nu sparen voor zo een duur geval van een console.. PS3 of Xbox, liefst PS3, maar met dat prijskaartje ga je wel eens twijfelen als je zo snel mogelijk GTAIV wilt spelen..

  Reply
 5. Miiki

  zaaalig !! De graphics van PS zijn misschien niet zo knap als Xbox360, maar de games zijn gewoon véél beter. Binnenkort een ps3 aanschaffen. BlueRay here I come!

  Reply
 6. Philip

  alsof het imago van van New York besmeurd kan worden door een videospel. Volgens mij hebben de mensen van Rockstar moedwillig een reactie gevraagd aan de burgemeester om het spel enige ruchtbaarheid te geven.

  Reply
 7. ikke

  Het is niet in de stad New york waar het zich afspeelt. Het is nog altijd in Liberty city alleen hebben ze een aantal dingen zoals het vrijheidsbeeld enzo gekopieerd naar Liberty city om het te doen lijken alsof het in New york is.

  Reply
 8. autos

  Ik heb defilmblog.be gevonden via startpagina Mooi gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een template gebruiken.
  Waarmee heb je dit gemaakt?
  Groetjes,
  Deb

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *