Lake Placid 2, pseudo-sequel

Ik geef toe, ik ben verzot op de quilty pleasure film Lake Placid (1999) met Bill Pullman, Brendan Gleeson, Oliver Platt en Bridget Fonda. Het is de premisse van Jaws maar dan met een reuzachtige krokodil … zelfs meer dan één.

Lake Placid poster

Wat ik zo aantrekkelijk vond aan de film was dat de makers deze monster-prent met een vleugje ironie en sarcasme hadden gemaakt. Deze eenvoudige film is veel slimmer dan de meeste van zijn soort en veel leuker dan pakweg Snakes on a Plane (2006). Nu blijkt dat ze er een vervolg zullen op maken. Toen ik dat las dacht ik zo van, waarom niet…ik wil nog wel een ritje op de rug van dat geschubde beest.

Maar datgene waar ik een HEKEL aan heb zijn sequels met EEN ANDERE CAST en filmploeg. Neen, ze waren heus niet allemaal opgegeten door de crocs, dus ik had wel Bill Pullman en Bridget Fonda willen terug zien. Ook de regisseur van de eerste film, Steve Miner, is vervangen door een minderwaardig alternatief. Spijtig, zeer spijtig, want dit ruikt nu al naar direct-to-dvd. Deze film gaat dezelfde toer op als Road House 2 (2006) of Hollow Man 2 (2006), die al gebaseerd was op een wankele Hollow Man (2000). Het is MovieHole die met het nieuws voor de dag komt.

That quick-snapping crocodile of Lake Placid is making a comeback to town waters. Dave Flores (Boa vs Python) is directing the sequel, which against pits a populace of innocent [and some not-so-innocent] folks against a crocodile that lurks in the local lake. Superman’s pop, ex-“Smallville” star John Schneider, will this time be left with a pair of scaly boots by films end. Co-starring with him, Cloris Leachman (Beerfest) and newcomer Chad Collins (Legion of the Dead).

De belangrijkste ingrediënten die het succes van de eerste film hadden gemaakt (cast en regie) zijn zomaar eventjes overboord gegooid. Sorry maar Cloris Leachman? John Schneider? Dit stinkt uren in de wind en de film moet nog gemaakt worden. Dit zijn zo van die pseudo sequels die teren op het succes van de eerste film en buiten de titel niets te maken hebben met het origineel. En dit is echt wel jammer, want een “echte” sequel had nog wel een goede beurt gemaakrt aan de box-office. Dit is gewoon verlies van energie, geld en tijd.

3 Comments

 1. Miiki

  mag de film inderdaad niet al te ernstig opnemen. Gewoon steengoed amusement met een fijne Oliver Platt. Trouwens ook de enige film die perfect overgaat van gruwel naar humor.

  Reply
 2. Komeet Q

  wel vreemd dat deze een R-rating kreeg. Ik bedoel, Jurassic Park met zijn pg13-rating had meer vleesverscheurend materiaal.
  Is trouwens de een van die weinige films waar de one-liners komen als heerlijke versnaperingen.

  Reply
 3. dave

  inderdaad vreemd, maar denk toch dat Lake Placid bestemd is voor een iets ouder publiek dan dit van Jurassic. Maar ge hebt gelijk, het geweld en de gruwel is niet meer of minder gortig.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *