John Woo wacht met He-Man verfilming

John Woo laat de verfilming van de comic He-Man and the Masters of the Universe (2006) voor wat het is. De man die bekend staat voor zijn harde actie-films zoals Face/Off, The Killer en Mission Impossible II had te maken met een overvol schema en … een gebrek aan vertrouwen van filmstudio Fox, zo blijkt.

artwork Davian

Woo heeft nu zijn handen vrij om te gaan werken aan Red Cliff (2008), een epische spektakelfilm die zich afspeelt in het oude China. De film zal worden opgenomen in Hong Kong en is Woo’s eerste Aziatische film in dertien jaar tijd. Filmrot maakt de nuance dat hij “eerst iets anders wil doen”, en eventueel de He-Man zal hernemen op een later tijdstip.

Het verhaal van de film is gebaseerd op een boek met Chinese verhalen uit de 13e en 14e eeuw: In Romance of Three Kingdoms. Het boek verhaalt over een grootse veldslag die het einde betekende van de tot dan toe heersende Han dynastie. Tijdens deze veldslag wist een kleine coalitie van krijgsheren, met een beperkt aantal vuurschepen en de hulp van de weergoden, de tot dan toe heersende Cao Cao te verslaan.

Producer Terence Chang wist al te melden dat de veldslag groots in beeld zal worden gebracht. We kunnen onder andere 2000 brandende schepen verwachten en een scène waarin een schip met behulp van boobytraps tot zinken wordt gebracht.

Woo zelf benadrukt dat het hier niet gaat om een martial-arts film, maar om een historisch drama. Vechtersbazen die kunnen vliegen, zullen we dan ook niet tegenkomen (waarschijnlijk verwijzend naar Ang Lee’s Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)).

Het is de bedoeling dat de opnames beginnen in 2007. De film zal vervolgens vlak voor de Olympische Spelen van Peking in de bioscopen moeten gaan draaien.

Wel, ik moet toegeven, ik vind dit geen verkeerde beslissing van Woo-man. Hij heeft niet dezelfde gevoeligheden als Ang Lee, maar weet wel degelijk hoe hij een actie-verhaal moet vertellen en een He-Man verfilming is misschien voor hem een soort under-achievement. Niettegenstaande zijn genie, heeft hij toch af en toe wel eens van die vreemde voorstellen, zoals Triple H (zie foto) te willen casten als He-Man. Dat ging nooit goed komen. Ik ben benieuwd of een andere regisseur met het project zal lopen.

Hoe dan ook sta ik niet echt te wachten op de verfilming. Ik wacht liever op de nieuwe Conan al dan niet met de medewerking van de Wachowski Brothers. Ik zie die barbaren al in een bullet-time een zwaardaanval ontwijken zonder hun zonnebril te verliezen. lol. Laat maar komen.

***Related Post***
06/10/2004: He-Man door Woo-Man ?

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *