Freddy vs. Jason vs. Michael Myers

Een van mijn eerste berichtjes op De Ultieme FilmBlog in augustus van 2004 was die van de mogelijke slasher-productie Freddy vs Jason vs ASH. We zijn nu anderhalf jaar verder en nog steeds niets concreet? Blijkbaar wel, maar helaas zonder Ash. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit andere horror-icoon, Michael Myers, de plaats invullen. Op Bloody Disgusting staat een interview met Robert Englund en dit heeft hij te vertellen:

New Line is committed to making at least one more Freddy movie. They have commissioned both a prequel and “Freddy vs. Jason vs. Michael Myers”. No word on which one they will actually make or when.

Het ziet er dus nog niet uit dat Freddy vs. Jason vs. Michael Myers voor meteen zal zijn. Toch ging ik van de veronderstelling uit dat Ash wat meer pit zou geven aan die pre-historische monsters van het horror-genre. Maar blijkbaar hebben de gesprekken met Sam Raimi niet meteen vruchten afgeworpen. En het moeten zware discussies geweest zijn, vooral rond de vraag wie het voortouw in de film zou nemen: Ash ? Freddy ? Jason ? Ik ken eigenlijk weinig mensen die genoten hebben van Freddy Vs. Jason, ik vraag me toch af of ze met de toevoeging van een derde speler een betere film zullen afleveren.
© New Line Cinema / Compass International Pictures

Ik denk dat ze een betere film kunnen maken als ze iets meer aandacht steken in hun hoofdpersonages, de serial-killers, en minder bezig zijn met de oppervlakkige relaties van de slachtoffers. De periode waarin je B-acteurs kan gebruiken op de voorgrond zonder echt veel energie te steken in de acteerprestaties is verleden tijd. In Freddy vs. Jason kwam de afschuw meer van die bende slecht acterende jongeren, dan van de moordpartijen. De vraag blijft trouwens of je ze in princiepe nodig hebt, gezien het blijkbaar een titanenstrijd zal worden. Met Alien vs. Predator had je een probleem dat beide entiteiten geen verstaanbare manier hadden om te communiceren en dat de film zonder die expeditie-crew compleet zonder dialogen zou vallen. Dit is niet het geval met Ash of Freddy.

Door een derde personage te introduceren maak je het voor de scenario-schrijvers wel niet gemakkelijk. De vraag blijft eveneens rond welke figuur de film zal draaien. Je hebt een spilfiguur nodig binnen de 3 want ik zie niet meteen in dat de 3 samen een vzw zullen opstarten en op strooptocht zullen trekken. De letters “vs” impliceren immers confrontatie, dus moet je wel gaan dueleren en kan er maar één overwinnaar zijn. Met Ash had dit uiteraard een evidente keuze geweest. Ash is geen moordenaar, maar een soort vrijheidstrijder. Freddy, Michael en Jason zijn van het zelfde crimineel-kaliber. Hun bodycount varieert echter wel: Freddy Krueger +40, Michael Myers +70, Jason Voorhees +120. But who’s counting?

De Freddy Krueger prequel kan interessant zijn, maar slechts als er een gelijkaardige radicale aanpak is als bij Batman in Batman Begins (2005). Het zal ook afstand moeten nemen met het miserabele Freddy’s Dead: The Final Nightmare (1991) waarin het pre-verhaal reeds tezien was. Je gaat dan wel een film maken zonder het droom-aspect en overblijven met een thriller/drama over een pedofiele serial-killer eind jaren ‘70. Het zal ook hier, verdomd goed geschreven moeten zijn om de “kritische” massa te kunnen bekoren. Maar met de populariteit van de anti-helden en het materiaal dat voorhanden ligt, kan dit zeker een kaskraker worden waarop heel wat fans naar zullen uitkijken, waaronder ook deze blog.

***Related Posts***
15/04/2014: Er komt een nieuwe Friday the 13th reboot in 2015
13/07/2012: De Friday the 13th Jason Voorhees icono-kill-list
08/09/2011: Top 10 Beste Naaktscene uit 2009
07/05/2010: Geen sequel voor Friday the 13th
20/03/2009: Friday the 13th reboot review
24/10/2008: Friday the 13th trailer
03/10/2007: Friday the 13th ondergaat ook een Bay-touch

18 Comments

 1. maarten

  Eigenlijk wel dom dat ze niet voor Ash hebben gekozen, maar ik zal zeker niet klagen over de plaatsvervanger, ook al zal het een beetje crap worden om elk van de contenders evenveel aandacht te geven.

  Als er één overwinnaar moet zijn, laat het dan Jason worden !! Jason Rules !!

  Reply
 2. gregory

  alien vs predator was eigenlijk maar een dwaze film. Originaliteit was ver te zoeken en de actie-scenes vond ik ook maar magertjes. Ben wel benieuwd naar een Freddy vs. Jason vs. Michael Myers…

  Reply
 3. dave

  Alien vs Predator nog eens moeten terugzien, maar voor zover ik het me kan herinneren zat er geen enkel knap gevecht tussen de aliens en de predators. Veel geleuter tussen die wetenschappers. Daar was Freddy vs Jason dan wel een stuk beter.
  Jason Rules indeed, but I do love Freddy.
  😉

  Reply
 4. Marcus²

  wooow, ik vind dit echt wel zalig. Ik kijk er echt naar uit. Inderdaad, ze zal niet eenvoudig zijn om er geen parodie van te maken. Hoe dan ook, Myers hakt ze in mootjes.

  Reply
 5. motderie

  ik ben een enorm nijge horror fan alien vs predacktor was inderdaat iets voor beginende softy’s die nog op hun duim zuigen maar freddy vs jason is echt wel demax de beste snack voor bij deze film is een stuk biestuk waar het bloed nog uitloopt hihihihihihihihihihihihihihihihih

  Reply
 6. FREDDY OWNZZZ!!

  Bij freddy vs Jason was Freddy faking beter maar jason ging nooit dood. En op het eind komt ie het water uit zonder ogen 😛 eigelijk had Freddy gwoon moete winne. Gelukkig Komt er een Freddy vs JAson 2

  Reply
 7. sybren

  ik hoop op jason’s terugkeer tegen freddy, want de vs. film was in mijn ogen een vette hit. ik hoop ook dat daadwerkelijk michael op de proppen komt, want hij is gewoon samen met jason de ultieme slasher king. freddy fans, no offense! chi-chi-mah-mah!

  Reply
 8. michiel

  ik vond alle haloween films stom een dan die domme myers daar.

  Reply
 9. Mich

  Freddy vs jason was een redelijk film, de moorden mochten iets plezanter zijn.
  ik geloof dat ze iets te ver gaan met dit, Freddy vs Jason vs Michael. het is een oneindig lang durende strijd, want ze gaan nooit dood, dus vind ik dat maar raar :s
  ik denk echt dat deze zal falen

  Reply
 10. Jacob

  Het is teveel. Freddy vs Jason was vermakelijke film maar eng werd het nergens. Overigens was Jason de morele winnaar van het duel: hij hield het hoofd van Freddy vast toen hij uit Crystal Lake stapte, al knipoogde dat hoofd naar de kijker. Dat hoeft niet nog een keer. Het wachten is op de Halloween-film van Rob Zombie en (wel goed idee) een prequel over Freddy.

  Reply
 11. onur

  egt een goeie film ze moeten gewoon doorgaan ik loiva this films

  Reply
 12. Rob

  ze moeten jason voorhees het hoofdpersonage maken waarin hij bijvoorbeeld achter Tommy Jarvis aanzit ofzo en dat hij dan micheal tegenkomt die op Tommy Doyle jaagt ofzo kan natuurlijk ook andersom

  Reply
 13. oemed

  is michel myers al dood?

  Reply
 14. martin

  schande dat ze deze film maken, net zo dom als freddy vd jason, de originele friday the 13th zijn wel top 1t/m 9, maar alles daarna slaat nergens op!!!!

  Reply
 15. martin

  dom dom dom

  Reply
 16. Kevin

  Drie horroriconen (en dan nog de drie grootste durf ik toch wel met gemak zeggen) in één film lijkt me toch wat krap, in ieder geval toch als de film maar anderhalf uur duurt, zoals dat toch met de meest slasher-films het geval is. Ze gaan elkaar TE veel voor de voeten lopen. Persoonlijk zou ik opteren voor een Freddy vs Michael, en dan Jason in een eventueel volgende film laten terugkomen of zo.
  PS: Mensen die een personage als Ash in een film als deze willen, zijn waarschijnlijk gewoon die-hard Ash-fans, want als je het even objectief bekijkt kan je toch moeilijk denken dat Ash tussen Freddy en Jason zou passen? Om te beginnen zijn deze twee gewoonweg van een ander kaliber en zouden ze de vloer met hem aanvegen. Michael past perfect in het rijtje, want net als Freddy en Jason is hij een bovennatuurlijke seriemoordenaar. Ash is een zombiedoder en heeft geen bovennatuurlijke krachten. Dan kunnen ze beter gewoon nog een Evil Dead-film maken, om de fans tevreden te stellen.

  Reply
 17. Michelle

  Alleen de titel klinkt al dom.
  Freddy vs. Jason vs. Michael Myers.
  KOM OP ZEG ALSJEBLIEFT!
  Dit is echt puur films uitmelken, sjongejonge. Ik weet niet, het klinkt gewoon alsof ze hopeloos zijn en dit het laatste redmiddel is.

  Reply
 18. sabrina

  Kom op zeg!!Ik heb het ongenoegen gehad om Freddy vs. Jason te zien en ik ben zowat in slaap gevallen.Stop daarmee alstublieft!!!Die film was belachelijk,Freddy moet ons bang maken en ons niet doen lachen.Jason doet nog zijn best omdat hij tenminste zijn mond houdt.Maar Michael Myers is de echte grote favoriet,die gast geeft mij na zoveel jaren nog steeds de kriebels,zo zonder enige emotie en zijn gezicht is NOOIT te zien.Topklasse.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *