The Condemned met Steve Austin

Een film waar ik een beetje naar uitkijk is The Condemned (2007). Een soort quilty pleasure film met voor het eerst een Word Wrestler Champ in de hoofdrol, niemand minder dan Steve Austin. Maar ook de stoere Vinnie Jones (Snatch, Lock Stock and Two Smoking Barrels) en de kolos Nathan Jones (Fearless, Honour of the Dragon) zijn van de partij. Films met veel spierballen vertoon is blijkbaar in trek die laatste maanden.

Korte inhoud: Joe Conrad (Steve Austin) zit in een dodencel in een corrupte gevangenis ergens in Midden-Amerika. Dan doet er zich plotseling een mogelijkheid voor om zijn straf te ontlopen : een rijke televisieproducer heeft hem uitgezocht om deel te nemen aan een spannende reality TV-show. De corrupte gevangenisleiding wordt simpel omgekocht. Hij wordt gedropt op een verlaten eiland ergens in de oceaan. Daar wacht hem een dodelijk lot : hij moet een strijd op leven en dood aangaan met negen andere ter dood veroordeelden. Alleen diegene die overblijft, zal zijn vrijheid terug krijgen.

The Condemned 01The Condemned 02The Condemned 03

© 2007 Lionsgate

Het plot doet me zo een beetje denken aan een mix van The Running Man (1987) en Battle Royale (2000), en de stijl van de film doet me denken aan Con Air (1997). Uiteindelijk kan dit nog wel een ontspannend filmpje worden. Regisseur Scott Wiper is een beloftevol iemand die deze film misschien wel boven het cliché kan tillen. We zullen zien. Bij het bekijken van de trailer denk ik dat we stoere scènes tezien zullen krijgen, maar het zal geen film worden die zal bijblijven.

Ben in ieder geval benieuwd naar de acteerprestaties van onze worstelaar Steve Austin, die eerder al een klein rolletje had in The Longest Yard (2005). Die andere worstelaar, The Rock, heeft anders wel een mooie filmcarrière achter zich – maar van een ‘grote doorbraak’ is het alsnog niet gekomen.

5 Comments

 1. matthys

  Steve Austin heeft al acteer-ervaring van in de ring. Dat is zowiezo opgezet spel en die mannen spelen het voortreffelijk. Een gevecht tussen Steve Austin en Vinnie Jones, twee woestelingen, is gewoon bangelijk. Het zal misschien geen hoogvlieger worden, maar pure ontspanning.

  Reply
 2. Malkavian

  De trailer en het verhaal doet me bijna denken aan Battle Royal. Nu zent wel killers ipv Schoolgaande jeugd. Ma denk wel da ze er hun mosterd hebben van gaan halen imho

  Reply
 3. dave

  Heeft trouwens ook iets weg van ‘No Escape’ met Ray Liotta. Vreselijke film. Hopelijk wordt deze iets beter.
  Als stoer kijken en af en toe eens een mot uitdelen al onder de noemer ‘acteren’ mag staan, dan zou dan geen noemenswaardige problemen moeten voorstellen voor Austin.

  Reply
 4. tagoean

  de posters vind ik alvast wel iets hebben met dat doorlopend gedoe… leuk gevonden.

  Verder moet ik me nog even in de film verdiepen voor ik er uitspraken over ga doen… bye

  Reply
 5. Hilde

  hey mensen, weet iemand wanneer deze film uitkomt?
  Ben een Vinnie Jones fan en kan amper wachten, de trailer is alleszins veelbelovend, of het nu een blijver zal zijn of niet, wil em absoluut zien!

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *