Rob Zombie maakt Halloween remake

De Amerikaanse regisseur John Carpenter heeft zijn zegen gegeven aan de remake van zijn klassieke horrorfilm Halloween uit 1978. Dat zegt Rob Zombie, de regisseur en schrijver die Halloween (2007) zal maken.

“Wat zou ik verder nog kunnen wensen?”, vraagt Zombie zich op zijn website af. Carpenter wordt door horrorfans op handen gedragen. Halloween werd vorig jaar door lezers van een Brits filmblad verkozen tot een van de beste griezelfilms uit de geschiedenis. Nochthans liep Rob Zombie niet echt waker van sequels:

I feel it’s the worst thing any filmmaker can do. I actually got a call from my agent and they asked me if I wanted to be involved with the remake of Chain Saw. I said no fucking way! Those movies are perfect – you’re only going to make yourself look like an asshole by remaking them. Go remake something that’s a piece of shit and make it good. Like with my movie (House of 1000 Corpses) I have elements of Chain Saw in it because I love that movie so much, but I wouldn’t dare want to “remake” it. It’s like a band trying to be another band.

In de nieuwe versie van Halloween wordt de voorgeschiedenis verteld. De film begint in 1978 en laat zien hoe Michael Myers zich ontwikkelt tot seriemoordenaar. Zombie, een 40-jarige hardrocker die eigenlijk Robert Cummings heet, vindt dat hij de juiste man is voor de productie.

“Ik zou niet eens in de buurt van dit materiaal komen als ik niet dacht dat ik een frisse aanpak had die dit project de moeite waard maakt.” Hij bestrijdt de beschuldiging dat hij knutselt aan een kunstwerk. “Ik raak geen enkel beeldje aan van Carpenters klassieker. Die film blijft zoals hij altijd is geweest.”

Horrorfans kennen Zombie vooral als de maker van twee bloederige films: House of 1000 Corpses (2003) en het vervolg daarop, The Devil’s Rejects (2005). In navolging van Carpenter gebruikt hij voor zijn nieuwe project geen goedkope gruweleffecten. “Ik ben van plan mij te richten op personages, sfeer en afschuw.” De oorspronkelijke ‘Halloween’-film kreeg zeven vervolgen en deel negen is al in ontwikkeling. Zombies film komt oktober volgend jaar in de bioscoop.

Ik heb mij al lang neergelegd bij remakes, prequels en sequels. Ik heb er geen problemen mee, zolang ze maar goed gemaakt worden. Soms is dat niet het geval (The Fog, The Omen), soms heb je te maken met verrassende prenten (Spider-Man 2, Batman Begins). Ik heb op het festival The Devil’s Rejects gezien van Rob Zombie en vond dit dus één van de betere horrorfilms die ik had gezien. Veel beter dan Hostel. Dus de Halloween remake lijkt mij veelbelovend.

***Related Posts***
25/04/2009: H2: Halloween 2 teaser trailer
11/06/2007: Nieuwe Halloween poster
22/04/2007: The Devil’s Rejects special 2 disc dvd
09/04/2007: Halloween trailer
13/03/2007: Halloween remake behoudt originele muziek
19/03/2006: The Devil’s Rejects review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
10/10/2005: Top 10 van de Beste Horrorfilms
31/07/2005: The Devil’s Rejects grauwer en gewelddadiger
18/07/2005: Het slasher klimaat
14/05/2005: Carpenter terug achter de camera

8 Comments

 1. Kevin

  Ik heb gemengde gevoelens bij dit berichtje. Ik had liever een gewoon vervolg gehad op Halloween: Resurrection maar ik ben ook blij dat Rob Zombie dit regisseert.

  Reply
 2. Marcus²

  was gewoon de maxx. Ik hoop dat opnieuw de vrouw van Rob zal meedoen, want zij is gewoon zalig. Hallowoon revisited staat me wel aan, zolang ze maar de muziek van Carpenter niet verkrachten. Dat is geweld dat voor mij erover zit. 😀

  Reply
 3. Michaelsbitch

  Bah wat een slechte film. Dit is een van de slechtse remakes die ik ooit gezien heb. Michael myers is geen killing machine meer maar een emo. Echt garbarge

  Reply
 4. Mich

  heb je hem al gezien?
  waar?

  Reply
 5. Michaelsbitch

  Die film staat online. Ik kan een link naar je toe sturen als je wilt? Het is wel een workprint de bioscoop versie heeft een ander einde omdat zombie reshoots heeft gedaan. Maar dat maakt die 100 saaie minuten niet goed. Verwacht er niet te veel van. De eerst 40 minuten is een typische rob zombie film denk aan devils reject en daarna word het een carpenter rip off. Degene die de versie uit 78 gezien hebben weten precies wat er gaat gebeuren en daarom is het niet spannend. In Carpenters versie is hij ‘Pure Evil’ in Zombie’s versie is hij een emo faggot. Wat een cluster fuck!

  Reply
 6. dave

  Workprint dowloaden en dan de film vergelijken met het Carpenter meesterwerk, zou niet mogen. Film wordt onderuit gehaald bij Rotten tomatoes. Ik wil de film in de bios zien alvorens ik hierop reageer.
  THIS SUCKS! Trailer zag er veelbelovend uit…

  Reply
 7. Mich

  @Michaelsbitch
  hij heeft hem emo gemaakt denk ik omdat de situatie waarin hij leefde nogal raar moesten zijn
  en zo zijn emos, raar. je hoord een emo alleen klagen over zijn leven en dat er slechte dingen in gebeuren
  zo is michael myers geloof ik

  Reply
 8. Michaelsbitch

  ik heb toch liever michael de killing machine zonder gevoel en geweten. Weg met die emo bullshit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *