James Cameron heeft plannen voor 2 trilogieën

James Cameron was blijkbaar onder de indruk van de manier waarop regisseur Gore Verbinski zijn twee Pirates of the Caribbean sequels had opgenomen. Volgens Dark Horizons zou hij van plan zijn om de back-to-back manier van opnemen (twee films in één lange productie maken – zoals Verbinski met de Pirates sequels deed, maar voor hem ook Peter Jackson met Lord of the Rings) toe te passen op zijn twee nieuwe projecten: Battle Angel (2009) en Avatar (2008) (~ ik heb me laten wijsmaken dat avatar ‘incarnatie’ betekent in het Hindisch. De film staat ook bekend als Project 880).

“Ik heb twee franchises, of films waarbij het verhaal zich over meerdere films afspeelt. De sequels wil ik allemaal gaan maken op de back-to-back manier. Maar dat hangt er natuurlijk wel vanaf hoe de eerste film het doet.”

De eerste film, Avatar, die Cameron wil maken is een liefdesverhaal dat zich in een toekomst afspeelt waarin mensen van planeet naar planeet hoppen. “We zullen die film waarschijnlijk uitbrengen als Avatar, maar dat weten we nog niet helemaal zeker. We willen ook sequels maken, als de eerste Avatar tenminste niet flopt. De pre-productie van Avatar is op volle gang en ik zal de film regisseren. En de eventuele sequels ook.”

Wat betreft de sci-fi thriller over een vrouwelijke cyborg in de 26ste eeuw is Cameron hetzelfde van plan. Het verschil is alleen dat Battle Angel van te voren al wordt gepland als een driedelige serie. “Als Battle Angel een hit wordt, dan is het boem: meteen de andere twee maken.”

Volgens Cameron hoeft de kijker niet bang te zijn voor cliffhangers van de ene naar de andere film. “Het worden individuele films, die geworteld zijn in een serie van drie,” aldus Cameron die duidelijk maakt dat elke film een afzonderlijk en afgerond verhaal zal vormen.

Mooi, maar waarom moet dit allemaal zo lang duren. Sinds 1997 met Titanic hebben we hem geen speelfilm meer zien draaien en nu moet alles op elkaar volgen in 2008 en 2009. Dat is een kloof van 11 jaar! Ik weet niet welke voorgeschreven medicatie onze vriend neemt, maar volgens mij is het niet gezond. Ik denk dat hij iets teveel heeft genoten van het succes van Titanic en nog wat kleingeld heeft gemaakt met een aantal onderwater documentaries, en nu blijkbaar met schuldgevoelens zit. Hopelijk heeft de Terminator-regisseur zijn touch ondertussen niet verloren, want het publiek is genadeloos.

***Related Posts***
26/04/2006: De toekomst is 3D volgens James Cameron
08/12/2005: James Cameron zoekt zijn Battle Angel Alita
10/11/2005: Terminator zonder Cameron
17/07/2005: Gesprekken over True Lies 2
23/11/2004: Battle Angel Alita
25/09/2004: Terminator 4 in de pre-productie fase

4 Comments

 1. Agnus

  kijk ik echt naar uit. Blijkbaar hebben ze dit project ook verschoven want hij was al zinnens om de film te draaien in 2007. Er was zelfs al sprake van een casting voor Alita. Toch wel vreemd. Ik zie Ridley Scott geen 11 jaar vakantie nemen na zijn succes van Gladiator…

  Reply
 2. Sander

  Battle Angel zijn zalige anime’s, kheb er echt goeie verwachtingen in. Dat Avatar gedoe klinkt ook heel leuk, al weet ik nog niet goed wat ik me daar bij moet voorstellen (khoop à la Starship Troopers, maar dan waarschijnlijk meer mainstream).

  Iets dat me wel opvalt: heeft LotR een nieuwe era ingeluid?
  De Harry Potters, Narnia, Pirates of the Carribean, Battle Angel, X-men, Pitch Black, Underworld…
  Film series waar van begin af aan gemikt wordt op meerdere sequels/prequels, zelfs meer dan 3? En dan nog telkens/vaak in slagen goeie kwaliteit te lever (in tegenstelling tot sequels/prequels van de vorige decenia).

  Is dit een nieuwe rage? Past ook wel bij het grote succes van de dvd verkopen lijkt me, aangezien ge ze dan in boxen kunt verkopen = meer waar voor uw geld, dus populairder (if that makes sense).

  Reply
 3. dave

  het is ook wel kostenbesparend. Je kan je contracten iets lager budgeteren als de mensen voor een langere periode moeten werken. Ook bepaalde delen van het decor kunnen hergebruikt worden en kan er een betere planning zijn. Nadeel is, zoals Cameron zelf wel weet, dat je nooit zeker bent van succes. Peter Jackson heeft zijn carrière op het spel gezet met LotR, en gelukkig voor hem zijn de 3 films een mega-succes geworden.
  Zijn de films dan beter? Niet noodzakelijk. Kijk naar The Matrix 2 en 3. Een aantal spectaculaire scenes maar tussenin gewoon fast-forward materiaal van geen belang. Als je een boek hebt met de rijkdom van Tolkien om je films op te baseren en je hebt een aantal scenario-genieën die voor je werken. Go for it. Als je direct-to-screen werkt vind ik dat altijd wel een groot risico. En Cameron heeft Avatar, althans Imdb, zelf geschreven. Of daar al iets van is uitgegeven weet ik niet, maar ben benieuwd. Starship troopers, I am all for it !

  Reply
 4. Tinus

  laat Hollywood asljeblieft afblijven van Alita of GUNNM zoals de manga van origine heet. Kzie liever dat als er een film van wordt gemaakt dat ze dat doen in Japan. Hollywood zou teveel concessies maken omwille van omzet en dat zou zonde zijn van het geweldige verhaal van Alita. Als je alleen al kijkt maar naar The Eye, The Ring en The Grudge, de Japanse versies zijn veel beter dan de hollywood-adaptaties en ademen veel meer sfeer.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *