J.J. Abrams aan boord van Star Trek XI

Wooooow ! J.J. Abrams zou officieel hebben bevestigd dat hij de nieuwe Star Trek XI (2008) zal produceren en naar alle waarschijnlijkheid ook regisseren. Ondertussen werkt hij aan het scenario met Alex Kurtzman en Roberto Orci.

J.J. Abrams maakt een goeie beurt in Hollywood de laatste jaren. Hij is de bedenker van de tv-series “Alias” en “Lost” en bewees een goeie actie-regisseur te zijn met Mission: Impossible III (2006). De box-office resulaten die de film kreeg waren een geruststelling voor de studio’s; de man was te vertrouwen met hun poen. En zie, hij zal proberen de Star Trek-franchise uit het slop te halen.

“Het is fantastisch maar ook een beetje surrealistisch. Ik heb elke aflevering van elke Star Trek serie thuis op DVD. Ik heb ze niet allemaal gezien, maar ik weet genoeg van Star Trek om de film te kunnen maken.”

Al een poos gingen geruchten de ronde dat Abrams met Star Trek XI bezig was, maar Abrams nam de tijd om zijn gedachten over het project op te maken en wilde ontkennen nog bevestigen. Nu is de stilte gebroken.

“Er zijn tien Star Trek films gemaakt en allerlei verschillende tv-series, dus voor mij was het een kwestie van eerst uitzoeken wat de studio precies in gedachten had.”

En ondertussen is Abrams ook één van de best betaalde filmmakers in de wereld geworden. Onlangs tekende hij contracten met Paramount en Warner Bros TV, die hem bij elkaar een inkomen garanderen van $55 miljoen. Paramount voorzitter Brad Grey en Warner Bros president Joe Roth waren blij dat ze de kans kregen om Abrams bij Disney weg te kapen. De zakenmannen noemen Abrams een drievoudige traktatie omdat hij een goede scriptschrijver, een goede producent en een eersteklas regisseur is. De heren zijn er tevens van overtuigd dat Abrams wel eens kan uitgroeien tot de nieuwe Steven Spielberg. Jah, ik zelf ben daar niet zo overtuigd van. Trouwens, dat hadden ze ook gezegd van M. Night Shyamalan, maar dat was nog voordat hij zijn fameuze boek had geschreven.

Wat betreft Star Trek, ik heb een pak afleveringen gezien en denk al jaren dat ze daar beter eens een deftige film van maken in de stijl van Event Horizon (1997) meets Alien (1979). Los van die belachelijke pakjes en die wacko-personages kan je hiermee een spannend space-avontuur maken met een potentieel van tientallen filmsequels. Zorg voor een uistekende cast en dit verkoopt als zoete broodjes. Dus ja, I am a believer.

***Related Posts
18/10/2008: Nieuwe Star Trek afbeeldingen

8 Comments

 1. agnus

  Abrams zal er zeker wel een bijzondere fim van maken, maar hoeveel fans van Star Trek zijn er nog en wie van de nieuwe generatie heeft eigenlijk nog interesse in die franchise. Was die laatste Star Trek trouwens geen gigantische flop ?!

  Reply
 2. miiki

  niet noodzakelijk gewoon de franchise nieuw leven inblazen, net zoals ze hebben gedaan met Battlestar Gallactica. Nieuwe regisseurs, nieuwe acteurs, nieuwe look. Of misschien een soort prequel met Spock & Kirk hun eerste ontmoeting…

  Reply
 3. Dries

  euh, is da geen oud nieuws?
  http://www.deserie.be/nieuws.php?t=444 (23-04-06)

  kheb zelfs roddels gelezen dat Matt Damon een jonge Captain Kirk zou spelen, om maar te zeggen.

  vorige film wordt idd als een flop beschouwd.

  Reply
 4. Dave

  bwa ja, maar ik ben er zeker van met een nieuwe look dat ze die fans wel terug kunnen halen naar de bios en tevens een pak nieuwe maken.
  @dries: alles komt hier ooit wel eens aan bod, niet altijd vers van de pers, maar meestal wel. 😉

  Reply
 5. Thommy

  Ik ken veel Trekkies, mij in het bijzonder, die graag eens een film willen zien met de bemanning van Deep Space Nine en/of Voyager. De Borg blijven natuurlijk favoriet als villain, maar wat mij ook leuk lijkt is een Star Trek film dat tijdens de Dominion oorlog afspeelt. Er is zoveel over die oorlog wat we nog niet gezien hebben. Denk maar aan grondslagen, ruimteslagen, geheime missies enz.

  Reply
 6. unit 21

  Als je er nieuw leven in wilt blazen, ga dan verder waar voyager stopt. Kheb eens een tijdlijn gelezen en daarin komen ook toekomstplannen uit. Zoals de oorlog binnen de UFP zelf die helemaal corrupt wordt. Picard, DS9 en (ik neem aan) Voyager crew, schepen en meer joinen de Marquis….Deze ‘vrijheidsstrijders vechten voor de omverwerping van de oude UFP, die een coalitie aangaan met de oude vijanden van StarTrek, zoals de Cardassians. Zelfs de Romulanen zouden de kant van de vrijheidsstrijders kiezen (zeker nadat de romulanen zo goed als overhoop gegooid zijn sinds ST X)…

  Hierin is het alleen maar battles van schepen, zoals de Dominian War….Geen zoetsappige verhalen over historische figuren waarvan de nieuwe generaties het bestaan niet eens meer van weten. Star Trek Enterprise was leuk, zelfs jammer dat er niet meer van kwam. Ga dan niets verzinnen in die stijl, maar ga verder. Iedereen moet tegenwoordig weer prequels maken, omdat sequals blijkbaar uit zijn. Voor mij nooit. Ik wil die oorlog tegen de corrupte UFP wel eens zien (misschien teveel rebels tegen the emperor, who cares)…..het werkt wel! Actie, spanning, knallen, schepen in actie (dat willen we zien…die gigantische armada’s van schepen tegen elkaar!!!)

  Reply
 7. Mart

  het is logisch dat Nemesis is geflopt, het was gewoon geen goede film, er zit nog best leven in star trek, maar ik denk dat Rick Berman gewoon op is ofzo, Nemesis en Enterprise waren echt gewoon niet goed.
  Voyager was geweldig,maar daarin viel al goed te merken dat Berman niet meer de toekomst was.
  De topdagen van Trek zijn voor mijn gevoel eind jaren 90, met DS9 en Voyager in de maak en de geweldigge film First Contact, en ook Insurrection was goed, maar het concept moet gewoon een beetje vernieuwd worden.
  Daarom denk ik dat Abrams er best iets moois van kan maken, maar ik denk dat hij weer de fout in gaat als hij Matt Damon als een jonge Kirk zou gebruiken, er is niks mis met Damon maar Trek moet vooruit en niet terug in de tijd.(dat is ook waarom ik Enterprise fout vond onderandere)

  Reply
 8. MasterA

  Het sterke aan star trek in zijn bloeiperiode was dat het over gebeurtenissen ging die relaties hadden met wat er toen gaande was. Maar nu gaan ze door met dezelfde tegenstanders enzo. Als nu bijvoorbeeld de impersonalisatie van het communisme, the borg, ten val kwam, dan waren ze al beter op weg. Dat is misschien wat extreem, maar het can ook anders. Corruptie en manipulatie door de regering van de Federation zouden een goed voorbeeld zijn, ze hoeven niet altijd goed te zijn. Voyager zou merken dat er wat verandert was, omdat zij zo lang weg zijn geweest. De vulcans is ook gecorrumpeerd geweest, waar je het minder snel van zou verwachten dan de mensen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *