Hulk 2 zonder Eric Bana en zonder Universal

Er komt een nieuwe HULK film, The Incredible Hulk (2008), maar de Australische acteur Eric Bana heeft laten weten dat hij deze keer niet van de partij zal zijn. De eerste Hulk (2003) van Ang Lee deed het niet zoals verwacht aan de box-office en de Filmstudio Universal, waar Bana een contract had voor eventuele vervolgen, is ondertussen uit de franchise gestapt. Het is nu Marvel zelf die aan een tweede film werkt.

De stripgigant heeft besloten een nieuwe start te maken en zal geen sequel, maar een remake gaan produceren. Bana past volgens hen niet in dat plaatje, dus dat komt goed uit, want Bana had er eigenlijk geen zin in. Brendan Fraser (The Mummy, Crash) kennelijk wel, want hij wordt genoemd als zijn opvolger. Schitterend, misschien kunnen ze er een komediefilm van maken en Sandra Bullock casten voor de rol van Betty Ross. Ze doen maar. De eerste film heeft voor mij de franchise aan diggelen geslaan en ik ben niet geïnteresseerd in een vervolg in een personage dat groen kleurt als iemand op zijn tenen trapt en waarbij als zijn kleren aan flarden vliegen BEHALVE zijn broek natuurlijk. Tenzij ze misschien Dominic Purcell zouden casten, de acteur uit de serie Prison Break. het zou een mooie rol voor hem zijn.

Zak Penn, eerder verantwoordelijk voor het scenario van X-Men 3: The Last Stand (2006), schrijft het script en heeft al aangegeven dat er veel zal veranderen ten op zichte van Ang Lee’s versie. Het idee dat Bruce Banner gemuteerd geboren is, verdwijnt. Penn grijpt liever terug naar het idee dat de Hulk als onderdrukt monster binnen in Banner leeft. “Ik miste de Bruce Banner die op de vlucht is met een donker geheim en de angst om elk moment in een monster te kunnen veranderen. In Hulk 2 zal dit zeker wel te zien zijn”, aldus Penn.

We hoeven volgens hem ook niet bang te zijn dat we te maken hebben met een low budget B-film. “Marvel is bereid hier veel geld in te steken. Als ik het idee had gehad dat deze film niet beter kon worden dan de eerste, dan was ik er ook nooit aan begonnen.”

Heel ambitieus maar volgens mij tijdverlies en een enorm financieel risico. Het personage is niet interessant genoeg en ik vind Brendan Fraser trouwens een compleet foute cast. De eerste Hulk film was een Hollywoodfilm. Als je een remake wil maken en het beter doe moet je het volgens mij ook helemaal anders aanpakken en er misschien een echte thriller-horror van maken waarbij het dilemma van goed en kwaad nog groter wordt. Het scenario van X-Men: The Last Stand was trouwens een grap. Ik heb me nog nooit zoveel verveeld in deze zaal dit jaar dan met X-Men 3, dus ja, ik ben heel sceptisch…wat denken jullie?

***Related Posts***
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton
08/06/2008: Edward Norton krijgt geen writers-credit
17/04/2008: Geen ruzie op de set tussen Norton en Marvel?
15/03/2008: The Incredible Hulk … not so incredible.
06/05/2007: Liv Tyler in The Incredible Hulk
16/04/2007: Edward Norton is The Incredible Hulk
20/08/2006: Hulk 2 misschien voor Dominic Purcell
04/01/2006: Hulk 2 zonder Bana ?

5 Comments

 1. Jabba

  ik heb de eerste Hulk niet eens gezien. Toen ik de trailer zag wist ik al onmiddellijk dat het dikke zever was.
  Is X-Men 3 zo slecht? Ik heb andere reacties gehoord.
  Wat ond je van V for Vendetta?

  Reply
 2. dave

  ik heb me in ieder geval niet verveeld bij Vendetta, en Natali Portman had daar in principe niet veel mee te maken. De film was puur popcorn-vertier maar had tminste “iets” te vertellen en deed het met veel lef. X3 was niet slecht, maar ik denk dat mijn verwachtingen te hoog waren bij aanvang. Ik vond het personage van Angel absoluut niet goed uitgewerkt, het ganse verhaal is in twee lijnen samen te vatten en het einde is gewoon belachelijk. Om een voorbeeldje te geven: op het einde zien we dat Wolverine zich moet opofferen om Phoenix te stoppen, terwijl 5 meter van hem een kindje loopt met de gave om mutans hun krachten af te nemen. Go figure ! Trouwens zit de film boordevol momenten waar mutans hun krachten NIET gebruiken wanneer ze dat wel zouden kunnen doen.

  Reply
 3. Sander

  Gisteren Underworld II gezien, zat ik ook van “tjien, nu wordt Michael wel afgeschoten, maar in de vorige film bewoog hij sneller dan het oog kon zien” etc… om maar te zeggen dat dat in elke film zit.

  X3 gaat wat af op de characters, no doubt, teveel en te weinig tijd (en teveel screentijd voor Wolfy en Storm, die hebben al 2 films genoeg aandacht gehad). Maar het is en blijft een keiharde actiefilm, de vonken vliegen ervanaf, en de end battle is RotK of Troy int klein.

  En Leecher zijn kracht werkt alleen maar op een meter afstand, Phoenix aan de andere kant legt alles plat binnen de kilometer.

  Reply
 4. MM

  Hulk was BORING ! Ik sta niet echt te wachten om een sequel te zien van die film. Ik vind het karakter eigenlijk niet interessant genoeg. Misschien als side-kick in een superhero film zoals Fantastic Four, en dan nog. Mannetjes die groen worden als ze woedend worden is zo niet mijn ding. Geef mij maar Spiderman of Batman.

  Reply
 5. ghostrider

  er zijn slechtere comic verfilmingen zoals ultra violet, electra maar het is wel goed dat ze een nieuwe hulk maken ik hoop alleen dat het geen remake wordt want dan pas ik

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *