Spider-Man heeft een zwart pak !

Wat is zo speciaal aan een zwart-wit foto van Spider-Man, hoor ik jullie zeggen. Het antwoord is tweevoudig: Dit is wel degelijk een productiefoto afkomstig van de nieuwe Spider-Man 3 (2007) film én de foto is geen zwart-wit foto. Juist, Spider-Man heeft een zwart pak, en hiermee zijn we meteen in de wereld van Sam Raimi terecht gekomen.

Neem ook een kijkje op de Daily Bugle afbeelding.

Ik tel de dagen af (433 om precies te zijn) tot de release van de film. De eerste Spider-Man was een uiterst knappe comic-book adaptatie, de tweede Spider-Man kon gezien worden als een artistiek hoogstaand meester-werkje, met een intelligent, geloofwaardig en emotioneel-dramatisch hero-verhaal. Deel 3 zal de wereld veranderen zoals we die nu kennen. Dat moet gewoon.

Dat het pak van Spider-Man zwart is, zien we op de afbeelding afkomstig van de officiële Spider-Man website. Waar we het raden naar hebben is de reden waarom Peter Parker een zwart pak draagt. Heeft dit iets te maken met het karakter van Venom? Of eerder met zijn emotionele toestand bij het verlies van een vriendin. Your guess is as good as mine…

Sony begint in ieder geval heel vroeg met haar promotie van haar troetelkindje, ook al moeten we nog meer dan een jaar wachten alvorens de film in de zalen is. De Belgische release-date staat op 2 mei 2007. Laat mij eens weten wat jullie denken van het pak of wat jullie vermoedens zijn. Schrijf het in de commentaarbox.

***Related Posts***
08/03/2007: Nieuwe Spider-Man 3 trailer
10/11/2006: Spider-Man 3 teaser-trailer
11/08/2006: Spider-Man 3 hologram poster
18/07/2006: Sam Raimi toch interesse in Spider-Man 4
29/06/2006: Spider-Man 3 teaser
03/06/2006: Setpics Spider-Man 3
30/03/2006: Elizabeth Banks treedt op de voorgrond in Spider-Man 3
24/02/2006: Spider-Man heeft een zwart pak !
20/01/2006: Bryce Dallas Howard in Spider-Man 3
28/09/2005: Spider-Man villains
15/09/2005: Danny Elfman vs Sam Raimi
16/04/2005: Spider-Man 3 vs Hobgoblin
29/03/2005: Spider-Man 3 vs Sandman
22/03/2005: Thomas Haden Church als rivaal
03/02/2005: Spider-Man 3 vs Venom
14/07/2004: Spider-Man 2 review

9 Comments

 1. Sander

  Definitly met Venom te maken, dat zit er te dik in. Om een gok te doen, hij wordt Venom (rouwende, verbitterde Spiderman) nadat hij die vriendin is verloren: zo breng je twee verhaallijnen samen, zonder er buitenaards leven bij te moeten betrekken.

  Hoewel die space travel verwijzing in de tweede film wel een goede opbouw is naar alien-involvement, zit ik er toch mee dat het pak niet buitenaards lijkt: het is gewoon het orinigeel met een kleurtje, niks speciaal aan.

  Reply
 2. Sander

  Nog een observatie, hij zit nogal ineen/voorovergebogen, alsof hij verdiet heeft. Bij de gewone houdingen kijkt hij altijd voor zicht uit, met een vorm van licht (zon of spots) en zeker geen regen. Hier is hij eerder in zichzelf gekeerd en de regen en het donker weer past ook sterk bij dat concept. Dark times are comming…

  Reply
 3. Agnus

  Was dat niet in Superman 3 dat de kleuren van zijn pak donker werden naarmate hij slechter werd.Ik denk ook, zoals Sander vermeldt, dat het waarschijnlijk wel iets zal te maken hebben met de dood van zijn lief en de wraak die hem als het ware in en soort wraak-engel zal transformeren. Met Raimi is alles mogelijk. Hij blijft heel dicht bij de sfeer van de strip, maar gooit de plotlijnen toch door elkaar…

  Reply
 4. Arne Keustermans

  Ik zal waarschijnlijk de enige zijn die de films van Spiderman niet echt van topniveau vond. Ik ben dan ook geen superfan van de strips of animatiefilmserie.
  De eerste spiderman kon ik smaken, vooral de eerste helft van de film was fris en origineel. Maar daarna begon hij te vervallen en vooral klef te worden. Om nog maar te zwijgen van de New Yorkers die de Goblin bekogelen vanop de brug…
  Deel twee wil de emotionele toer op gaan, maar eerlijk gezegd slagen ze er nooit in om je écht te doen voelen voor Spidey. Het blijft bij clichématige scènes en dialogen.
  Het personage van het vriendinnetje van Spiderman is al helemaal een ramp. Zoals ze voorkomt in de film is ze helemaal geen sterke vrouw die weet wat ze wil, maar een del die aanpapt met alles en iedereen behálve onze held. In film één alleen had ze al 3 verschillende gasten aan haar arm hangen.
  Veel goeie wil, maar voor mij slaagt hij toch niet.
  Dan te denken dat Sam Raimi enkele brilliante films heeft gemaakt voor hij aan deze franchise begon. Die trouwens eens te meer bewijst dat de grote bedrijven het publiek for granted neemt… De lat mag écht wel terug een beetje hoger liggen.

  De enige stripverfilmingen die écht slagen in de filmwereld zijn voor mij nog altijd The Crow, Batman (behalve die twee van Joel Schumacher), X-men, X2, Blade, Blade II (niet dat scharminkel van een Trinity) en een handvol anderen…
  Van stripverhaal naar film gaan is een hele moeilijke overgang, zeker als de strip grote aanhang heeft en al heel lang loopt. Maar het zijn twee aparte kunstvormen die hun eigen regels hebben. Men moet beseffen dat men in de eerste plaats een goeie film moet afleveren en niet enkel en alleen aan de vele verwachtingen van fans moet voldoen. Men moet het materiaal in ere houden, maar probeer niet teveel te steken in een film die maar twee uur mag duren!
  Superhelden zijn nu eenmaal larger than life en om dat goed te brengen ga je al die minuten goed kunnen gebruiken.

  Goeie stripverfilmingen zijn zéker mogelijk. Maar voor mij hoort Spiderman niet thuis in dat rijtje.

  En nu mogen jullie mij allemaal met popcorn bekogelen :-p

  Reply
 5. dave

  de popcorns zullen nu al moeten aangekomen zijn.
  :))
  Mijn liefde voor Batman Begins en Spider-Man 2 is hier op deze blog in het lang en het breed uitgesmeerd. Ik ben een grote fan van comic book films en deze twee nieuwe films zijn voor mij het beste van wat het genre ooit heeft voortgebracht. Que verhaal, visuele effecten en regie zijn de films vele malen superieur aan de andere. De kritiek dat het cliché zou zijn met stereotiepe dialogen is voor mij dan ook zo een dooddoend argument die je waarschijnlijk op elke film kan kleven die je niet meteen aanstaat. Feit wil dat zowel de Spider-Man films of de nieuwe Batmanfilm heel knappe dialogen hebben en vooral dan Spider-Man 2. Vergelijk dit maar eens met de wisecracks in The Crow.
  De Spider-Man fans hier in Europa zijn, niettegenstaande de populariteit in de VS, dun gezaaid, omdat ze de cultuur van de superhero-comic niet echt massaal hebben meegemaakt. Ik ben opgevoed met die dingen, en uiteraard ook met de Amerikaanse films. (…dat heb je als je ouders gescheiden zijn en mama je met de neus voor de beeldbuis zet…neen, zo erg was het niet ) Het zijn trouwens ook het genre films die ik zelf wil maken – enfin, hier schrijven en ginder willen maken bedoel ik. Dus ja, het gewone publiek zal die comicbook adaptaties wel niet lusten, maar geloof me, voor een echte comicbook fan – niet te verwarren met de mainstream popcorn fan – is dit simpelweg het beste wat er is.

  Reply
 6. jacoja

  Dat Spiderke is triestig. Depri. Ziet het niet meer zitten zonder zijn vriendin. Hoe zou je zelf zijn? Erg mooie tekening, foto, ?, … trouwens.

  Reply
 7. Agnus

  ik heb van mijn leven nog NOOIT een echte comic uit de States gelezen. Toch ben ik een mega-fan van stripadaptaties. Maar het valt inderdaad wel op dat ze in de States echt goed enthousiast zijn, zelfs de journalisten hebben in hun recensies met heel veel lof geschreven over Spidy, maar dan wel The Hulk van Ang Lee de grond ingeboord. En voor een keertje ben ik het laaiend eens met hun verhaal. The Hulk sucked !

  Reply
 8. Johan

  Mijn gok: Jameson’s zoon komt terug uit space (als Man-Wolf) en neemt ook nog een kadootje voor Brock of Spidey mee (Venom).

  Reply
 9. heeheh

  [Definitly met Venom te maken, dat zit er te dik in. Om een gok te doen, hij wordt Venom (rouwende, verbitterde Spiderman) nadat hij die vriendin is verloren: zo breng je twee verhaallijnen samen, zonder er buitenaards leven bij te moeten betrekken.

  Hoewel die space travel verwijzing in de tweede film wel een goede opbouw is naar alien-involvement, zit ik er toch mee dat het pak niet buitenaards lijkt: het is gewoon het orinigeel met een kleurtje, niks speciaal aan.]

  De oplossing is toch wat inventiever gelukkig. 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *