De Piranha’s herwerkt

In een tijd waarin we een schaarste ondervinden in sterke originele verhalen en goede scenaristen komt dit nieuws niet als een verrassing. 20 jaar geleden zaten we er nekdiep in. De aanval van de reuze spinnen, de wraak van de bloeddorstige mieren, het offensief van de moordlustige bijen, en ja, ook de piranha’s hadden hun eigen film franchise. Dit waren toen nog de hoogdagen van de Jaws-films. Maar alles komt terug.


piranha_2010.jpg

© The Weinstein Company – Piranha 3D (2010)

In een vorige post had ik het nog over de komst van een nieuwe bloeddorstige haai. Wel, blijkbaar zijn ook de piranha’s klaar voor hun reshoot. Entertainment Insiders schrijft het volgende:

Atmosphere Entertainment en Relativity Media zullen met hun joint-venture Chiller Films een eerste productie beginnen met een remake van Joe Dante’s horror-hit Piranha uit 1978. Scenarist Chuck Russell is bezig met een verhaallijn over prehistorische vissen die een groep studenten terroriseren nabij Lake Havasu in Arizona.

“We felt that Piranha is the perfect genre picture for us to do,” zegt Mark Canton van Atmoshpere “It’s a classic horror thriller with high-end talent attached and with all of the ingredients to deliver a plethora of scares.”

I first had the idea to remake Piranha about three years ago, right before the current horror film resurgence,” voegt IPW manager Marc Toberoff er aan toe. “That one word tells a story evoking universal fear. I’ve always felt that death by piranha was much more horrifying than death by shark.”

Piranha 3D (2010) van regisseur Chuck Russell (The Blob, The Mask, Eraser, The Scorpion King) kan een knappe film worden, als ze zichzelf niet te fel au serieus nemen. Ik bedoel, wat eind jaren ’70 -begin jaren ’80 kon, betekent niet dat dit opnieuw zal werken in een tijd waarin steeds meer bioscoopbezoekers op zoek zijn naar meerwaarde in films. Een remake moet dus niet gewoon een remake zijn. Lake Placid vond ik al een goede poging, hoewel heel veel mensen de ironie en de dubbele bodem in deze film niet meteen door hadden. Het budget van de film zal rond de 20 miljoen dollar hangen. Laten we afwachten welke grote acteurs ze bij het project kunnen halen. Dit is in vele gevallen nog altijd een garantie voor een geslaagde box-office. Nu ja, garanties zijn er nooit. Zelfs niet met talentvolle regisseurs. Dat bewijst de piranha-versie van James Cameron uit 1981: Piranha Part Two: The Spawning. Verschrikkelijk op alle gebied. Waarschijnlijk één van Jan Verheyen’s favoriete films!

***Related Posts***
28/04/2010: Piranha 3-D met Double-D boezems
17/04/2009: Elisabeth Shue in Piranha 3D
18/04/2006: MEG afbeelding
11/04/2005: Meg, de nieuwe Jaws

1 Comment

  1. Keesjan

    Is op zich wel de moeite waard om een remake van Piranha’s te maken, het 1e deel zat best goed in elkaar met de nodige schrikeffecten!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *