Underworld: Evolution

Een andere actie-heroïne die in trek is de laatste paar jaren is Kate Beckinsale. Momenteel opnieuw te zien in de rol van Selene. De eerste Underworld (2003) deed het vrij goed aan de box-office. De film vond ik zelf niet slecht, maar ik was me ervan bewust dat het eigenlijk een prent was voor leeghoofden die geen flauw benul hebben verhaal-opbouw en karakterontwikkeling. Underworld zat met hetzelfde probleem als Alien vs. Predator (2004). Teveel aandacht voor decor en kleding en te weinig aandacht voor alle andere facetten in een filmproductie.

Of de sequel, Underworld: Evolution (2006), geleerd zal hebben uit zijn fouten is nog maar de vraag, want het is opnieuw Len Wiseman, de man van Beckinsale, die achter de camera zit. Maar toch spreekt de sfeer van de film me wel aan. Dus verstand op nul en voluit genieten van Kate Beckinsale.

Korte inhoud: In het 2de deel gaan we terug naar de oorsprong van de oorlog tussen de aristocratische Death Dealers en de barbaarse weerwolven Lycans. Vampierheldin Selene (Beckinsale) Lycan hybride Michael (Scott Speedman) proberen de geheimen van hun bloedlijnen bloot te leggen. Uiteindelijk moeten ze de oorlog der oorlogen voeren waarbij de unmortals hun vergelding zullen vinden. Juist ja, kijk hier maar naar de trailer.

Om eerlijk te zijn denk ik dat deze film zwaar zal floppen. De trailer gaat alle kanten uit en ik zag niet meteen iets die mij op een of andere manier kon intrigeren. Wat denken jullie van de eerste beelden? Laat het maar weten in de commentaren. Underworld: Evolution komt bij ons uit op 29 maart 2006.

4 Comments

 1. Elias

  Ik heb Underworld nog niet zo lang geleden bekeken toen ik zin had in een filmtrio. Het werd Madagascar, War Of Worlds en als laatste Underworld. De eerste Underworldfilm kon ik smaken, al zal dat wel niet objectief zijn aangezien het drie uur ‘s nachts was. Zoals je al zei: verstand op 0 en kijken.

  Toen ik deze trailer bekeek had ik ook het gevoel van: waar gaat dit naartoe? In de bioscoop zal ik hem wel niet bekijken denk ik. Misschien dat ik de dvd achteraf eens huur als ik echt niet weet wat anders gekozen…

  Reply
 2. Sander

  Ik kijk hier wel naar uit. Potentieel een afknapper, maar de eerste viel ook op veel vlakken tegen, en toch vond ik het een fantastische film: het concept was mooi uitgewerkt (wat te weinig informatie dat wel), de actie-scenes kort maar krachtig (de hoogtepunten, maar bij de Matrix en LotR spoel ik ook veel door) en los de characters (Victor kwam er nog het beste uit vond ik) was het een zeer amusante film. Ik kijk al langer uit naar dit vervolg (Kate in wet-look, vliegende monsters, meer coole action-scenes), alsook de derde film (al wacht ik ook al een tijdje om te zien of er voor Pitch Black nog iets deftigs uit de bus komt). Zeker één van mijn favorieten (als fan van het fantasy/science fiction genre).

  Proficiat met de blog btw, het is mijn voornaamste bron van filmnieuws.

  Reply
 3. Babylon12

  if it will be as boring as the first. The trailer already hints in that direction … sceptical me.

  Reply
 4. Sander

  Hm, Beckinsale in wet-look.
  And praise is given where praise is earned.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *