Grand Theft Auto: San Andreas is hot coffee

Het game ‘Grand Theft Auto: San Andreas’ (2004) is het zevende game (uitbreidingen meegerekend) uit de GTA reeks, maar officieel deeluitmakend van het label ‘Grand Theft Auto III’ (2001) , samen met Grand Theft Auto: Vice City (2002). Het is ontwikkeld door Rockstar North en uitgegeven door Rockstar Games. Het was in 2005 meer dan 20 miljoen keer verkocht en daarmee een van de meest verkochte spellen aller tijden.

grand theft auto,san andreas,vice city,rockstar games,ice-t,clifton collins jr,samuel l jackson,chris penn

Het San Andreas game is aanzienlijk ruimer dan zijn voorgangers: waar eerdere GTA-locaties nog een stad waren is San Andreas een complete staat geworden. Er zijn drie grote steden, geïnspireerd op bestaande steden aan de westkust van de VS, namelijk: Los Angeles (hier omschreven als Los Santos), San Francisco (San Fierro) en uiteindelijk Las Vegas (Las Venturas). En daartussen zijn er heel wat akkers, bosgebieden, rivierbeddingen en hooggebergtes. De steden zijn met elkaar verbonden door een netwerk van snelwegen en een spoorlijn die over het platteland langs dorpjes, bosgebieden en woestijnvlaktes lopen. Er is zelfs een militaire basis, genaamd Area 69 (met een knipoog naar Areai 51). Er is zelfs een enorme steengroeve en 3 steden hebben een eigen luchthaven en er is een spookdorp genaamd Diez Coronas.

In het game pikken we het verhaal op van Carl Johnson, beter bekend als CJ, die na 5 jaar in Liberty City te hebben geleefd, terugkeert naar San Andreas, omdat zijn moeder Beverly Johnson vermoord werd. Alles wijst erop dat zij vermoord werd door de rivaliserende bende de Ballas. Zijn eigen gang, Grove Street Families, verliest terrein en gaat langzaam ten onder aan de drugs. CJ zal er alles moeten aan doen om opnieuw zijn clan op de kaart te zetten.

Het game-concept is grotendeels hetzelfde als dat van Vice City, met dit verschil dat we hier niet alleen auto’s kunnen jatten, maar nu ook de mogelijkheid hebben om rond te rijden met Mountainbikes en gewone fietsen. Je kunt nu zelfs parachutespringen vanuit een vliegtuig of van een wolkenkrabber. Het wagenpark is ook fors uitgebreid en CJ moet nu ook regelmatig eten om fit te blijven. Meer nog, hij moet zijn lichaamsbouw op peil houden door regelmatig te sporten en (gezond) te eten. Eet je teveel pizza’s en hamburgers, dan wordt je dik, ga je teveel naar de gym dan krijg je een bodybuilders look. Het game bevat ook een aantal minigames zoals een biljart game, een partijtje basketbal of nog arcade-spelletjes op videokasten. En uiteraard kan je in San Andreas ook gaan daten. Let wel, vriendinnen moet je niet in kou laten staan. En als je het goed aanpakt maak je kans op een “hot coffee”.

Het hoofdpersonage wordt ingesproken door een onbekende acteur, maar de rest van de cast bestaat uit mensen die op één of andere manier ervaring hebben met het bende-milieu. Er zijn ook wat bekende namen die opduiken, zoals deze van Ice-T, Clifton Collins Jr., Samuel L. Jackson en Chris Penn.


*** Grand Theft Auto: San Andreas trailer ***

***Related Posts***
12/12/2012: GTA V het grootste en meest ambitieuze spel van Rockstar Games
29/03/2011: Rockstar Games L.A. Noire geselecteerd voor Tribeca Film Festival
02/04/2007: Op stap met Niko Bellic in Grand Theft Auto IV
13/04/2005: Ray Liotta leent zijn stem voor Grand Theft Auto: Vice City

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.