Army of the Dead van Zack Snyder

Na het wereldwijde succes van de remake van Dawn of the Dead komt Zack Snyder, de regisseur die onlangs de schitterende 300 (2007) van Frank Miller verfilmde, nu met een sequel. Volgens Variety heeft hij al een scenario geschreven voor de nieuwe zombie-action-horror-flick met de geslaagde titel Army of the Dead. Hij zal deze prent samen met zijn vrouw produceren met hun eigen bedrijf Cruel & Unusual Films, voor de Warner Bros.

Snyders heeft ondertussen wat ervaring met het verfilmen van een “leger” en bloederige actie, dat deze film uiteindelijk op zijn lijf staat geschreven. Volgens de eerste berichten zou hij zelfs van plan zijn om dezelfde epische kwaliteiten van 300 toe te passen op deze sequel. Het is wel nog niet helemaal duidelijk of hij de film ook effectief zal regisseren (maar hoogstwaarschijnlijk wel). In ieder geval is zijn eerstvolgende prent de science-fiction thriller Watchmen (2009).

Dawn of the Dead pic 1Dawn of the Dead pic 2

Dawn of the Dead © 2004 Strike Entertainment

Army of the Dead speelt zich af in een nabije toekomst en vertelt het verhaal over een vader die zijn dochter uit een gebied in Las Vegas wil redden, omdat dit in quarantaine is gesteld vanwege de dreiging van zombies. Het plot doet me toch een beetje denken aan dat van Resident Evil: Extinction (2007). Maar als Snyder er een 300 touch wil aan geven ben ik wel benieuwd. “I feel there hasn’t been a zombie movie on the scale that we want to do it”, volgens de regisseur. Laat maar komen.

3 Comments

 1. matthys

  Hoewel het origineel natuurlijk subliem is, zowel een exploitation horrorflick als een maatschappij kritisch statement, was de Dawn of the Dead remake helemaal niet slecht! Vooral op het gebied van spanning en actie en zelfs humor! zit die piekfijn in elkaar. De snel bewegende zombies zijn zeer effectief, omdat je nu echt op het puntje van je stoel zit af en toe over de afloop. Ik kijk dus uit naar het vervolg.

  300 moet ik nog zien, maar ik lees er heel wat lovende woorden over.

  Reply
 2. Miiki

  Kijk er al naar uit. 300 was een bangelijke film met zalige fotografie en geweldige actie-scènes. Terwijl 300 eigenlijk eerder in slow-motion was, waren de effecten in de Dawn of the Dead remake eigenlijk voornamelijk fast-motion. Ben benieuwd hoe hij de twee zal combineren.

  Army of the Dead doet me een beetje denken aan Army of Darkness. Geslaagde titel!

  Reply
 3. Lisanne

  Hmm, ik heb zojuist een andere army of the dead gezien denk ik… Ik vond deze wel spannend, alleen de effecten waren wel erg nep. De army of the dead die ik net heb gezien, ging over een meisje dat haar vriend meenam op een verassingsreisje voor zijn verjaardag. Ze gingen met een groep crossen door de woestijn, totdat op de eerste avond de professor die de groep leidde, een verhaal vertelde over een jongen die bleef overnachten in de woestijn, en toen een gouden munt vond, die hij meenam in zijn tent en toen ging slapen. Die nacht kwamen er skeletten zijn tent in en vermoorden hem. Oja, de film begon met het vertellen over een legende van de gouden stad, en toen er mensen waren die de stad vonden, werden ze vermoord door een aantal skeletten. Maargoed, op een gegeven moment gaat de professor opzoek naar die stad met een groep mensen die hem in hun macht hebben, ze vinden de stad, en worden aangevallen door de skeletten. een iemand ontsnapt, en gaat in zn auto zitten, waar (natuurlijk) ookal een skelet in zit, die hem van achter benadert en zn keel doorsnijd, waarna het (te nep uitziende) bloed tegen het raam aan spuit. de volgende dag gaat de groep woestijncrossers opzoek naar de professor en ze vinden de auto, de hoofdrolspeler (ross kelly) en een andere man uit de groep gaan ook naar binnen waar de professor ook naar binnen is geweest, en daar vinden ook zij de gouden stad, met de professor die blijkbaar gek geworden is maar nog wel leeft.
  Maargoed ik zal de rest niet vertellen, als je deze film wil kijken, kun je op http://www.peekvid.com/movies kijken bij army of the dead, daar heb ik hem gekeken.
  Groetjes, Lisanne.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *