Heath Ledger is The Joker in Batman sequel

Dit hadden maar heel weinig mensen zien aankomen, maar The Joker in de nieuwe Batman sequel (2008) zal vertolkt worden door Heath Ledger, aldus de Latino Review.

Ik herinner me niet dat zijn naam ooit al was gevallen op de Batman-fora, maar hier heb je het dan. Ik heb lang moeten zoeken naar een foto die een beetje in de buurt zou komen van het personage zoals we die kennen uit de comic.

Ik zit zelf een beetje met gemengde gevoelens over de keuze, gezien ik eigenlijk 20 andere acteurs in gedachten had die een perfecte Joker konden vertolken, gaande van Crispin Glover, via Hugo Weaving tot Sean Penn. Ik zie Heath Ledger, die een fantastische rol heeft neergezet in Brokeback Mountain (2005) maar ook behoorlijk stonk in The Brothers Grimm (2005), niet meteen als The Joker. Hij lijkt mij iets te weinig “wacko” te zijn voor de rol. Heath kàn wel degelijk acteren, maar heeft ook al laten zien dat hij niet noodzakelijk goed is in al zijn films. Een tricky keuze als je het mij vraagt. Ik hoop alleen niet dat Christopher Nolan het Shyamalan-syndroom heeft opgelopen na zijn recente successen en hij hopelijk weet waarmee hij bezig is.

Misschien denken we ook teveel aan een lachende psychopaat wanneer we aan The Joker denken, en heeft Nolan eigenlijk plannen om het personage “realistischer” te maken – zoals hij deed met de look van Batman Begins (2005). Who knows? Deze foto is misschien niet het beeld dat we mogen hebben van het personage. Ik had ook mijn twijfels toen ik Brandon Routh voor het eerst zag, maar na het zien van de film vond ik zijn vertolking bijzonder geslaagd.

Wat denken jullie van de nieuwe Joker? Kan Heath de rol aan? Is dit een verkeerde casting-keuze net zoals die van Katie Holmes? “Heath heeft nog nooit een slechterik gespeeld, laten we hem het voordeel van de twijfel geven…”

***Related Posts***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
23/01/2008: Heath Ledger dood
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
12/01/2007: Jamie Foxx als Harvey TwoFace Dent ?
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking
10/06/2005: Batman Begins soundtrack
19/04/2005: Batman Begins pics
17/04/2005: Batman vs. Superman
19/03/2005: Batman Begins op Imax scherm + trailer en samenvatting
11/12/2004: De Promotiecampagne van Batman Begins is begonnen
27/10/2004: Katie Holmes in Batman Begins
17/09/2004: Christian Bale is Bruce Wayne/Batman

6 Comments

 1. caligula

  Adrien Brody of Paul Bettany !! De keuze lag toch voor de hand. Waarom in hemelsnaam Heath Ledger ?? Die film begint al tegen te vallen en is zelfs nog niet begonnen.

  Reply
 2. maarten

  The Brothers Grimm was gewoon een slechte film. Ik denk dat Heath een goeie beurt zal maken als The Joker. Vergeet niet dat The Joker eerst een soort ‘gun for hire’ was voor verschillende maffiabonzen. Bettany en Brody lijken mij iets te fragiel voor de rol van een hitman. Heath kan denk ik beide gezichten wel aan. Ik kijk er in ieder geval reeds naar uit .

  Reply
 3. MeltyMan

  Nolan weet volgens mij goed waar hij mee bezig is… de trailer van The Prestige ziet er ook schitterend uit… en ik kijk enorm uit naar de volgende Batman fim…. vond Batman Begins heerlijk donker… en realistisch…

  Dat Heath Ledger nu de film al een tegenvaller maakt, mja zo heb je altijd mensen die de ene of andere acteur niet kunnen zien spelen… maar we zien wel wat het geeft… denk wel dat hij het aankan… maar het kan ook nog anders worden… denk niet dat het al helemaal vaststaat wie The Joker gaat worden… tegenwoordig kan alles nog snel omslaan 🙂

  Reply
 4. Malkavian

  Mja, aangezien ze in de vorig batman al spraken over The Joker, gaan we zeker The Red Hood niet zien krijgen. (personage dat de Joker voor zijn ongeluk speelde, meer info in de comic “The Killing Joke”).
  Ik had voor de Joker een Magere lange acteur genomen met een scherp gezicht, iemand zoals Adrian Brody. Dat was Joker kwa gezicht zonder make-up. Mja, vanaf ik de trailer zie en de kop van de joker dan pas zullen we 100% zeker zijn wie de Joker speelt.

  Reply
 5. johan

  op het eerste gezicht begrijp ik deze keuze ook niet. qua acteren en uiterlijk lijkt me het geen geschikte keuze. aan zijn gezicht zal natuurlijk wel het nodige gesleuteld kunnen worden. kijk maar eens wat voor babyface andrew koenig heeft, maar toch wisten ze van hem de perfecte joker te maken.

  Reply
 6. youri

  wat speelt Heath Ledger de rol van de joker goedd echt niet normaal ik vind hem de beste joker ooit

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *