Keanu Reeves als Silver Surfer in Fantastic Four 2 ?

comics,keanu reeves,silver surfer,fantastic four,fantastic four 2Wow, dat had ik nu eens niet zien aankomen. Als het waar zou zijn wat ik lees over Fantastic Four 2 (2007) dat zullen we kunnen genieten van één van de meest glimmende Marvel personage, Silver Surfer. Dat zou de franchise zeker helpen om er bovenop te komen. Hier hebben we te doen met een knap personage dat meteen de deur open zet voor heel wat “fantastische” effecten. Ik had eigenlijk wel verwacht dat ze rond dit personage een film zouden maken.

Het was Comic Book Movie die met het nieuws voor de dag kwam. Blijkbaar zou Keanu Reeves zelfs in aanmerking komen voor de rol. ZALIG, wat mij betreft een PERFECTE CASTING. De acteur heeft trouwens al eens op een surfboard gestaan in een van mijn favoriete 90’ties film Point Break (1991). Trouwens heb je voor deze rol niet meteen een award-winnende acteur voor nodig. Wel iemand met uitstraling en charisma. Keanu legt met het succes van de Matrix-films ook meteen iets meer gewicht in de schaal van de franchise die voorheen eigenlijk GEEN ENKELE acteur had van enig belang.

Keanu Reeves is being mentioned as a possible candidate to play the Silver Surfer in the Fantastic Four sequel. He would most likely play the role in the second Fantastic Four film. Considering we have all seen Keanu Reeves in Point Break its not a stretch to see him doing the Silver Surfer.

Silver Surfer: was oorspronkelijk een jonge astronoom, Norrin Radd, van de planeet Zenn-La, die zich had opgeofferd aan Galactus om zo te voorkomen dat de planeet Zenn-La verwoest zou worden. Galactus gaf Norrin wel super kosmische krachten, een silveren look en een silveren surfboard-achtig vehicle, allemaal afkomstig vanuit de diepe fantasieën van Norrin. Nadien zou de Silver Surfer op zoek gaan naar andere planeten die Galactus zou kunnen consumeren tot hij in aanraking kwam met de Fantastic Four op de planeet Aarde. De Silver Surfer bedroog Galactus, die woedend werd en de silveren surfer verbande tot die planeet.

De vraag blijft echter of Keanu Reeves zal ingaan op het voorstel om een “side-kick” te worden van de minder populaire Fantastic Four bende. De eerste Fantastic Four (2005) was een regelrechte ramp en Keanu is eigenlijk de enige acteur die tot nu toe bankable is in de sequel. Ik ben er zeker van dat de producers meer succes zouden hebben met een Silver Surfer the movie, dan hem als side-kick te gebruiken. Het personage moet voldoen aan heel wat verwachtingen, dus ga je sowieso alle fans op je dak krijgen als het personage niet genoeg is uitgewerkt en waarbij de visuele effecten zijn beperkt. Je hebt maar zoveel geld om uit te geven in een film voor de visuele effecten. Als je dit geld moet verdelen onder 5 of 6 personages, in plaats van die te concentreren en perfectioneren op één personage.

5 Comments

 1. BlackMoon

  zou er al veel beter uitzien dan die andere recente film met hem: Scanner Darkly. Dat lijkt zo afgezogen van The Matrix en dan nemen ze dan nog dezelfde acteur op de koop toe. De animatie ziet er echt beroerd uit en niks spreekt me eigenlijk aan om die film te gaan zien.
  Silver Surfer rocks !! Ik begrijp ook niet waarom ze daar geen aparte film van maken. Ik ben wel iemand van de weinige mensen die Fantastic Four goed vond. OK, het kon beter, maar het was geen slechte film. Als ze het goed aanpakken kan de sequel echt wel goed worden. X-Men heeft ook verschillende hero’s, maar dat lukt dan wel veel beter. De keuze van de regisseur zal cruciaal zijn.

  Reply
 2. watchmaker

  but this is a great blog !

  You might like this one too…

  Reply
 3. dave

  sorry you are missing out on great things here on this Dutch blog.
  😉

  Reply
 4. Dave

  Doet mij er trouwens aan denken dat ik nog een postje moet brengen met de nieuwe trailer van de film. Ik vind de beelden anders wel knap. Ik heb er wel niet zoveel van opgezocht, maar datgene wat ik heb gezien is niet mis. Niet zo revolutionair als ‘Ultraviolet’ of ‘Sin City’ maar toch een film die iets anders wil proberen.
  De casting is inderdaad een beetje bij het haar getrokken. Dat zijn de gevaren van typecasting. Ik zou Keanu liever zien spelen als de Silver Surfer.
  X-Men heeft inderdaad veel personages, maar zoals je kan merken in de films draait het vooral rond het plot en minder rond de karakters, hun afkomst, hun emotionele toestand. Slechts een paar steken er uit zoals Wolverine. Bij ‘Fantastic Four’ had je een zwak verhaal en de acteurs waren ook niet meteen charismatisch genoeg om de film te dragen.
  ‘X-Men 3’ ziet er anders wel knap uit.

  Reply
 5. Agnus

  wat maar flauwtjes. X-men is vele malen beter. Ik betwijfel dat Heanu Reeves daar verandering in kan brengen. Als je eerste film al zwak scoort, belooft dit niet veel goeds voor de vervolgfilms. Schrappen die handel en nog meer X-Men films maken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *