16 Blocks van Richard Donner

Af en toe een stevige actiefilm is altijd goed als ontspanning. En dan bij voorkeur een Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone of een Bruce Willis vehicle. En de laatste acteur uit dit rijtje, misschien ook wel de meest talentvolle van de drie, heeft een nieuwe actiefilm op stapel, 16 Blocks (2006), in een regie van Lethal Weapon regisseur Richard Donner. Dit is trouwens de eerste samenwerking tussen actie-acteur Willis en actie-regisseur Donner.

Korte inhoud: Jack Mosley (Willis) is een ervaren burn-out NYPD-agent die een nogal loslippige getuige, Eddie Bunker (Mos Def), vanaf het politiebureau moet begeleiden naar een rechtbank die 16 woonblokken verderop ligt. Wat later blijkt is dat Bunker zou moeten getuigen tegen aan aantal van Mosley’s collega’s, waaronder de corrupte flik Frank Nugent (David Morse), en de NYPD ziet hem liever dood dan levend. 16 woonblokken lijkt dichtbij, maar een groot aantal belanghebbenden ziet het duo liever niet hun doel bereiken, met alle gevolgen van dien.


© Benelux Film Distribution

Het is een vrij klassiek gegeven, maar met dergelijk talent aan boord verwacht ik heel veel van 16 Blocks. En de trailer belooft vuurwerk.

Let ook op de fijne vertolking van de hip hop zanger Mos Def. Ik heb het altijd moeilijk met pop-idolen voor de camera omwille van het feit dat 9 keer op 10 je een belabberde acteerprestatie krijgt voorgeschoteld (cf. related posts), maar deze keer heb ik het gevoel dat Mos een sterke casting is en de man zichtbaar acteertalent heeft.

***Related Post***
04/10/2006: 16 Blocks review

6 Comments

 1. CrazyGod

  Ik zie hem toch graag bezig zene

  Reply
 2. Erik

  Ook hier niets over Aeon Flux. Die film moet nogal tegengevallen zijn. Zelfs de nieuwe spelling is een populairder onderwerp. Zie op http://spelling.skynetblogs.be

  Reply
 3. Dave

  op deze blog vind je alles, ook Aeon Flux commentaartjes. Links staat de Boy meets Girl search.
  😉

  Reply
 4. Agnus

  Zalig filmnieuws. Toch wel vreemd dat Willis en Donner nog nooit eerder hebben samengewerkt. Donner en McTiernan hebben veel gemeen met elkander. Ze kunnen beide loeiharde actiefilms maken. Het idee van 16 woonblokken verder te komen doet me trouwens een beetje denken aan Die Hard: with a vengeance.

  Reply
 5. Joost

  Ik vond het een goede film, was zeker niet slecht geacteerd!

  Reply
 6. Dave

  Ik heb de film nog niet gezien, maar ik kan altijd wel genieten van een stevige actiefilm al deze. Van zodra ik de fiml heb gezien schrijf ik er wel iets over.
  Trouwens, ik ben even op je blog geweest. Te gek, man. Mag ik weten wat je taak was op de set ?
  groetjes,
  een collega filmstudent
  😉

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *