28 Weeks Later … trailer

Sweet! De eerste trailer van de sequel op Danny Boyle’s zombiefilm 28 Days Later (2002) is uit. De apocalyps ontrolt zich opnieuw zes maanden na de eerste aanval van het rage virus. Iedereen die in het origineel besmet was is uitgeroeid door het Amerikaanse leger en nu kunnen de niet geïnfecteerde mensen 28 Weeks Later … (2007) weer beginnen met het opbouwen van hun land en het oppakken van hun leven.

28 Weeks Later

Korte inhoud: Hoewel Don (Robert Carlyle) zijn vrouw aan het virus heeft verloren, wordt hij in Londen wel herenigd met zijn twee kinderen. Er sluimert echter iets. Één van drie draagt een groot geheim met zich mee. Het virus is namelijk nog niet dood. En slaat dit keer harder toe dan iemand had kunnen verwachten. Als een drager van het virus Londen betreedt, verspreidt hij zonder dat hij het weet het virus. De hel breekt opnieuw los.

Ik had in het begin lage verwachtingen bij deze sequel, gezien de regie niet meer in handen is van Danny Boyle, en hij enkel de productie op zich neemt. Maar de film wordt geregisseerd door de Spaanse regisseur Juan Carlos Fresnadillo die eerder de bijzonder knappe Intacto (2001) maakte. De trailer heeft niet meer die grauwe DV-look, maar wel gefilmd op Super 35mm (vooralsnog de beste filmdrager). Ik heb toch een déjà-vu gevoel, maar ik gun hem het voordeel van de twijfel. De film heeft bij ons nog geen release-datum maar verwacht wordt dat de prent in september bij ons zal uitkomen.

5 Comments

 1. stanley24

  De trailer ziet er best knap uit. Op zich ben ik wel benieuwd naar dit vervolg, al zit ik nog steeds met twijfel of deze film het origineel zal overtreffen. Het eerste halfuur, de perfect in beeld gezette desolate wereld, die werd afwisseld met een dramatische wending, is bangelijk goed gemaakt.

  Als Intacto die film is waar ze geblinddoekt met handen op rug gebonden moeten lopen voor geld, dan was dit inderdaad een fijn filmpje.

  Reply
 2. matthys

  Wie weet pakt deze sequel beter uit dan het eerste deel, maar dat zal niet eenvoudig worden.

  Ik ben wel benieuwd naar de soundtrack.
  Deze vond ik in deel 1 al fantastisch.

  Reply
 3. Dennis

  heb de film gezien erg bloederig, maar wel leuk om te kijken, mooie afloop met de kleine jongen en zus

  Reply
 4. greg

  deze film was beter dan de 1ste het is de beste horrorfilm ooit in mijn ogen dan toch voor een sequel op een andere deze kickt zelf asses van dawn of the dead de remake en land of the dead door het camerawerk is het net of je er middenin zit echt deze movie is zo zalig niet te doen bloederig spannend en angstig soms is het net of de zombies van alle kante kunne kome aangestormd perfecte film voor een avondje uit met je vriendin dan is ze direct de zaal uit na de opening en heb je spel vrij om andere meisjes te versieren toch degene die van de gruwel de zaal niet zijn uitgelope dus zie deze film en je krijgt een superbelevenis en een andere lief !

  Reply
 5. Offscreen

  Maak kans op een van de vijf dvd’s van “28 Weeks Later” ter waarde van 21,95 euro door een originele comment na te laten op de website van het Offscreen filmfestival waarom precies jij deze dvd zou willen ontvangen … De origineelste 5 commentatoren zullen na ‘t festival gecontacteerd worden via het opgegeven emailadres. Er zijn echter ook 25 troostprijzen te winnen! Laat jullie dus gaan en schrijf er op los …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *