Poseidon remake

Voor de mensen die ooit de klassieke rampenfilm The Poseidon Adventure (1972) met Gene Hackman hebben gezien, zet u schrap, want zoals met alles heeft ook deze film zijn remake gekregen. De nieuwe Poseidon (2006) is geregisseerd door de actie-regisseur en groot liefhebber van schepen en bevelhebbers, Wolfgang Petersen (Das Boot, Air Force One, In the Line of Fire, The Perfect Storm, Troy). Bij de hoofdrolspelers zien we Kurt Russell, Josh Lucas en Richard Dreyfuss.

Korte inhoud: De Poseidon is een luxueus schip met reusachtige afmetingen, dat haar laatste reis maakt van New York naar een Grieks scheepskerkhof. De eigenaren willen zoveel mogelijk geld besparen en zetten de kapitein onder druk om zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aan te komen, iets wat de motoren van het oude schip niet meer aankunnen. Tijdens de viering van het nieuwe jaar gebeurt het onvermijdelijke. Een enorme vloedgolf laat het schip kapseizen en er vallen talloze doden en gewonden. Tien overlevenden beginnen daarop aan een slopende ontsnappingstocht uit het snel zinkende schip. Hier vinden jullie de trailer.

Het is een film waar ik niet meteen zit op te wachten, maar van een Wolfgang Petersen kan je wel spektakel verwachten. Das Boot en In the Line of Fire zijn twee schitterende drama’s, maar de laatste tijd “verzuipt” de regisseur zich vaak iets teveel in de CGI. Dat Poseidon geen Titanic zal worden is duidelijk, maar staan jullie ook niet te popelen om opnieuw Kurt Russell aan het werk te zien. We mogen de film bij ons verwachten op 21 juni 2006.

***Related Post***
27/12/2006: Top 10 Flops van 2006

***Related Disaster Movie Posts***
13/02/2006: World Trade Center poster
05/02/2006: Orkaan Katrina verfilmd
07/01/2006: Flight 93, nog een 9/11 film
21/09/2005: Oliver Stone krijgt geen carte blanche voor 9/11
10/08/2005: Tsunami film
08/07/2005: Oliver Stone maakt 9/11 film

***Relates Sites***
Imdb: Poseidon (2006)
Officiële site: poseidonmovie.com
Pics: het schip, de filmset, Josh Lucas en Russell & Dreyfuss.
Trailer: wmp

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *