Spielberg interesse in World of Warcraft ?

Dit is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn, maar naar het schijnt zou Steven Spielberg zich klaar maken om World of Warcraft (2008 – 2009) te regisseren.

Ik zie alle fans van de game, incluis mezelf, al een gat in de lucht springen moest dit ook effectief het geval zijn. Maar met geruchten moet je voorzichtig blijven. Hoe dan ook, waar rook is zal er ook wel ergens vuur zijn. Spielberg is trouwens in zijn carrière al vaker bezig geweest met Fantasy-verhalen, maar nog nooit van het MiddleEarth-type. Dit zijn het soort uitdagingen die de carrière van Spielberg typeren.

Het blijft echter een game-adaptatie die niet kan genieten van een uitgeschreven plot met dialogen van de hand van Tolkien, maar dat zou een regisseur van zijn kaliber niet moeten beletten om een direct-to-screen verhaal neer te pennen. De wereld van World of Warcraft is gewoon zo fascinerend en de karakters adembenemend dat je alle kanten uit kan. In mijn vorige post kunnen jullie tevens de cinematic trailers bekijken die gewoon smeken om verfilmd te worden.

Het waren de mensen van JoBlo die met het nieuws voor de dag kwamen, maar hun bronnen zijn niet meteen duidelijk. Variety heeft zo te zien ook nog nergens een vermelding gemaakt van dit nieuws. Laten we dus nog een paar weken/maanden wachten op een statement van de man die eerst Indiana Jones IV (2007) zal draaien en waarschijnlijk nadien de Abraham Lincoln (2007) film.

Moest het kloppen, en ik hoop echt dat het waar is hoewel ik met heel wat twijfels zit, dan zal dit nu al dé film van het jaar 2008 (of 2009) worden en tezelfdertijd dé beste game-adaptatie ooit. De game-verfilmingen zijn in het verleden nooit echt serieus genomen, maar met de kwaliteit van de comic-book adaptaties kon dit niet langer uitblijven.

***Related Posts***
20/06/2006: Sam Raimi regisseert World of Warcraft
10/05/2006: World of Warcraft verfilmd

2 Comments

  1. MeltyMan

    tis te hopen dat hij er dan genoeg tijd en moeite in steekt om er iets goeds van te maken… niet dat het een film wordt waarvan je zegt… er had meer ingezeten…

    Reply
  2. Bert

    inderdaad

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *